05-06-2008, 02:08 | #1 |
• Sagopa Kajmer •
Sagopa Kajmer - Karikatur Komedya
Cihanda kaybolan yıllarım Ve içinde düştüğüm feci günahlarım Sakladığım sevaplarımla yaşadım Faciaların bedelleriyle ağladım Ben anladım; karikatür komedya koydum adını buranın Deneyiminle deneyi bir denek misin Sago? Gırtlağında halata bağlı sen binek misin Sago? Rüzgarın hızıyla savrulur sözüm elaleme Onların şamarlarında ezilen bir sinek misin Sago? Rap dölüyle üreyen her satır karamsar hanenin dili Sagopa yaşlı bir çocuktu zaten yıllar öncesi Aknelerime dokunamazdım, kan gölü olurdu suratım Lisede aynadan kaçardım, yorganaltı ağlardım Ben parayla geç tanıştım, çok güzeldi aşık olamadım Yinede vardır kalbini çaldığı dostlarım Ben onunla merhaba sohbetinde kaldım Yüz-göz olamadım, aldattığı dostlarımla merhabalaşırım Yağmalanmış her taraf ve hibe olmuş bertaraf Kadim bedenler işgüzar seçil ve şeç civarlarında tek mi Kaldı Kajmeran? Dudaklarımda bal yok oysa tek dilekti mutluluk� Sönen mumun emanetiydi gözüme sanki karanlık Dönen şu dünya sanki taş ve biz içinde çorbalık Katıksız iyiyi bulana dek mi sürecek tek devamlılık Beddua, kötüyü servis edene sordum, biz doğarken dargındık Hoş seda duyum sabah bi martı uçurun gökyüzünden Hediye edilen günlerimde bir duacı ol Uluya anlaşılmadan kapanmasın, o gözlerin sulanmasın Darbeler yesende yüreğine; affetmek en asil intikam Varsa bir duvar dayan Yoksa bir duvar yarat Karanlık olduğunda mumdan bir güneş yarat Kanatların kırılmasın Umutların nicesi yirmidört karat Belki talanım amma manzaram tedavi acizi Ya belki kalanı bir tutam ümit tebessümünde yaralı kim bilir Sersefilse duygular, ömrün yarısı yalpalar Zamanla doğar o anlar, yada bir anda yok olurlar Kalleş olsa dahi bir an için o yadigar dostlar Etme ses ve affet, bir gülücük aşklar Gözlerimde damla yaş var Bir hüsran aldı can Hicranla kanar... Yeeah... Bu dünyada tek başına bir erkek bir hiçtir.Ve bu dünyadan başka dünya yok. Başka bi dünya gördüm.Bazen onu hayal sandım ama olsun. Iııh, göremiyeceğim şeyler görmüşsün.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-06-2008, 02:16 | #2 |
Sagopa Kajmer
Sagopa Kajmer - Bir Pesimistin Gözyaşları
Aldanışlar orada kaldı, aldatıldın ahın vardı, aldatıldım ahım aldı, yalvarıldım vahım oldu, aldanışta masum oldun, yalvarışta yüzüm soldu. dikene battı yalanın ağzı, yatsılarda mumlar öldü. düşümü böldü sevgi çölünün ölüme çeken o kavuran nefesi, akşamında leşime baktım, peşime takılan adını kazıdım, ümidi çaldım, ahı yanıma vardı, vahımı şarkı yaptım, dinledikçe ağladım, gözyaşım!... insan umudu taşıdı, kimisi kırdı umudu, lakin kiminin sahip olduğu tek şey oydu, hepsi buydu. yoksulluk korkusuyla ömrü servet peşinde harcayanda gördüm fakirliğin özünü, çevirdim yüzümü, dostumundu teklif, düşmanındı ısrar, acaba nereye kadar sürer bu tekrarlar. yalanlara radar olsan neye yarar, zararın dönüşü kârın el mi sallar? batan güneş yine doğar. batan gemi yatan mezar, azar azar kazar mezar, kumar umar arar, yazar kader kime çıkarsa bahtı tahtı kapar, tanrı bunu hep yapar. salla gitsin arzular gemiler zaten batık, yolla gitsin mektuplar adresin mi kayıp? zorla güldü âmâlar ağlamak mı ayıp? korla yandı umutlar geçen dünü sayıp, yor ki aklını hakkını sorgula düne bakıp? Kaç tabut gömülecek yeraltına ve kaç kişi gidecek habersiz uzaklara? kaç yalan yıkacak güvenleri? kaç satır yazılacak kader kitabına ve kaç dua edeceksin tanrına, kaç damla gözyaşı dökeceksin uğruna? kaç yarın bekleyeceksin? sonralara kaç damla gözyaşı? Tasanın etrafında gezgin olmuş insanlar kısacık molalarda tanıdılar mutluluk denen kelimeyi ve tanrı bâş etti, çile doğdu, hile koydu adını günahın. sille vurdu, illeler inatçı yordu, sınava tabi tabiat ananın evlatları rabbi tanımadı, kimisi küfretti yaradana, zülmetti kendine, hükmetti paraya, çoğuna paralar sıktı kurşunu yaralar açtı durumu battı. dünya malı uçan halı, kırılır dalı her ağacın, yıkılır her bina affette, gofret, bedelindir o dökülen tuzlu yaşlar, haşlar gözünü yıka yüzünü, hüzünü her adem tanır, geçici bir dövmesin şeklini çizdi tanrı topraklara; vakti gelince kazma kürekle silineceksin. dayanacağın bir duvarın yoksa ör hadi, kuvvete dayanamayan adalet aciz, adalete dayanamayan kuvvet zalimdir, hakkımı isterim, payıma düşen herşeyi alırım felsefesi, haksızlık oyunlarında hakkı yendi, rengi kaçtı yaşamın, derdi sardı, yaranın acısı tacı attırdı krala dahi, bir ömür fani, bir umut hani? tebessüm vahi, kabusum gani yazdıklarım; yazacaklarımın güvencesi sago k. Kaç tabut gömülecek yeraltına ve kaç kişi gidecek habersiz uzaklara? kaç yalan yıkacak güvenleri? kaç satır yazılacak kader kitabına ve kaç dua edeceksin tanrına, kaç damla gözyaşı dökeceksin uğruna? kaç yarın bekleyeceksin? sonralara kaç damla gözyaşı? |
|
05-06-2008, 02:18 | #3 |
• Sagopa Kajmer
sevdigim tek rap ci cok guzel
paylasim icin tskler+ |
|
05-06-2008, 02:20 | #4 |
• Sagopa Kajmer
Ekle sende,belki bilmediğim bir şarkıya rastlar dinleme şansım olur :-*
-------- Sagopa Kajmer - Manzumu Mazlum Dinledi arma çevre kozmopolit, fiiller kozmopolitik, seçilmiş Elçilerdik buraya nakledildik hepimiz, bir elin nesiyiz Emre dayalı yamalı jön hayatlar içerisinde itaatin Emanetindeyiz biz, biz kimiz? zilimizi birisi çalar ve Adımızı sesleniriz bir elin nesiyiz. sıradan işler için Beklediğim o sıralı kuyruklar kaç can aldı? emekli bitkin Halde çok emekledi ve ambülans yetişemedi ve vahime kritik Terkedildik, trafik laçka olsa dahi, ölümler karizmatik Bak bey amca Adıma dikkat et şakam yok rap İlmine hicivi tanrı ekledi ve sagonun dili hiç sekmedi Ermedim, yeşermeyen bir çiçeğim, ülkemin saraylarında kaç Beyinsiz izledim, komikti sözleri, yapay mitingleri kağıda Bağlı kalarak halka seslenişleri, egzotik vaatlerinde bir Gramsız gerçeği Koro Ey dilim yardım et bu şarkı uzun Sırtımdaki yaralar da, bedenim üstünde buzun Ve kaymakta son yokuşu ve acı verir bedenime hızla tuzun Yakar onca eşilen deşiklerimi Gölgesi dağlara kazındı ruzun manzumu mazlum dinledi Verse 2 Vekili kendini asamamışların dokunulmaz abideleri Tonlarca ses telinin işlevsizliği, yatakta inleyen Nağmeleri, yürütülemeyen işlerin sonunda yürüye bilir mi İleri cennetim? merak etme ben sana kenetim bu yaşıma Kadar o sandığa bir reyimle girmedim. insanı insan yapan Düşünce, hür demokratik bir sahne, burası ülke, ben Vatandaş, düşünebilirim pek tabii ki. dilime morfin etki Etmez, kalemim sinsi, suçlu ellerim. ben rap'erken *, sizi teperken yokuşa çıkarım (küheylan ) Dilim sert, rapim mert o kadar |
|
05-06-2008, 02:32 | #5 |
Sagopa Kajmer
Sagopa Kajmer - Baytar
Bu dilden firar eden her söz, yaydan çıkmış ok gibi Sözler bazen bir hazine, bazen dermansız bir dert Tipi Geçmiş dünden bahsetmek lezzetsiz, gelmemiş yarından Hep mi şikayetçiyiz biz Aklımın ipinin ucu da kaçmış, timsah katreleri Boşalsın Bir iki damla hiç değersiz Hüzün ve kaderin pençesinde bir dev, nam-ı değersiz Gece-gündüz ömürden yontar, dünya dönmez yaremsiz Bugün ömür yarım gün Serbest kalsın fikrim.senin tozlarını silemez tenimden Ellerim Varlık ruhu terkeder, gözün gözümden ayrılınca, bendeki Aşk altın misali, ağırlığınca Sensiz benlik yokluk demek, kalbim sana emekçi Aşk denen illet çorak arazide tilki misal kurnaz bekçi Başım sarkık, bir mahalsiz Cümle yolumun önüne taş Dudaklarını kadehe nikah eden çakır keyif dertdaş Gören der ki; ''sel ağzına bina yapmak aptal işi'' Yel eserse kırmaz dişimi, kalp bir körse görmez birşey Saniyeler dakikalarla yapar alışverişi Saatler seni alır benden Korkarım olamaz gelişi Hasret gözümün ışıklarını söndüren alçak misafir Afitap sönük bir mum, ayrılık hain bir zehir Melek yanında yüzünü saklar, felek yüzüme kaş çatar Bir tek bu hüznü sen boğarsın İpek tenin derime batsın Rüzgar saçını süpürse mest olur bakışlarım Adınla uyanır kulaklarım Yüzünle açar göz kapaklarım En güzel şiirlerimde kaleme adını sayıklatırım Odamın hayaletisin, sessizliğine aşığım Derdime çare, baytarım yok Dengeme destek, tut ki durayım Şafak güneşin fermanı, geçer acı-tatlı sayılı zamanın Sancısı Ama Melek bir yandan, şeytan bir yandan Başım zindan yokluk var, bu kaçıncı şikayetim bilmem Kafamı duvara yasladım, omuzların yanımda yok Ahbaplar maymun iştah sahibi, benim içim senle tok Yok ki gücüm Belki devler ülkesinde bücürüm Sessizliğinle gelir hüznüm, yokluğunda gömülü ölüyüm Bu devranın binlerce sevgi müşterisinden biriyim Yalnızlığıma küfrederim sensiz halden müştkiyim İlelebet de dönmez olsan bil ki yalnız nöbettteyim Hatalarıma savaş açtım, hergün farklı kefendeyim Hayat günü defter yaprağı, hazan gelir dökülür Gelirken ne getirilir ki, giderken ne Götürülür Dertle anlaş deva bul, üzüntü kalbi sömürür Yüzüne baktığım her an, cennetten bahçe görülür Gülüş neşem değil, gönül bucaklarımda harabeler Bu hilekar tavırla geçer fena saatler Seni içeren masallarım anlatılacak kadar kısa değilller Aşk ilinde bir tarafta cüceler, diğer yanda devler |
|
05-06-2008, 02:42 | #6 |
Sagopa Kajmer
Sagopa Kajmer - Vasiyet
fecre dal!.. fedai cembiyeleri ile cenkte kaldı, surlarımda kahpe uyuya daldı. suretim şarap misali eskidikce değeri arttı. serserim,serim giotin altı. kalbimde senede kaç kez birisi idam aldı ha !? şaibelerim şairimdi, şakacı mecburi sıfattı. rıhtımlarımdan gemiler kalktı, yolcular ağırladım ağır ağır. revanlarım.. güneştim bir ara yağmur, oldum. kendi deryalarımda kendimi zorla boğdum. ...spekülatif düşlerin spazmı var. stagflasyon önlemliydi, sözümü kesme girişiminde bulunan herkeseydi radikal argolar. söyle ne zaman bitti aşka dair tangolar? her işte bir racon var. haydi egoma sponsor ol!.. ecemle ecele giderim. Rabbenamı bir hiç uğru tersledim. of haaşaaaa!... bir dilekti vurgun oldu, votka redbull ciğere doldu. sagopa nadir sarhoş oldu cemre geç de olsa düştü. kelimelerdi kerimelere ve kertelerime münzeviydim. dünveyi senaryolarda "RAP" denen bahirdim. münasebetsiz küfrü bastım, onurun canını yaktım. altı senedir aklındayım, çekemedin yoo farkındayım. RAPimtraksın, sen reel değilsin. yazdıklarına sadık olamadın, söyle kaç eşlisin? muaf bıraktım seni ve kitlelerini, sarfiyatlarım fiyatsız.. anonim oldu haykırışlarım az önce doğdum halatım yirmi yedi boğum sele gitti ağustosum vasiyet etmek istedim şarkılarımı kızıma, en sonunda kendimi vurdum. şarjöru doldurdum.. koştuğum bu yolda yarimi sonladım ve kocaman adama döndüm. sanma çok telaşlıyım, durgunum biraz. solgunum yüzüm, bitkinim ufaklık. sen de gel peşimden amma çok çalış!.. duvarda yazmaz her kural, yumruk yersin yılma kalk, dayan!.. bu abi yerle çok sevişti. düşmek hiç ayıp değil, kalkmasını bil!.. ve acele et şu gözyaşını sil!.. sagopa idol oldu bak dedim babam, ben dayandım. buraya kadar geldim 27 adım. takma kendimden can sıkıntım, önceden beridir bir ölüm takıntım. bunu da yüzüme vurmasınlar sade evde yüzüm asık, dışarda sempatik takıldım... |
|
05-06-2008, 02:46 | #7 |
• Sagopa Kajmer
Sagopa Kajmer & Kolera - Gam Tozu ve Dünyanın Ninnisi
Sagopa Verse: Zaman geriye dönmemek üzere kapını çarpan umursamaz güvenim dört nala kaçan bir korkak, soğuk ısımı çalar. Donan yüzüm alevsiz yanar. Kulak rengim pancar Adımı anar lakırdılar. Ya Allah!... Garibin başını yaktılar, onlar apse oydular. Alnıma kabzeyi vurdular, güven evimi yaktılar, hatrın hasını çaldılar. Yemin olsun duyan kulaklar, dırdırlardan bıktılar. hain davran, devran aylak, kıvran ahmak, yürür kervan ürür it-köpek-çakal-salak-o !... evet mu***** sanattır, dibini beceren attır. Sagopa stara addır. İnan bu ayaklara giderek azalır derman. Önümde melekten bozma şeytan, elinde soğuk tırpan güneş gözünü açana dek, karabasanla hırpalan kuma döner dağ olan, tedirgin keloğlan. talan, bahçe bağ olan, yalan dilimden firak olan. kalp bağımdan en güzel güldür yazık elimde solan rabbim Sago viran, kimi zaman yalnızlık yaman savursanda batıramayacak gemilerimi fırtınan Nakarat: Tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi dünyanın ninnisi olmuş sirenler, ya RAB bizi özler Şah damarım attıkça yaşını silerim çeşmin, solar hayat resmin umut nerdesin,yine bittin nerelere gittin ben seni göremeden? Kolera Verse: İlkin sizi tanıştırayım bu sadık devem Gubar-ı Gam Öpeyim geçsin dizindeki yara dün girdiğimiz savaşta bir kaç bedevi saldırdı, mübarek oldu bana gazam hem beni korudu hem gönlümü sadık devem Gubar-ı Gam Pejmürde etti bizi bu çöl develerin en sadığı hilal çıktı uyku bastı yok mu çölün sığınağı devem ağam dedi uzan sırtım eğri ama dayan sensiz uyku bana haram anca senle manzaram Gubar-ı Gam Esen'im dedi şurası akrep vadisi sözleri seni incitmesin muşhurdur onların iğnesi ağlamaktan kör olmuş onlar yüzünden çöl faresi iplik ol da süzül onan sen nur onlar zifiri Vadiye vardık yol kesildi tırmandı Gubar'a elçisi kulağıma eğilip kulağın kepçe, dişin çarpık deli dedi kepçe olsa duyar kulak ve bu diş koparır iğneni yolum uzun gazla Gam bunlar zakkum meyvesi Geçti aradan zaman sade duyan Rab ve Gam çölden çorak gönlüm aç bu hasretinle uyuyamam seni bulmak adına çabam, kumda gezip dolaşmam ben karanlık bir kasabayım sabrımın adı Gubar-ı Gam Nakarat: Tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi dünyanın ninnisi olmuş sirenler, ya RAB bizi özler Şah damarım attıkça yaşını silerim çeşmin, solar hayat resmin umut nerdesin,yine bittin nerelere gittin ben seni göremeden? |
|
05-06-2008, 02:49 | #8 |
• Sagopa Kajmer
Sagopa Kajmer - Bebegim Öldü
Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundcheckindeyim. bir yazar mıyım ? yoksa tek şiirlik şair mi ? Notumu verdi hocalarım nasihatı koydum cebime ve zorda kalana dek çıkarmadım. Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum Ve ben bütündüm yarimi sevgilimde bırakıp yarimi sokağa attım Canımı yolda buldum, canıma teslim ettim, canıma okudu RAP canımsın !... Canıma okudun canıma kastın İçimde saklı bir kaçak çocuk,korku dolu bakışlarıyla gizlenirken iz bırakmış anılarıyla sevgili. Mutluluktan ağlak olmak artık bir seferlik bana da mahsus Anlamak kolaysa bak bi gözümün içine !... Yer mi Len Velet !?!?... Sekiz senemle ben dalaştım kimsecikler yoktu mikrofonu mu buldum İçimi döktüm. Zihnimin derinliklerinde yaptığım kazılarda onca yılın çöpleri yatılı Onların içinde binlerce ölümsüzlük ölümü görmüş Kaybettiğim gülücüğü gül demeti halinde koymuşlar oysa ki suratıma Gömülü parmak izlerin omuzlarımda Gözlerimde bir filmsin. Göz çukurlarımda uyuya kalmış bir bebeksin. Bende ninninim uyu.... [Nakarat] Dayan sabır gerek Yolun uzun, vakit kısa Ölüm yakın... Tanrım ona acı. Sebep-sonuç : gecem hüzün(dolu) Bilmecelere ısınamadım hele de senle ilgiliyse Sevemedim sualleri cevapların yetersiz kaldı İçime sinmemişti duyduğum yanıtların yarım Parçalandı ellerinde kum duvarlarım Ne hakla yarımı benden aldın ? Yine de bir günahkar göremedim seni Susar dudaklarım susar çocuklarım Bir vahada yolumu kaybettim Susar bu kuru dudaklarım Alışkanlıklarıma yoklama yaptım Girme sınırıma cephanen yoksa vururum tek atışta gözünün yaşına bakmadan Toz Ol !.... Bende başka bir çocuktum sende oyuncak oldun Tarihin sayfa aralarına kırmızı gülümü çoktan koydum Alacakaranlık geriye çekti güneşi Bir içim tütün tadını Kadın !.. özün toprağın buruk nefesi Kim der ki ; Sago yaşamın minik bebeği ? Bir yaz akşamında hayata attım göz bebeğimi, bebeğim öldü.... |
|
05-06-2008, 02:56 | #9 |
Sagopa Kajmer
Sagopa Kajmer - Terapi
Beni bırakın kendi halime. Çok bitkinim ama direneceğim. Terapi ordularınızı geri çekin artık savaşın galibi bendim. Bayraklarınızı dikemeyeceksiniz, hiç daim köle olmadım. Ben rapimle gazi geldim ardıma şehitlerimi gömdüm kendim. Suskun düşen ağlamazcasına realim. Neden onca lafla geldin kulağıma varıverdin ölüm? Beni kırdın iki bacağımdan gittin. Biz seninle kardeş değilmiydik? Aynı beşikteki kertmeydik. Dün civarda çakılken, şimdi sıradan kum bile değiliz. Sen serseri katilin ismi, ben resmini çizdiğin ya kul. Savaşın tam ortasında kurşun yağmurunda okudum okul. İlk batışını ben gördüm güneşin, gün dönümüne sen yetiştin. Kaptanı benim bu geminin en son ben çıkarım, panik etmeyin!… Adımı duymayın kaç yazar. Kalbim tanıdığım en içten yazar. Şarkım başladı, manzaram aynı. Dinlerken \’\'Sago yine yapmış\’\’ diyeceksin. Ben şu anda o kadar sıkkın ve materyallerimle tıkkın odamın içinde stres gebertmekteyim. Yalnızlık tanrımın lütfu. Nedense işler karmakarışık işler.Kalbim sevdiğimi özler. Hani varya bazen özlü sözler, onları düşünür dolu gözler. Beni bırakın kendi halime, çok bitkinim vede yorgunum. Terapi ordularınızı geri çekin artık, son günler durgunum. Zaman ellerimde kum gibi dağılırken, yıllar beni taşa çeviren hokkabaz gibi Avaz avaz bağırır.Hükümlü kapıda kilit, sigarama kibrit!… Kollara zincirden bileklik, parmaklıklara sadık yaşamak. Artıkları arşivlemek yeni baştan, tantanalara kulak as!… Karalama defteri silgiye ilgi duyarken bir diken batar diline. Yarıştırılan sidikken, birkaç minik daha gider elden. Aslında hayat bayat ekmek, ilk fiil üsluplu düşünmek. Buyrulan iki göze itaat etmek, son eylem olmalı kin beslemek. Hadi diyelim toz pembe yaşıyorum, koz bende biçimi takılıyorum. Bozukluklarımı cebimde taşıyorum. Saygım senin * olsun, kaygım benim aşkım. |
|
05-06-2008, 02:57 | #10 |
• Sagopa Kajmer
kolerayla soylediklerini sevmiyroum >
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|