AK Gençliğin Buluşma Noktası
Antivirüs & Güvenlik Antivirüs ve Güvenlik programlarını burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 05-05-2008, 03:12   #1
Kullanıcı Adı
RDönmezs
Standart √ Avira AntiVir - Bilgisayarınız İçin En İyi Güvenlik Programı - Resimli Anlatım
Avira AntiVir Personal - Free Antivirus yazılımını buradan indirin;
http://dl1.avgate.net/down/windows/a..._winu_en_h.exe

* Kur dosyasına çift tıklatın. Kurulum aşamasında karşımıza ilk olarak bu pencere çıkıyor. Avira’yı orijinal kaynağından indirdiğimizden emin olmamız gerektiği uyarısı yapılıyor. Kendi sitesinde verilen linkten indirdiğimiz için burada sorun yok, Accept deyip devam edebilirsiniz.

* Dosyalar arşivden çıkarılıyor.

* Kuruluma devam etmek için Next ‘e tıklayın.

* Bu kısımda, Avira’nın daha fazla tehdide karşı bilgisayarınızı koruduğundan bahsediliyor. Avira bilgisayarınızı sadece virüslerden değil gizliliğinize zarar veren, bir kullanıcı olarak bilgisayarda yaptığınız işlemlerle ilgili bigileri sizin izniniz olmadan üçüncü kişilere gönderen zararlı programlara veya kodlara karşı da koruma sağlar.
Antivirin varsayılan ayarları size bu tehlikelere karşı korur ancak kullanıcı alışkanlıklarınıza, güvenlik anlayışınıza göre bu ayarları değiştirebilirsiniz. Next ile devam edin.

* 1 ile gösterilen kutucuğu işaretleyerek lisans sözleşmesini kabul edin ve Next ile kuruluma devam edin.

* Avira Antivir Personal programı kişisel kullanım içindir. Ticari/kurumsal amaçlarla kullanmayacağınızı 1 numaralı kutucuğu işaretleyip kabul edin ve 2 ile kuruluma devam.

* Programı kullanabilmemiz için 1 numaralı kutucuğu işaretleyerek Avira’nın rastgele bir seri numarası üretmesine izin vermemiz gerekiyor. Sonra Next ile devam.

* Burada kurulum şeklini seçmemiz gerekiyor. Complete ‘i seçersek programın tüm bileşenlerini kurar ancak neleri kurduğunu görebilmek, gerekiyorsa bazılarını devre dışı bırakmak için Custom ‘ı seçmek daha doğru olacaktır. Next ile devam ediyoruz.

* Arzu ederseniz Browse butonuyla programın kurulduğu dizini değiştirebilirsiniz.Sonra da Next ‘i seçip belirlenen dizine kurmasına izin verin.

* Antivir ’i yalnızca tarama amaçlı kullanacağımız için aktif (on-access) koruma sağlayan bileşeni Antivir Guard’ı kurmaya gerek yok, hatta kurulmamalı. Sistemde aktif olarak kullanılan diğer antivirus programıyla (varsa) çakışacaktır. Onun yanındaki işareti kaldırıp Next ‘i seçin.

* Bu aşamada Aviranın sezgisel korumasını seviyesini belirliyoruz. Seviye ne kadar yüksek olursa bilinmeyen zararlıları tespit etme şansı ve bununla birlikte yanlış uyarı verme ihtimali artar. Seviyeyi varsayılanda, yani "Medium detection level" da bırakıp Next ile devam edin.

* Masaüstünde kısayol oluşturmasını istemiyorsanız “Create desktop icon” yanındaki işareti kaldırın. İstiyorsanız dokunmayın.

* Readme dosyasını okumak istemiyorsanız yanındaki şareti kaldırıp Finish ile kurulumu sonlandırın.

* Kurulum biter bitmez güncelleme yapmak isteyip istemediğimizi soruyor. Yes diyerek güncellemeleri yüklemesini bekleyin.

* Aşağıdaki resimde:
1) Sistem taraması yapacağınız kısım.
2) İstediğiniz zaman buradan programı güncelleyebilirsiniz.
Sağ üstteki Configuration 'a tıklayarak ayarlara geçelim.

* Expert mode kutucuğunu işaretleyin. Böylece daha ayrıntılı seçenekler çıkacak karşımıza.

* Scan bölümünde, taranacak dosya kategorisinde Use smart extensions olarak işaretlenmiş seçeneği All files olarak değiştirin. Böylece tüm dosyalar taranacak.
2 numara ile gösterilen seçenekleri de işaretleyin.

* Action for concerning files bölümünde, bir zararlı tespit edildiğinde Avira'nın nasıl davranması gerektiğine karar veriyoruz. Interactive seçili olursa zararlı tespit edildiği anda ne yapmak istediğimizi soran, bize seçenekler sunan bir pencereyle karşılaşacağız. Bunun yerine Automatic 'i seçip yapılacak işlemleri önceden belirleyelim.
Copy file to quarantine before action 'ı işaretlemeyi unutmayın. Zararlı olmayan bir dosya silindiğinde bu seçenek sayesinde o dosyayı kurtaracağız.
"Primary action" olarak "Repair", "Secondary action" olarak "Delete"i seçin.

* Bir zararlı tespit edildiğinde Avira'nın varsayılan olarak kullandığı sesli uyarıyı buradan değiştirebilirsiniz. 1 ile kullanılacak yeni ses dosyasını seçip 2 ile seçtiğiniz sesi dinleyebilirsiniz.

* Arşiv dosyalarının tamamının taranabilmesi için All archive types kutucuğunu da işaretleyin.

* Taranmasını istemediğiniz dosyalar varsa 1 numaralı kısma tıklayıp o dosyayı seçin ve 2 ile taranmayacak dosyalar listesine ekleyin.

* Heuristic bölümüyle ilgili ayarları kurulumda yaptığımız için burada herhangi bir şey yapmamıza gerek yok.

* Local protection bölümünden taranacak yerleri seçebilirsiniz. Tam sistem taraması için Local Drives seçili iken sağ tıklayarak Start scan seçeneğini tıklayınız. İhtiyaca göre diğerlerini de seçebilirsiniz.
3 ile gösterilmiş butonu kullanarak mevcut tarama profilini (tam sistem taraması) masaüstüne bir kısayol olarak atayabilirsiniz. O kısayola tıkladığınızda direkt olarak taramaya başlayacaktır.

* Administration - Quarantine kısmında karantinadaki dosyalarla ilgili işlemler yapılmakta.
1) Seçili olan karantinadaki dosyayı tekrar tarar.
2) Dosyaya ait bilgiler verir.
3) Karantinadaki dosyayı eski yerine taşır.
4) Karantinadaki dosyayı şimdi belirleyeceğiniz bir dizine taşır.
5) Herhangi bir dosyayı karantinaya taşır.
6) General-Email bölümündeki ayarları yapmışsanız seçili dosyayı bu kısımdan analiz için Avira'ya gönderebilirsiniz.
7) Seçili dosyayı karantinadan da siler.

* Tarama sonunda oluşan tabloyu tarama raporunda görebilirsiniz.
Sırasıyla 1 ve 2 ile gösterilen kısımlara tıkladıktan sonra raporunu görüntülemek istediğiniz taramayı seçili hale getirip 3 numaralı kısma tıklayın.

ve bu şahane program birde kampanyası var yasal 6 aylık key alabiliyoruz programı tam kapasite kullanabileceksiniz.
https://license.avira.com/en/promoti...tr05zwftftgnqr formu doldurun mailinze key gelecektir.

Hepsi Bukadar Arkadaşlar Yorumlarınız ve Beğenilerinizi Eksik Etmeyin

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-05-2008, 12:16   #2
Kullanıcı Adı
yolcu44
Standart √ Avira AntiVir - Bilgisayarınız İçin En İyi Güvenlik Programı - Resimli Anlatım
Emeğin için teşekkür ederim Rıdvan. Ben Nod32 kullanıyorum ama Avira'nın da iyi olduğu söyleniyor.
Bu arada + :-*
yolcu44 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-05-2008, 21:27   #3
Kullanıcı Adı
RDönmezs
Alıntı:
..DolunAy_Kadim.. Nickli Üyeden Alıntı
Emeğin için teşekkür ederim Rıdvan. Ben Nod32 kullanıyorum ama Avira'nın da iyi olduğu söyleniyor.
Bu arada + :-*
Rica ederim başkanım faydam dokunuyorsa ne mutlu bana.. 2 saatimi aldı bunu hazırlamak..
Nod32'de iyidir ama ben avira'yı öneririm çünkü bilgisayarı hiç kasmıyor sanki program çalışmıyor gibi çok güzel program. Doğrudur avira artık nod32, kaspersky gibi anti virüsleri geçti geçicek testlerinde hep başarılı sonuçlar çıkıyor ben şuan gayet memnunun ve kullanışlıda herkese tavsiye ederim hem 6 aylık yasal key kampanyası hemde resimli anlatımı
Bu arada başkanım hatırladığım kadarıyla bu zamana kadar bana ilk kez + verdiniz Teşekkürler
Alt 05-05-2008, 21:56   #4
Kullanıcı Adı
Hıfz-ı lisan
Emeğinize Sağlık..saolun +
Hıfz-ı lisan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-05-2008, 22:23   #5
Kullanıcı Adı
By_ÇAKIR
çok emek harcamışsın... Teşekkürler +1 ...
Alt 05-05-2008, 22:57   #6
Kullanıcı Adı
RDönmezs
Alıntı:
hıfz-ı lisan Nickli Üyeden Alıntı
Emeğinize Sağlık..saolun +
Teşekkürler artı için
Alt 05-05-2008, 22:57   #7
Kullanıcı Adı
RDönmezs
Alıntı:
By_ÇAKIR Nickli Üyeden Alıntı
çok emek harcamışsın... Teşekkürler +1 ...
Evet biraz öyle oldu ama deydi
Alt 05-05-2008, 23:05   #8
Kullanıcı Adı
Düş Sokağı Sakini
şimdi düşünüyorum 1000000 günlük kullanım süresi olan nod32 yimi kullansam bunumu. proğram çok güzel gerçekten ama süre sıkıntısı var. ilacını bulursam bunu kullanayım ben.

bu arada emeğine sağlık dostum hem proğram hemde anlatım süper +
Düş Sokağı Sakini isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-05-2008, 23:09   #9
Kullanıcı Adı
RDönmezs
Alıntı:
Düş Sokağı Sakini Nickli Üyeden Alıntı
şimdi düşünüyorum 1000000 günlük kullanım süresi olan nod32 yimi kullansam bunumu. proğram çok güzel gerçekten ama süre sıkıntısı var. ilacını bulursam bunu kullanayım ben.

bu arada emeğine sağlık dostum hem proğram hemde anlatım süper +
Bunu kullan tavsiye ederim
Saolasın artı için..
Alt 05-05-2008, 23:11   #10
Kullanıcı Adı
Düş Sokağı Sakini
ilacına bakıyorum şimdi. Allah korusun hasta falan olur

aıl ben teşekkür ederim, ne emek vermişin konuya. hatta yarın 1 tane daha verem ben sana ;)
Düş Sokağı Sakini isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)