![]() |
#1 |
![]() 'A.Şener gazla şişirilmiş uçan bir balon!'
İşte ülkücü yazar Göktürk Tunçtürk'ün Abdüllatif Şener yorumu ![]() Yıllardır RP ve AKP saflarında nemalanan Abdullatif Şener, birden bire “Sol'cuyum” dedi. Ve bu Şener, ani bir şekilde nasıl havaya girdi? Şener'i kimler havaya soktu? Şener Gazla şişirilmiş uçan bir balon gibi mi yoksa birkaç yüzlü bir politikacı mı? İşte gözlerimle şahit olduğum Şener gerçeği. Siyasette RP ve AKP'de bulunması ile tanınan ve şöhret kazanan Abdullatif Şener, çok uzun bir aradan sonra doğum günü olan 26 Nisan'da partisini kuracağını açıkladı. Şener; partisinde ki kurucuları ise nedense bir türlü kamuoyuna aktaramıyor. Bunun önemli bir sebebi olmalı. Kurucular, büyük bir ihtimalle dışarıda kalan ETÖ'cüler den oluşacak gibi. İŞTE ŞENER GERÇEĞİ Şener'i malum medyanın gazlarla şişirmesi ve havaya sokması o'na liderlik havası verdi. Kamuoyundaki vatandaşta Şener'i duruşu olan bir siyasetçi olarak algıladı ve halende kendisini gidip görmeyenlerin dışında ki vatandaşlarında öyle algılamaya devam ettiğini görmekteyim. Peki; Muhafazakar camiada şöhret kapan sonrada birçok çevrelere de şirin gözükmek için ‘Solcuyum' diyerek ortaya çıkan bu A.Şener kimdi? Gerçekten bir liderlik vasfı var mı idi? Doğrusu bende merak etmekte idim. Şener'in yeni oluşum hareketi başlattığı günlerin birinde isimlerini şimdilik saymak istemediğim birkaç eski AKP milletvekili, bir eğitim vakfının başkan ve yöneticileri ve birkaç iş adamı Şener'i ziyaret etmek ve çalışmalarından bilgi almak için randevu almışlardı. Bu zat'lar beni de yanlarında alıp götürdüler. Şener'in karargahına gittik. Şener'in ‘Hoş geldiniz' sefasından sonra ilk şokları yaşama başladım. Tabi şokları ziyarete gidenler de yaşamışlardı. Şener, sigarasını yaktıktan sonra, karşısında emir erleri varmış edası ve ses tonu ile ziyaretçilere tek-tek kafadan “ Ne iş yapıyorsun? Eski siyasi görüşün ve partin hangisi idi? Telefonun ne?” gibi sorular sormaya başladı ve bu bilgileri de önündeki defterine tek-tek kayıt etti. Şener'in tanıdığı eski vekiller şok oldukları gibi, ilkokul öğrencisi gibi sorguya tutulması onları küçük düşürmüştü. Sıra bana da geldiğinde Gazeteci olduğumu ve müsaadesi olursa görüşmeyi haber yapmak için geldiğimi, Ülkücü olduğumu, siyasi aksiyonum unda MHP olduğunu açıkça söyledim. Yani oluşumuna katılmak amacı ile gelmediğimi kendisine açıkça bildirdim. Şener, espriler yaparak, haberi doğru şekilde yazmamı istedi. Şener, ziyaretçileri gündemdeki konular ve AKP ile ilgili sohbetler yaprak, “ Yerel seçimlere girmeyeceğini, aslında girip te AKP'nin boyunun ölçüsünü göstermek lazım geldiğini, AKP'nin ecelinin kendi elinde olduğunu, partisini Nisan'da kuracağını, eğer kendisinde parti kurmasında iktidarın bir çelme atması durumunda teşkilatı hazır olan bir parti ile anlaşıp başına geçeceğini” anlattı. Ziyaretçi sohbetlerinden sonra ben kendisine yayınlanmak üzere birkaç soru sormak istediğimi bildirdim ve kendisi de ‘Sor' dedi. Soruların o gün ki gündemlerle göre önemli olduğu gibi liderliğe soyunan Şener'in görüşleri için de önemli idi ve önemli olması da lazımdı. Sorularım şunlar oldu. -Cumhurbaşkanı Gül'ün Ermenistan'a maça gitme kararını nasıl yorumluyorsunuz? Cevabı: Cevaplamak istemiyorum, yorum yok. - Cumhurbaşkanının, Necmettin Erbakan'ın yaş haddinden dolayı ‘Affını' onaylamasını nasıl karşılıyorsunuz? Cevabı: (Biraz bozularak) Buna da şimdilik cevap vermek istemiyorum. - Peki Sayın Başkan; Terör ile mücadelede ve özellikle PKK ile mücadelede ne gibi projeleriniz var? Ayrıca size göre Türkiye'de Kürt sorunu var mı? CEVABI: Buna da şimdilik cevap vermek istemiyorum. - Peki, sayın başkan neden cevapları vermek istemiyorsunuz? Halk sizi bu konularda merak ediyor. CEVABI: Bu konularda şimdi cevaplar verip yorumlar getirirsem, şimdi yanımda olanlardan gidenler olabilir, şimdilik temkinli davranmak istiyorum. Ben ve ziyaretçiler; liderliğe soyunmuş ve “ AKP'nin eceli benim elimden olacak' diyen bir siyasetçinin ‘iki yüzlülük' sergilemesi karşısında son şoku yaşamıştık. Ziyaret çıkışı eski vekiller ve diğer ziyaretçiler tabi ki birbirlerine yaşadıkları şokları sert tepkiler ile anlatmak ta idi. Benim onlara yorumum ise netti, “ Ziyaretçilere saygısız, kompleksli, gelenleri resmen yazarak fişliyor ve asla bir lider olamaz” Tabi ben o gün haberimi “ AKP'nin eceli benim elimden olacak” başlığı ile yazdım. Bütün haber siteleri ve günlük ulusal basın bu haberi alarak yazdı. Haberi okuyan Abdullatif Şener, çok sinirlenmiş ve hemen eski milletvekilleri arayarak aynen şu çıkışlarda bulunuyor; “ Kardeşim siz bana kumpas mı kuruyorsunuz? Konuştuklarımız haber oluyor. Sonra arkadaş gazeteci olduğunu söylemedi. Benim önümü mü kesiyorsunuz” Şener'in bu ithamlarına bozulan eski milletvekili ise şu cevabı veriyor; “ Olurmu efendim, gazeteci yakinen tanıdığımız arkadaşımız. Bu yüzden hassas davranarak, size gazeteci olduğunu ve haber yapacağını bildirip, sizden izin bile istedi. Sizde ‘Olur' dediniz” Tabi ben yaptığım bu haber de Şener'in cevap vermek istemediği sorulardan, o ziyaretçilerin hatırı için hiç bahsetmemiştim. Çünkü liderliğe soyunan Şener'e ağır eleştiriler yapacaktım. Saygı duyduğum o kişiler ile Şener'in arasının açılmaması için bu önemli şeyleri o gün habere dahil etmek istememiştim. Şimdiler de çıkıp, Ergenekon çetesinin avukatlığına Baykal ile birlikte soyunan Abdullatif Şener gerçeğini artık yazmak gerektiğine vicdanen düşündüğüm için yazmaya karar verdim. Ve gördüğüm, izlediğim Şener ile verdiğim net karar ise şu; “ Şener, gazla şişirilmiş, uçan bir balon” haber2000.com
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Boş boş işler bunlar.. Şeneri ciddiye almamıyorum sonu belli zaten anapın mumcusu gibi olur:D
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
parti, şener |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|