AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-09-2011, 13:43   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart AB Bakanlığı da Afrika İçin Devrede
AB Bakanlığı da Afrika için devrede

Bakan Egemen Bağış, kampanya nedeniyle gönderdiği mesajında duyarlılıklarından dolayı Bakanlık personeline teşekkür etti.

AB Bakanlığı, milyonlarca insanın kronik açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu Somali ve Afrika halkları için yardım kampanyası başlattı. Kızılay aracılığıyla gönderilecek yardım kampanyası Bakan Bağış'ın mesajıyla başlatıldı.

Afrika'ya yardım için kampanya başlatan kurumlar arasına Avrupa Birliği Bakanlığı da katıldı. AB Bakanlığı, Somali ve Afrika'nın diğer ülkelerinde açlıkla karşı karşıya olanlar için Bakanlık içinde yardım kampanyası başlattı.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bakanlık personeline gönderdiği mesajda, başta Somali olmak üzere Afrika Boynuzundaki kardeş halkların büyük bir açlık ve sefaletle yüzleştiğine dikkati çekerek, son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşayan bölgede yaklaşık 40 milyon insanın kronik açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu kaydetti.

"Tarih boyunca yardımlaşma ve paylaşma geleneğini yaşatmakla övünmüş bir millet olarak Afrika'daki kardeşlerimizin dramına kayıtsız kalmadığımızı, bilhassa ramazan ayının da rahmet ve bereketli atmosferinde bir kez daha göstermiş bulunuyoruz" diyen Bağış, bu amaçla devlet ve milletçe Somali ve Afrika halkına yardım eli uzatmak için seferber olduklarını kaydetti. Mesajında, Avrupa Birliği Bakanlığı olarak kendilerinin de bu seferberliğe katkısı olması gerektiğini belirten Bağış, Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinin sadece teknik müzakerelerden ibaret olmadığını, bu sürecin aynı zamanda sosyal sorumluluk anlayışının da güçlenmesine vesile olacağını her zaman vurguladıklarını bildirdi.

Kızılay götürecek

Bu anlayışla, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Kızılay işbirliği ile bir yardım kampanyası başlattıklarını, bu kampanyanın sadece AB Bakanlığı'nı kapsayacağını aktaran Bağış, Bakanlık içerisinde toplanan yardımların 16 Ağustos'ta Kızılay'a takdim edileceğini bildirdi.

Kaynak: http://yenisafak.com.tr/Gundem/?i=334315

Yeni Şafak 08.08.2011

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)