AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 04-26-2009, 21:54   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart ABD Genelkurmay Başkanı "Kürdistan" dedi
"Türkiye ile ilişkilerimiz çok iyi" mesajı veren Barzani'ye duygularını aktaran ABD Genelkurmay Başkanı Mullen, "Kürdistan halkının Amerikan'ın yanında yer almasından onur duymaktayım" dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı Amiral Michael Mullen ile Irak Kürt Bölgesel Başkanı Mesut Barzani ile dün gerçekleştirdiği görüşmede Kerkük, bölge ile Türkiye ilişkileri, terörle mücadele, anayasanın uygulanması ve daha bir çok konun görüşüldüğü belirtildi. Erbil merkezde hükümete ait Beyaz Köşkte gerçekleşen görüşmede Başkan Barzani, Kürtlerin sürekli olarak sorunların çözümünde yana olduğunu, Irak'ın yeni ordusunun kurulmasında önemli bir rol oynadığını ve Irak'taki teröre karşı büyük bir mücadele yürüttüklerini belirtti.

BM'NİN KERKÜK ÖNERİ RAPORUNU İNCELİYORUZ

Michael Mullen'in Kürt yetkililerle görüşmesine ilişkin detaylar, Kürdistan TV tarafından yayınlandı. Kanalda yer alan habere göre Barzani görüşmede Irak Anayasası'nın 140. maddesi ve Kerkük meselesi konusunda Irak Anayasası'na bağlı olduklarını söyledi. 140. maddenin anayasasının bir parçası olarak uygulanması gerektiğini ifade eden Barzani, "Kürtlerle, Irak arasındaki sorunlar ancak anayasanın uygulanmasıyla mümkündür. Bunun yanında Birleşmiş Milletlerin Kerkük kenti ile ilgili raporunu en ince ayrıntısına kadar inceliyoruz. İncelememiz bittikten sonra rapora karşı tutumumuzu açıklayacağız" dedi.

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZ İYİ DURUMDA

Mullen, Barzani görüşmesinde ele alınan konulardan olan Türkiye ile ilişkilerde gelişmeler olduğu ifade edildi. Barzani, komşu ülkelerle olan ilişkilere yönelik ise Türkiye ile ilişkilerin çok iyi bir durumda olduğunu, her gecen gün bu ilişkinin daha da güçlendiğini ve bu konuda yardımcı olan Amerika'ya da teşekkür etmek istediklerini söylediği belirtildi. Ayrıca Barzani'nin, İran'la olan ilişkilerinin de iyi durumda olduğunu da kaydetti.

ABD'NİN IRAK'TA ÇEKİLMESİNDEN SONRA DA ETKİLİ ROLÜ DEVAM EDECEK

Görüşme sırasında Amiral Michael Mullen ise Başkan Barzani'ye yönelik olarak, "Liderlik anlayışınızı taktirle karşılıyorum. Kürdistan halkının Amerikan'ın yanında yer almasından onur duymaktayım. Irak'ın özgürleştirilmesi ve ülkede yeni bir sistemin oluşturulmasında liderliğinizin çok önemli bir rolü olmuştur. Çok az sayıda kişi sizin gibi halkı için böyle büyük bir mücadelede bulundu. Sizin barışa ve sorunların barışçıl çözümüne olan inancınız bizi oldukça sevindirmektedir. Şunu da belirtmek isterim ki, askerlerimiz ülkeden çekildikten sonrada ABD'nin etkili rolü devam edecektir." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİN GELİŞMESİNDE MEMNUNİYETLİK DUYUYORUZ

Mullen ayrıca Kürt bölgesi ile Türkiye arasındaki ilişkilere de vurgu yaparak, ekonomik alanda başta olmak üzere iki taraf arasındaki ilişkilerin her alanda gelişmesinden büyük bir memnunluk duyduklarını söyledi. Mullen, Türkiye ve Kürt bölgesinin ABD'nin yakın dostları olduklarını bu nedenle iki taraf arasındaki ilişkilere büyük önem verdiklerini söyledi.
(CİHAN)

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-26-2009, 23:17   #2
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Bu Kürdistan lafını büyütüyoruz gereksizce.
O yöreye Osmanlı'dan beri hep Kürdistan, yöre halkına da kürdî deniliyor zaten.
Mustafa Kemal'de o geleneği sürdürüp o bölgeye Kürdistan demiştir.

Yani "Güneydoğu Anadolu" lafı o zaman genel itibarıyla 'Kürdistan' olarak geçiyordu.
Şimdi de öyle geçmesinin pek sakıncası yok.

Ama ABD generelinin niyeti nedir orayı da iyi kavramak lazım tabii.
Tarihten günümüze bir çok kelam ve kavram gibi Kürdistan'da yozlaşmıştır haliyle.
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-28-2009, 02:30   #3
Kullanıcı Adı
hortla1k
Alıntı:
FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu Kürdistan lafını büyütüyoruz gereksizce.
O yöreye Osmanlı'dan beri hep Kürdistan, yöre halkına da kürdî deniliyor zaten.
Mustafa Kemal'de o geleneği sürdürüp o bölgeye Kürdistan demiştir.

Yani "Güneydoğu Anadolu" lafı o zaman genel itibarıyla 'Kürdistan' olarak geçiyordu.
Şimdi de öyle geçmesinin pek sakıncası yok.

Tarihten günümüze bir çok kelam ve kavram gibi Kürdistan'da yozlaşmıştır haliyle.

Vay be demek oralar ezelden beridir Kurdistandı ve şimdi de denmesinin pek sakıncası yok he...Yazıktır...Belki amiyane bir deyiş olucak ama kuponla alınmadı bu vatan...Devir Padişah kaftanı giyip siyaset yapma devridir...Yazıktır incitme atanı die boşuna dememiş üstad mehmet akif...Varsın olsun Geri kafalı diyin geçin..Kurdistan geçen cümlelerin asıl amaçlarını anlayamaman beni çok üzdü..Selametle..
hortla1k isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-28-2009, 02:54   #4
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
hortla1k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Vay be demek oralar ezelden beridir Kurdistandı ve şimdi de denmesinin pek sakıncası yok he...Yazıktır...Belki amiyane bir deyiş olucak ama kuponla alınmadı bu vatan...Devir Padişah kaftanı giyip siyaset yapma devridir...Yazıktır incitme atanı die boşuna dememiş üstad mehmet akif...Varsın olsun Geri kafalı diyin geçin..Kurdistan geçen cümlelerin asıl amaçlarını anlayamaman beni çok üzdü..Selametle..
Bir sakıncası yok demedim.
Sadece 'fazlaca abartıyoruz' dedim.
Nedeni de tarihten beri zaten o bölgeye o isimle hitab etmemiz dedim.

Son iki cümlemi de bir daha okuyun, sonra bana "bu vatan kuponla alınmadı" laflarıyla vatansevercilik oynayın.

Anlamadan etmeden...
Tövbe tövbeeeee..
Alt 04-28-2009, 03:02   #5
Kullanıcı Adı
hortla1k
Alıntı:
Bir sakıncası yok demedim.
Sadece 'fazlaca abartıyoruz' dedim.
Nedeni de tarihten beri zaten o bölgeye o isimle hitab etmemiz dedim.

Son iki cümlemi de bir daha okuyun, sonra bana "bu vatan kuponla alınmadı" laflarıyla vatansevercilik oynayın.

Anlamadan etmeden...
Tövbe tövbeeeee..
Biz artık osmanlı devleti değiliz her ne kadar hasretini çeksekte..Ve biz artık Türkiye cumhuriyetiyiz farkındasınızdır sanırım..Ve o kurdistan deniliyor dediğiniz bölge coğrafya derslerinde öğretilir hani doğu anadolu ve güney doğu anadolu bölgesi diye...Bundan ötesi yoktur...Vatanı sevmek de bir oyun değildir gönül işidir...Asıl siz bırakın bu vatanı bölmeye çalışan insanların ağzından konusmaları...Bu foruma kurdistan kelimesini yakıştıramıyorum...
Alt 04-28-2009, 03:40   #6
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
Biz artık osmanlı devleti değiliz her ne kadar hasretini çeksekte..Ve biz artık Türkiye cumhuriyetiyiz farkındasınızdır sanırım..Ve o kurdistan deniliyor dediğiniz bölge coğrafya derslerinde öğretilir hani doğu anadolu ve güney doğu anadolu bölgesi diye...Bundan ötesi yoktur...Vatanı sevmek de bir oyun değildir gönül işidir...Asıl siz bırakın bu vatanı bölmeye çalışan insanların ağzından konusmaları...Bu foruma kurdistan kelimesini yakıştıramıyorum...
Bende "biz Osmanlıyız" gibisinden bi söz kullanmadım. Tarihten beri böyle deniliyor dedim.
İlk yorumumu iyi okursanız 'hem Osmanlı'da öyle dendiğini hem de Mustafa Kemal'in oraya o tabiri kullandığını' söyledim.

Cumhuriyet döneminde de o tabire yabancı değiliz yani.

Alıntı:
Ve o kurdistan deniliyor dediğiniz bölge coğrafya derslerinde öğretilir hani doğu anadolu ve güney doğu anadolu bölgesi diye...Bundan ötesi yoktur...
Bizde ondan ötesi vardır diye bir şey demedik.
Ama coğrafya derslerine gelirsek; Avrupada da bizim ülkemizin adı Hindi diye geçiyor. Var mı bunun daha ötesi peki?

Saçma örneklerle harmanlayıp saçma sorular sormayın.

Vatanı sevmek de bir oyun değildir gönül işidir...

Evet vatan sevgisi oyun değildir. Gönül işi asla değildir. Hele 'kelimelere takılıp' o değerde vatancılık taslamak, karşısındakini vatan düşmanı gibi görmek-göstermek hiç değildir!

Asıl siz bırakın bu vatanı bölmeye çalışan insanların ağzından konusmaları...Bu foruma kurdistan kelimesini yakıştıramıyorum...

Vatanı bölmeyi çalışanların ağzından konuştuğumuzu kim söyledi?
Osmanlı oraya o tabiri kullanırken vatanı mı bölmek istedi? M.Kemal vatanı mı bölmek istedi?

Benim o kelimeyi normal görmemin sebebi bunlar.
Yoksa diğerleri için, yine 'zorunuza giden' mesajımda da belirtmiştim;

Tarihten günümüze bir çok kelam ve kavram gibi Kürdistan'da yozlaşmıştır haliyle. diye..

ABD'li generalin hangi niyetle söylediğini kavramak lazım diyorum.
Yani?
Yani bölücülük ithamıysa eğer şiddetle karşısında dururuz. Karşı da çıkar ayıplarız.

Tarihten günümüze bir çok kelam ve kavram gibi Kürdistan'da yozlaşmıştır haliyle diyorum.
Yani?
Yani, o tabir artık bölücülerin malzemesi de olmuştur. Ve böylelikle -bir nevî- YOZLAŞMIŞ, bozulmuş, tahrib olmuştur asıl manası olarak.

Anlatabildim mi?

Konu FarukARSLAN. tarafından (04-28-2009 Saat 03:43 ) değiştirilmiştir..
Alt 04-28-2009, 03:46   #7
Kullanıcı Adı
hortla1k
peki bak ne güzel anlatmışsın yozlaştı diye. Yozlaşmış bir şeyi temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp osmanlı devletinden ve atatürkten örnekler vererek tarihte de böyleydi tabiriyle hoş karşılamaya mahal vericek şekilde önümüze sunuyosun onu anlamış değilim..
Alt 04-28-2009, 03:54   #8
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
peki bak ne güzel anlatmışsın yozlaştı diye. Yozlaşmış bir şeyi temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp osmanlı devletinden ve atatürkten örnekler vererek tarihte de böyleydi tabiriyle hoş karşılamaya mahal vericek şekilde önümüze sunuyosun onu anlamış değilim..
Isıtıp ısıtıp öne sürmedim. Ben bir kez dile getirdim bu konuda.
Siz anlama sorunu çekince yineledim.
Olay bundan ibaret.

peki bak ne güzel anlatmışsın yozlaştı diye.

İyi de yeni anlatmadım bunu, ilk mesajımda söylediğim kelamlardı onlar.
Siz şimdi anladınız sanırım.

Hadi, çıkın ilk mesajımı daha iyi okuyun-anlamaya çalışın sonra laflarız..
Alt 04-28-2009, 03:56   #9
Kullanıcı Adı
hortla1k
Alıntı:
Isıtıp ısıtıp öne sürmedim. Ben bir kez dile getirdim bu konuda.
Olay bundan ibaret.

peki bak ne güzel anlatmışsın yozlaştı diye.

İyi de yeni anlatmadım bunu, ilk mesajımda söylediğim kelamlardı onlar.
Siz şimdi anladınız sanırım.

Hadi, çıkın ilk mesajımı daha iyi okuyun-anlamaya çalışın sonra laflarız..

Cımbızla cümlelere çekip sadece onlara cevap vermene gerek yok o kadar uzun şeyler yazmıyorum zaten bütün halinde oku gayet sade ve her seviyeye uygun hitab etmeye çalışıyorum
Alt 04-28-2009, 04:07   #10
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
Cımbızla cümlelere çekip sadece onlara cevap vermene gerek yok o kadar uzun şeyler yazmıyorum zaten bütün halinde oku gayet sade ve her seviyeye uygun hitab etmeye çalışıyorum
Cımbızla cümle çekmedim zaten.

"Isıtıp ısıtıp öne sürmedim. Ben bir kez dile getirdim bu konuda.
Olay bundan ibaret."

bu sözlerle genel yorumunuza değindim.
Ayrı olarak dapeki bak ne güzel anlatmışsın yozlaştı diye. olan cümlenize değindim.

Anlamadığınıza şaşırmıyorum artık.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)