AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-01-2011, 02:13   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart ABD'den Türkiye'ye 3 Süper Kobra
ABD'den Türkiye'ye 3 süper kobra



ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Riccciardone, Türkiye'ye halen terörle mücadele konusunda anlık istihbarat yardımı sunduklarını söyledi.

TGRT Haber'in canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Ricciardone, insansız hava araçları predatorların Türkiye'ye verilip verilmeyeceğine ilişkin soru üzerine, bu konunun ayrıntılarının gizli olduğunu ve fazla açıklama yapamayacağını söyledi.

Terörle mücadele konusunda Türkiye'ye her alanda destek verdiklerini belirten Ricciardone, "Türkiye'ye halen anlık istihbarat yardımını sunuyoruz." dedi.

Ricciardone, bu çerçevede, Afganistan'da halen ABD deniz piyadeleri tarafından kullanılan üç süper kobra helikopterin Türkiye'ye verileceğini de bildirdi.

BDP'nin TBMM'de yemin etme kararına ilişkin soru üzerine Ricciardone, son zamanlarda Türk demokrasisinin çok geliştiğini vurgulayarak, demokratik ülkelerin demokrasiyi korumak ve geliştirmek için çalışması gerektiğini söyledi.

Ricciardone, "BDP'nin Meclise katılmasını olumlu bir şey olarak görüyoruz. Bu konuyu yakından takip ediyoruz." dedi.

Şiddetle bir yere varılamayacağını, PKK'nın silah bırakması gerektiğini ifade eden Ricciardone, BDP yasal sistem içinde kalırsa, ABD'nin de BDP ile çalışmaktan memnuniyet duyacağını söyledi.

Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin soruyu yanıtlarken de Ricciardone, anayasa yenilemenin Türkiye'nin demokrasisi için gayet olumlu olacağını, Türkiye'nin demokratik bir ülke olarak güçlü olması halinde, terörizme ve her türlü soruna karşı da güçlü olacağını ifade etti.

Doğu Akdeniz'deki petrol arama faaliyetleri ile ilgili soru üzerine Ricciardone, Doğu Akdeniz'in herkes için stratejik bir bölge olduğunu ve hep birlikte barışçıl bir çözüm bulunması gerektiğini bildirdi.

"ARABULUCULUK YOK"

ABD'nin Tel Aviv ile Ankara arasında arabuluculuk yapıp yapmayacağı sorusuna Ricciardone, arabuluculuğun söz konusu olmadığını, ancak İsrail ile Türkiye arasında diplomatik diyaloğun sürmesini istedikleri yanıtını verdi.

Arap Baharı ile ilgili soru üzerine de Ricciardone, Arap Baharı'nın herkes için çok önemli olduğunu ancak geç geldiğini söyledi. Ricciardone, Suriye'deki olaylarla ilgili olarak da bu ülkede basit çözümlerin bulunamayacağını, bu nedenle Türkiye gibi ülkelerle sürekli istişarede bulunma ihtiyacı duyduklarını belirtti.

Türkiye'nin füze kalkanı sisteminin bir radarını kendi topraklarına yerleştirme kararının hatırlatılması üzerine Ricciardone, Türkiye'nin verdiği karar için minnettar olduklarını, bunun NATO ve bütün müttefikler için çok olumlu bir şey olduğunu vurguladı.

Füze kalkanının İran'a karşı olup olmadığı sorusunu yanıtlarken de Ricciardone, "Bu hiçbir ülkeye karşı değil, bir savunma sistemi, demek ki hiçbir ülkeye karşı sayılmaz." diye konuştu.

Türkiye'nin AB sürecine ilişkin olarak da Ricciardone, kendileri için Türkiye'nin AB'ye katılmasının mantıklı olduğunu, ABD'nin Türkiye ve AB'yle pek çok stratejik iş birliğinin bulunduğunu söyledi. Ricciardone, "Yolun sonunda Türkiye ve Avrupa beraber olacaklardır." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkilerinin sorulması üzerine de Ricciardone, son dönemde ABD'den gelen bir heyetle birlikte Başbakan Erdoğan ile görüştüğünü belirterek, "Aramızda iyi ilişkiler var. Dostluk var." diye konuştu.

Ricciardone, Türkiye'de sempati duyduğu futbol takımının da daha önce Adana'da görev yaptığı için Adanaspor olduğunu söyledi.

Kaynak

Sabah 30.09.2011

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-01-2011, 02:14   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
kobralar fena...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-01-2011, 02:15   #3
Kullanıcı Adı
Eşref
Standart
Bu kobralar İsrail'i vurabiliyor mu?
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-01-2011, 02:34   #4
Kullanıcı Adı
unnamed
Standart
gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi