![]() |
#1 |
![]() Abdülhamitin Kurtlarla Dansı isimli kitap Abdülhamit hakkında bilinmeyenleri ele alıyor...
Her yönüyle akıcı bir dil ile kitabı Mustafa ARMAĞAN yazdı. Okumanızı tavsiye ediyorum arkadaşlar. Hele bu konulara merakı olanlar kesinlikle kaçırmasın üstelik 335 sayfalık bu kitap sadece 6 lira.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() bende okudum özellikler abdulhamitin boğaz köprüsü fikri gibi ileri göüşlülüğü şahane dikkat bir fikir
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() okudum ve tarıh dersıme acyıp yarar gordum
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Bence mutlaka okunmalı okumayan çok şey kaybeder.
Kitap okadar sürükleyici ki hemen bitirivereceksiniz. Özellikle abdestsiz dolaşmadığı konusu beni çok etkilemişti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() kitabı babam almıştı... bi elli sayfa okudum öyle kaldı.. bilmiyodum bu kadar güzel olduğunu... hemen başlıyorum...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() aa bende çok merak ettim ve ilk kez duyuyorum kitabın adını salı günü izmire gidicem ve hemen alıcam inşallah..
Paylaşımınız için teşekkür ederim Başkanım. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Dersine pek yarayacağını sanmıyorum, bizim okul müfredatındaki tarih savaştan kandan başka bişeyden bahsetmediği için, Ulu Hakan'ın Louis Pastour'ü ülkemize davet ettiği, Çanakkale savaşlarında ordumuzun kalbi olan krupp marka tüfekleri oraya önceden yığdırdığı, sarayında tiyatro ekibi kurdurması, her sultanın ülke lideri olup yan gelip yatmamasının timsali onunda şahane bir marangoz olması, hatta Yunanlarla olan Dömeke savaşı sonrası bir çok gazimize kendi elleriyle bastonlar yapması... Nın resmi tarih açısından pek bi önemi yoktur! Bu yüzden kul da tarih dersine de pek yaradığı söylenemez !!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
abim almıştı, onun sayesinde okumuştum bende ama Abdülhamid Han hakkında görüpte almadığım kitap yok desem yeridir, onu da mutlaka alırdım Hele Mustafa Armağan gibi bi yazarın kaleminden çıkmışsa .. Ama vesile olan abimdi işte (: |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() abdulhamit gerçekten büyük bir liderdi. osmanlı devletinin en kötü zamanında baştaydı. 87-88 rus savaşlarında -henüz padişahlığının ilk yıllarındaydı- bu savaşı kaybetti ama ondan sonra 30 yıl boyunca toprak kaybetmedi. denge politikasını çok iyi yapan bir lider.
1908 de sinsice devrildikten sonra osmanlı çok kötüye gitmeye başladı. 3 yıl içerisinde balkanlarda trablusgarpta kaybettik. adalar elimizden çıktı. daha yeni ülke olmuş ufacık ordulara bile yenildik. çok zor durumda olmasına rağmen yahudilerin filistin isteğine karşı çıktı. ordumuz çok güçlü değildi ama filistini vermektense savaşmayı tercih ederim dedi. tüm borçların silinmesini dahi kabul etmedi. ne yazıkki aynı filistin 15 yıl sonra bir komutan tarafından hiçyere ingilizlere bırakıldı. bu da israilin kurulmasına zemin hazırladı. ruhu şad olsun. ona vatan haini diyenleri Allaha havale ediyorum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
Sultan Hamid'in de mağlubiyetten sonra '' Allah bu devleti bu haliyle savaşa sokan ve nice canlara kıydıranların cezasını versin '' diye sitemli bir bedduasıda vardır.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|