AK Gençliğin Buluşma Noktası
Teknoloji Teknolojiyle ilgili tüm yenilikler burada paylaşılıyor.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-22-2007, 11:25   #1
Kullanıcı Adı
loneliness
Standart Abdullah Gül'ün adını ağzımıza almadık.. Emre GÜL iş hayatında...
"Abdullah Gül'ün adını ağzımıza almadık"
Emre Gül'ün ortağı konuştu: "Söylesek, tedarikçiler peşimizden koşardı, bize güvenmediler yine de yılmadık"

Cumhurbaşkanı’nın TED Kolejinde okuyan oğlu Mehmet Emre Gül’ün, 1 yıl önce kurduğu bir şirketle e-ticarete atıldığı ortaya çıktı. Küçük Gül’ün kendisi gibi genç olan ortakları, “Mehmet Emre babasının ismini söylese tedarikçiler peşimizden koşardı” diyor

Girişimcilik ruhu Kayserili genlerinden gelen Mehmet Emre Gül, henüz lise öğrencisiyken 2 ortağıyla birlikte e-ticaret alanında yatırım yaparak ’Adresime Gelsin Bilişim Teknolojisi ve Ticaret Ltd.’adlı bir şirket kurdu. 1 yıl önce internette ticaret amacıyla kurulan şirketin toplam sermayesi 15 bin YTL. Her bir ortağın şirketteki payı ise yüzde 33.3...

Abisinin arkadaşları

Şirketin diğer ortakları, 24 yaşındaki Ali Caner Öner ile yine 24 yaşındaki Ali Can Akkuş, Gül’ün büyük oğlu Ahmet Münir’in Sabancı Üniversitesi’nden arkadaşları.
VATAN’a konuşan Telekomünikasyon Mühendisliği Bölümü mezunu Ali Caner Öner, e-ticaret fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlattı: “Mehmet Emre Gül benim yatakhane arkadaşımdı. Ali Can Akkaş Kayserili olduğu için Ahmet Münir’i daha önceden tanıyordu. Ahmet Münir daha sonra Bilkent Üniversitesi’ne geçti. Ali Can Akkaş ile biz Sabancı’da eğitimimize devam ettik. Kısaca ben Mehmet’i değil abisini tanırdım. Onlar Kayserili, ben Balıkesirli’yim.”

Sabancı’nın facebook’u

“Internet üzerine daha önce çalışmalarım olmuştu. Sabancı Üniversitesi içinde, facebook’a benzeyen bir site açmıştım. Hatta şimdi de sadece üniversite öğrencilerine yemek sağlayan www.uniyemek.com sitesiyle uğraşıyorum. Bu birikimimi bildikleri için Mehmet Emre ile Ali Can 2006 eylülünde bana teklifte bulundu. Onlar işin ticaret kısmını üstlendi ben de teknik kısmını. Tedarikçi firmalarla anlaşma, malların temini, teslimi onlara aitti. Ben de sitenin altyapısını hazırladım. Şirketi Kasım 2006’da kurduk.”

Hedef 1 milyon dolar ciro


“ABD ve Avrupa’da ticaretin yüzde 25’si internetten yapılıyor. Türkiye’de ise bu rakam yüzde 3. Kısa sürede yüzde 3, yüzde 10’a çıkacak. Türkiye’de bu işle uğraşan ortalama 50 şirket bulunuyor. Şu ana kadar hiç kar etmedik. Ortalama 50 bin YTL kadar para harcandı. Ama bizim hedefimiz seneye ilk üçe girmek. 2008 yılında 1 milyon dolar ciro hedefliyoruz.

Günde 25 sipariş


Siteye ilk başta günde 1-2 sipariş geliyordu, şimdi 25’e ulaştık. Günde ortalama 1000 tık almaya başladık. Bu sayı hergeçen gün artıyor, bundan sonra daha da artacaktır. Bu yıl altyapıyı tamamladıktan sonra reklamlara başlayacaktık. Ancak ortaklık haberi çıktıktan sonra işler yoğunlaştı. Hatta bugün o kadar ilgi gördü ki yoğunluktan site kısa süreliğine çöktü.”

Sessizlik anlaşması

“Aramızda sessizlik anlaşması gibi bir şey vardı. Önceden hiç konuşulmadı ama ne kadar zorlukla karşılaşırsak karşılaşalım hiçbir zaman Abdullah Gül ismini ağzımıza almadık. Örneğin tedarikçi firmalara gittiğimizde bize ’Siz gençsiniz, hevesiniz geçince işi bırakırsınız’diyorlardı ve güvenmiyorlardı. Oysa Mehmet Emre Gül babasının ismini ağzına alsa, tedarikçiler peşimizden koşardı. Ama biz olaylara rağmen yılmadık ve amacımıza ulaştık.”

Avantaj değil, dezavantaj

“Mehmet Emre Gül 16 yaşında olduğu için ailesinin vekaleti gerekiyor. Özellikle para ile ilgili konularda noter tastikli vekaletname gerekiyor. Ancak babası çok yoğun tempoda çalıştığı için vekalet verecek zamanı dahi olmuyor. Bu yüzden işlerimiz çok aksadı. Özellikle de Cumhurbaşkanığı seçimlerinden sonra babasının hiç vakti kalmadı. Yani biz bir bakıma şu anda Cumhurbaşkanı ile ortağız. Ama Mehmet Emre 18 yaşına geldiğinde bu sorunlar ortadan kalkalacak.”

Gül çifti destek verdi

Mehmet Emre Gül’ün diğer ortağı Ali Can Akkaş da, girişimlerine başlarlarken en büyük desteği Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Hanım’dan aldıklarını söyledi. “Önce kendimize güven vermemiz gerekiyordu o güveni de bize Mehmet’in anne ve babası verdi. Yapabileceğimize inanıyorlardı, biz de yaptık. Tamamen girişimcilik ruhuyla biz bu işi yaptık. Allah yolumuzu açık etsin. İnşallah yavaş yavaş daha profesyonel olacağız.”

Sitenin masrafı çok az

“Şu ana kadar pek kar etmedik ama şirketin masrafı çok düşük olduğu için karşılayabiliyoruz. Örneğin sitenin yazılım kiralaması yıllık 500 YTL. Sadece bir personel çalıştırıyoruz. Tasarımı ise ben profesyonel arkadaşlarımdan destek alarak yaptım.”

Yaşı küçük onun için belgeleri Gül çifti imzaladı

“Adresİme Gelsin Bilişim Teknolojisi Ticaret ve Limited Şirketi” 7 Kasım 2006’da kuruldu ve 13 Kasım 2006’da Ticaret Sicili Gazetesi’nde yayınlandı. 15 bin YTL sermaye ile kurulan şirketin üç ortağı 5 biner YTL koydu. Şu anda Ankara TED Koleji 10. sınıf öğrencisi olan 16 yaşındaki Mehmet Emre Gül, şirketin kurulduğu tarihte reşit olmadığı için kuruluş evraklarını kendisi imzalayamadı. Belgelere Emre Gül yerine velayeten annesi Hayrünnisa Gül ve babası Abdullah Gül imza attı.

İkamet adresi Dışişleri konutu şirketinki dernek

ŞİRKET Şirket evraklarında Emre Gül’ün adresi, Abdullah Gül’ün Dışişleri Bakanı olduğundan beri oturdukları Ankara’da Şehit Ersan Caddesi’nde bulunan Dışişleri Resmi Konutu gösterildi. Şirket adresi olarak da genel müdürlüğü üstlenen Sami Öztürk’ün başkanlığını yaptığı Yahyalı Kültür ve Dayanışma Derneği’nin adresini gösterdi.

Sitede Salih Memecan kitapları var

İnternet sitesinde dijital ve elektronik çok çeşitli aletlerin yanı sıra , ev aletleri, mobilya, oyuncak gibi ürünler de satılıyor. Kitap olarak ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’nde verdiği resepsiyona convers e marka spor ayakkabısı ile katılan Genç Siviller’in “Genç Siviller Rahatsız-İçerde Eylem Var” isimli kitabı ile Gül Ailesi’nin yakın dostu olan AKP Milletvekili Nursuna Memecan’ın eşi SABAH çizeri Salih Memecan’ın Sizinkiler isimli kitap serisi de satışa sunuluyor.

KÜÇÜK GÜL’ÜN ORTAKLARI

Akkaş bilgisayar okudu mobilyacı oldu

Kayserİ Fen Lisesi’ni bitirdikten sonra Sabancı Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği öğretimi gören ve Kayserili ünlü şirketlerden Serhat Mobilya’nın Marmara Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan diğer ortak Ali Can Akkaş, Kayserili. Ailesinin de Gül çiftiyle tanışıklığı var.

Sabancı’nın facebook’u “Suugle”ı tasarladı

Sabancı Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden Ali Caner Öner dünyaca ünlü web sitesi Google’dan esinlenerek tamamen üniversite çalışanları ve öğrencilerinin faydalanabileceği bir web sitesi tasarladı. “Suugle” adını koyduğu bu site nedeniyle üniversite Öner’e ’yaratıcılık’ödülü verdi. Suugle, 2 Kasım 2005 tarihinde kişisel bir girişim olarak Ali Caner Öner’in Sabancı Üniversitesi kişisel web sayfasında yayınlanmaya başladı. Başlarda sadece işe yarar kısayolların olduğu siteye daha sonra öğrenci listesi ve öğrenci resimleri eklenerek herkesin aradığı kişiye ve bilgiye kolayca ulaşmasını sağlayan bir öğrenci portalı haline geldi.

VATAN


----------------------------------

http://www.adresimegelsin.com/ ;) ;) ;) ;) ;) ;) Site bu arkadaşlar hayırlı olsun...

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-22-2007, 11:37   #2
Kullanıcı Adı
ak_mavish
Standart Abdullah Gül'ün adını ağzımıza almadık.. Emre GÜL iş hayatında...
vay be maşallah ;)
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta