Atatürk mozolesindeki hatıra defterine 29 Ekim'de yazan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 5 yılda tam bir 'hattat' olduğunu gösterdi.
Hat yazı stiline 2008 yılında çalışmaya başlayan Gül, 2009'da yazısını biraz daha geliştirdi. Atatürk defterine yazdığı yazılarla, hat kabiliyetini de sergileyen Gül, 'ustalık' eserini ise bu yıl ki yazısıyla göstermiş oldu.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "Anıtkabir İnternet Sitesi" bölümünde yayınlanan el yazısı mektuplara göre 2007 yılından 2011'e kadar Gül'ün, anı defterine yazdığı yazılar, her geçen yılda usta bir hattat işi oldu. Gül, az kıvrımlı ve küçük puntolu karakterlerle yazdığı yazısını, kıvrımlı, iri puntolu ve hat sanatını andıran ustalıkla yazmaya başladı. 2005 yılından itibaren tutulmaya başlanan kayıtlara göre Gül, ilk yazısını 2007 yılında yazmaya başladı. 10 Kasım 2007'de kaleme alınan ilk yazıda "Aziz Atatürk, edebiyete intikalinin 69. yıldönümünde, sizi, sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz" ifadelerine yer veren Gül'ün, bu yazısında 'düz karakterlere' yer vermekle birlikte 'y' harfinin kuyruk kısmını uzattığı görülüyor. 2008, 2009 ve 2010'da el yazısına evrim geçirten Gül, 2011'de ise hattat ustalarına taş çıkartıyor.