AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-28-2008, 11:35   #1
Kullanıcı Adı
Sukut-u Hayal
Standart ABDÜLLATİF ŞENER YENİ BİR PARTİ İÇİN DÜĞMEYE BASTI
Yeni parti için uygun ortam bekliyor

AKP kapatılsa da, kapatılmasa da Türkiye’de siyasetin yenilenmesinin bir zorunluluk olduğunu düşünüyor Abdüllatif Şener.

Tüm kalbiyle AKP’nin kapatılmaması gerektiğini vurgulayarak... Peki bu yenilenmede onun rolü ne olacak? İlk kez bir rolü olacağının ipuçlarını veriyor...

Son dönemlerde yaptığım en ufuk açıcı söyleşi oldu galiba. Dile gelenlerden değil sadece hissettiklerimden... Söz gelimi, AKP’nin kapatılabileceğini anladım. Merkez sağın yeni bir çatı altında bir araya gelebileceğini de...

Bunların hiçbiri lafa dökülmedi, Abdüllatif Şener ile yaptığımız söyleşide, ama boşlukları doldurduğumda bu sonuç çıktı. Şener, AKP’nin kapatılmasına içten karşı, o kökenden geldiğinden değil, Türkiye’ye zarar vereceğinden. “Refah Partisi için de, Fazilet Partisi için de kapatılmaz demiştim. Sonuç malum. Şimdi AKP için de aynı şeyi söylersem, benzer bir sonuçtan korkarım” diyor.

Tahmin yapmak bile istemiyor anlayacağınız. Bu konuda tahmin yapmıyor, ama diğer konularda net bir fikri var. Mesela Türkiye’nin bir seferberliğe ihtiyacı olduğu konusunda. Terör, ülkedeki sosyal kutuplaşma, ekonomik durgunluk, Ortadoğu’daki bitmek bilmeyen gerilim, AB sürecindeki tıkanıklık ve tabii ABD ile olan bıçak sırtı ilişkiler... Türkiye’nin çok önemli bir dönemeçten geçtiğini söylüyor Şener.

İşte bunun için gerekli seferberlik. Seferberlik içinse yeni bir oluşum şart ona göre. Peki yeni oluşumun neresinde olacak Şener? Herkes, yeni bir oluşumda liderlik yakıştırıyor ona. O ise bugüne kadar net bir yanıt vermemişti buna. Bir de ben sorayım dedim, belki bu kez farklı bir yanıt alma umuduyla. Aslında o sırada gelen ziyaretçiler biraz teşvik etti beni...

AKP’li vekiller odasındaydı!

Ankara’da, TOBB Üniversitesi’ndeki odasında yaptığımız söyleşinin daha bir saati dolmadan kapı çalınmaya başladı. Sekreteri Şaziye Hanım, “Konuklarınız geldi. Ne yapalım?” diye sordu, Şener içeri buyur etti. Gelenler AKP eski milletvekilleriydi.

“Tam sırası” dedim içimden, “Yeni oluşum için mi geldiniz?” diye sordum şaka yollu. Gülüştüler, ama kimse “Hayır” demedi! Söyleşiye hep birlikte devam ettik, ki yine kapı çalındı. Bu kez gelenler AKP milletvekilleriydi, halen vekil olanlar!.. Onlar da oturdular, grup kurmuş gibi olduk söyleşide!.. Artık net bir cevap almam lazımdı. Nereden bağlayayım diye düşünürken, bir yıl önceki bir röportajı geldi aklıma. Yeni dönemde AKP’den aday olmayacağını açıklamasının ardından verdiği... “Üniversitede mutlu olursam, siyasete dönmem demiştiniz. Hocalık sizi mutlu etmedi mi?” diye sordum. Güldü, ama yine cevap yok! Milletvekillerinden biri koştu yardımıma, “Ama halkın mutluluğu da önemli” diyerek... Şimdi sıra bendeydi; “Gerçekten bir parti hazırlığı var mı?” soruma, “Start verilmiş bir çalışma yok. Böyle bir şey için uygun ortama ihtiyaç var. Bu ortamı oluşturmaya çalışıyorum. Halkın yeterli düzeyde desteğini sağlamaya yönelik bir çaba içinde olmadığım söylenemez” diye verdi yanıtı. Benim için net bir yanıt... Siz ne dersiniz?

VATAN

Sukut-u Hayal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-28-2008, 11:39   #2
Kullanıcı Adı
Müntesip
"cokta tınnnnnn" diyecegim olmayacak
metin ALLAH aşkına söyle nedir senin niyetin diyor ya şair işte öyle...
Müntesip isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-28-2008, 11:51   #3
Kullanıcı Adı
BaDe_EsNa
ak parti kapatılsa pak parti açılır her zaman her daim durmak yok yola devam ;)
BaDe_EsNa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-28-2008, 18:06   #4
Kullanıcı Adı
murat kurt
dua edelim inş.parti kurar sonra barajı aşamaz biz de onu gençlik kolları bşk.yrd. yaparız :D
murat kurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-28-2008, 18:06   #5
Kullanıcı Adı
Sukut-u Hayal
Alıntı:
murat kurt Nickli Üyeden Alıntı
dua edelim inş.parti kurar sonra barajı aşamaz biz de onu gençlik kolları bşk.yrd. yaparız :D
:D :D
Sukut-u Hayal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-28-2008, 18:09   #6
Kullanıcı Adı
oguzdesouza
AK Parti'nin yerine kurulacak partiye muhalif olacağını sanmıyorum..
oguzdesouza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-28-2008, 20:18   #7
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
İnsanın asabı nasıl bozuluyor var ya. > Umduğu siyaset zemini oluşmamış, yeni oluşum kuracakmış beyefendi. Şener, 'Evlendiğimizde eşimin başı açıktı, sonradan örtündü, eğer ben isteseydim başörtülü biriyle evlenirdim" sözlerinden sonra ciddiyetini kaybetmeye başlamıştı. Bir daha da o ciddiyeti kazanamaz inşallah.

Abdüllatif Şener'in artık partiden ihraç edilme zamanı geldi, kafasındaki yeni oluşum fikri, partimize zarar veriyor. Artık, disiplin kuruluna sevkedilmeli. Davamızı bir anda sattı. Bu kadar karakter sahibiymiş demek ki... Bu ayıp, bu hainlik, bu döneklik ömür boyu kendisine yeter.
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-29-2008, 03:03   #8
Kullanıcı Adı
jules
:-\
Demek ki bazılarının pohpohlamasıyla hareket eden bir insanmış..
jules isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-29-2008, 12:12   #9
Kullanıcı Adı
romakudüs
ülkede herdaim bir partinin iktidar olması gibi bir durum ülkemize zarar verebilir bugün akparti yarın aynı zihniyette başka parti ülkem için iyi olacaksa hayırlı olacaksa olsun kursunlar oyumu veririm
romakudüs isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-29-2008, 20:12   #10
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
Abdullatif Şener'in zihniyeti bellidir. Hanımın başındaki örtüden rahatsız olan bir kişinin, bu memlekete verebileceği katkı düşündürücüdür. 100 tane oy hakkımız olsa bir tanesini dahi fitnenin babasına verecek, CHP zihniyetini memnun ederek, sözde sağ, asıl olarak CHP nin yeni bir kolunu iktirada taşıyacak değiliz.

VesseLam
Necip Fazil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)