![]() |
#1 |
![]() Rektör: Prof. Dr. Necmettin Pamir Mütevelli Heyeti: Mehmet Ali Aydınlar Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel (Başkan Yardımcısı) Dr. Ersin Arıoğlu, Sedat Altunay, Prof. Dr. Mahmut Atıf Akdaş, Dursun Ekşioğlu, Rektör Prof. Dr. M. Necmettin Pamir ve Bensiyon Pinto. Sağlık sektöründe 15. yılını dolduran Acıbadem, hizmet yelpazesini kuracağı 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında faaliyete geçecek Acıbadem Üniversitesi, yetiştireceği öğrencilerle sağlık sektörüne olan katkısını artıracak, birikimini paylaşacak.niversiteyle genişletecek. Acıbadem Üniversitesi, Acıbadem Sağlık Grubu’nun bugüne kadarki sağlık birikimlerini eğitim ortamına taşıyacak. Acıbadem Sağlık Grubu Tıbbi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Necmettin Pamir, YÖK’ten alınan onay ile Acıbadem Üniversitesi’nin Rektörü oldu. Grup, hem yıllardır oluşan birikimini halka sunmak, hem de güvenililiğini kanıtlamak için beş yıl önce Türkiye’de özel bir sağlık bilimleri üniversitesi kurmaya karar verdi. Tıp eğitiminde birçok yenilik getirecek olan fakültede, eğitim programı Harvard Tıp Fakültesi’nin yardımlarıyla hazırlanacak. Eğitimde uluslararası ağ kurulacak Acıbadem Sağlık Grubu, kurdukları üniversite ile bilginin paylaşılabilmesi ve yurtdışındaki yayınların Türkiye’ye de gelebilmesi amacını taşıyor. Acıbadem Üniversitesi ile grubun sağlık sektöründeki birikimleri akademik ortama taşınacak. Üniversitenin eğitim programının Harvard Medical International’ın önerilerine göre belirlenmesi amaçlanıyor. Acıbadem Üniversitesi’nin Türkiye’de sağlık birimleriyle ilgili kurulan ilk üniversite olması planlanıyor. Acıbadem Üniversitesi’nde neler olacak? - Tıp Fakültesi, Üniversite’nin en iddalı fakültesi olacak. Tıp fakültesinin yanısıra fen- edebiyat fakültesi de kurulacak. - Sağlık meslek yüksek okullarında hemşire, laboratuvar, patoloji, acil servis, anestezi teknisyenleri yetiştirilecek. - Üniversitede beslenme, konuşma/işitme bozuklukları, fizik tedavi, hastane işletmeciliği gibi bölümler de yer alacak. - Acıbadem Üniversitesi, öğrenci sayısı 3 bin ile 5 bin arasında değişen butik bir üniversite olacak. Acıbadem Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 3 bin ile 5 bin arasında değişen butik bir üniversite olacak. Üniversitenin web sitesi yok...
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
acıbadem üniversitesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|