AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer Partiler Diğer Partiler ile ilgili propaganda ve reklam dışındaki bütün paylaşımlarımızı burada yapıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 09-01-2009, 13:20   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart Açılım için en IRKÇI öneri Kılıçdaroğlu'ndan ..

Kılıçdaroğlu, Kürt sorununda demokratik çözümü hedefleyen hükümete ırkçı bir öneride bulundu: Dağdan inenleri mayınlı arazilerde çalıştırın.

Hükümetin demokratik açılım çerçevesinde Kürt sorununu çözmeye yönelik adımlarına ilişkin konuşan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, “Afla dağdan inenler mayınlı arazilerde çalışsın” diyerek şaşkınlık yarattı. Bir TV kanalında konuşan Kılıçdaroğlu, şu açıklamaları yaptı: “Herkesin kendi kafasına göre bir Kürt sorunu var. Diyarbakır'daki topraksız köylünün Kürt sorunuyla, oradaki işsiz gencin Kürt sorunu, üniversiteye giremeyen gencin sorunu, Kütrt entellektüelin sorunu... Birisi Kürt olduğun için bana iş verilmiyor, birisi Kürt olduğun için bana toprak verilmiyor, birileri ‘Ben ana dilimi konuşamıyorum' diğer, birileri de ‘Ben Kürtçe eğitim yapmak istiyorum‘ diyor.

SİGORTALI ÇALIŞTIRALIM

Kılıçdaroğlu hükümetin projesiz bir şekilde sorun yaklaştığını belirterek şöyle devam etti: Şimdi bir hastalığı ya da bir sorunu tedavi ederken önce teşhis koyarısınz. AK Parti teşhisi koymadan ortaya çıktı. Bir çözüm paketiyle ortaya çıkması gerekirdi. Biri eğer Dersimspor'u kurmak istiyorsa, kurabilmeli. İçişleri Bakanı, bazı kuruluşlarla görüştü. Hiçbir öneri yapmadan sadece dinledi. Acaba hedef sorunu çözmek değil, çözmemek mi? Devlet mayınlı arazilerde üretme çiftlikleri kursun. Afla dağdan inenler de burada istihdam edilsin. Hepsi sigortalı olsun. Oluşacak gelirle şehit ailelerinin çocuklarına bakılırsa, her türlü toplumsal barış sağlanır” dedi.

/ Habervaktim

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-01-2009, 13:24   #2
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Mantıklı bir öneri aslında

Bu önerinin neresi ırkçı . Kırk yılda bir kafası çalışmış
Alt 09-01-2009, 13:28   #3
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Alıntı:
K@RFeZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mantıklı bir öneri aslında

Bu önerinin neresi ırkçı . Kırk yılda bir kafası çalışmış
iyi de bu adamlar oralarda çalışmayı kabul etmezler ki.

daha rahat ve kolay işlere alışık onlar. biraz zor gelir o iş onlara ayrıca tehlike sınıfı da yüksek
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-01-2009, 13:30   #4
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Alıntı:
olcayatay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
iyi de bu adamlar oralarda çalışmayı kabul etmezler ki.

daha rahat ve kolay işlere alışık onlar. biraz zor gelir o iş onlara ayrıca tehlike sınıfı da yüksek
Yahu iş işte devlet güvenliği sağladımı sigortasını yatırdımı ne ala memleket
Kılıçdaroglu kafayı çalıştırmış Hayret Şoktayım

Acaba bu fikir çalıntımı
Alt 09-01-2009, 13:34   #5
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Alıntı:
K@RFeZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yahu iş işte devlet güvenliği sağladımı sigortasını yatırdımı ne ala memleket
Kılıçdaroglu kafayı çalıştırmış Hayret Şoktayım

Acaba bu fikir çalıntımı
evet %90 bizim bir vekilin veya partilinin ağzından duymuştur. yoksa onların böyle fikir üretecek kadar kafaları çalışmaz.
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-01-2009, 13:54   #6
Kullanıcı Adı
*AZRA*
Yada 1 dk. arkadaşlar "Dağdan inenleri mayınlı arazide çalıştıralım". Kılıçdaroğlu da başlarında dursun.:utandım:Kılıçdaroğlu sende bu zeka olduktan sonra ohooo türkiyenin sırtı yere gelmez..:P::utandım:
*AZRA* isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-01-2009, 16:10   #7
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
Devlet mayınlı arazilerde üretme çiftlikleri kursun. Afla dağdan inenler de burada istihdam edilsin. Hepsi sigortalı olsun. Oluşacak gelirle şehit ailelerinin çocuklarına bakılırsa, her türlü toplumsal barış sağlanır
Ya bu haberin bu şekilde EN IRKÇI ÖNERİ şeklinde verilmesini hayretle karşıladım.

tamam kılıçdaroğlunu sevmeyebilirsiniz ama bu şekilde bir çarpıtma da olamaz.

Eğer bu şekilde çarpıtma yapılırsa onlardan ne fark kalır?

Onlara bir daha söz söyleme hakkı olur mu?

Irkçılıkla ne alakası var bu teklifin.

son derece aklı başında, makul bir teklif.

CHP, Akpden ne gelirse reddediyor diye chpli birisi ne söylerse söylesin onu eleştirelim, saldıralım mantığıyla iş yaparsanız chpden ne farkınız kalır?

doğrusu hayretler içindeyim.

redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-01-2009, 16:29   #8
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Bu önerinin ırkçı bir tarafını göremedim.Tamam Chp Irkçı bir Parti ama tarafsız yorumlamak gerekir önerileri diye düşünüyorum.

Güzel öneri ve üzerinde düşünülsün.
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-01-2009, 16:34   #9
Kullanıcı Adı
Eşref
Bu haberin gerçekten ırkçılıkla uzaktan yakından bir ilgisi yok. En azından ben ırkçı bir söylem göremedim. Öneri ise zaten olması gereken durumun açıklaması şeklinde. Devletimiz Kürt sorununu çözdüğünde, bölgedeki mayınlı arazilerin de mantıken temizlenmesi lazım. Buralar verimli topraklar haline getirilip, halkın kullanımına sunmak kadar doğal birşey yok.

Şayet bu yapılırken, "oraya Türk aileleri götürelim, onlar toprağı temizleyip işlesin" deseydi, o zaman ırçkı bir söz olurdu.

Sanırım gazete bu sözü ırkçı olarak değerlendirmesinin sebebi şu olabilir; Bölge mayınlı. Temizlerken patlama ve ölüm riski var. Böyle bir görevi Kürtlere vermek, onların canını tehlikeye atmak demektir. Bu durumda Kürtler temizlesin demek ırkçı bir eylemdir."
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)