![]() |
#1 |
![]() merhaba arkadaşlar. bu açılım süreci içersinde bu anketi birkaç başlıkta ele alacağım.
- Kürtçe Köy isimleri geri verilmeli mi ? - kürtçe isim ve soyisim geri verilmeli mi ? - Kamu dairelerinde Kürtçe Konuşulmalı mı ?
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() bence geri verilmeli. ben kürt kökenli değilim yanlış anlamayın. bilakis batılıyım .Memleketim Edirne istanbulda oturuyorum. bir milletin diline engel koyamayız. ben böyle düşünüyorum..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Burada karar mekanizmasının,isimleri değiştirilmesi düşünülen bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızdır!Şayet o bölgede isim değişikliği oylaması yapılır,çoğunlukta EVET derse seve seve isim değişikliğine gidilebilir..Buda demokrasilerin vazgeçilmezlerinden olsa gerek..Lakin kalkıp bunu demogoji malzemesi yaparak klişe yorumlar getirmek,art niyetli oluşun en belirgin göstergesi sayılır,muhalefettin şuan yaptığı gibi...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() kesinlikle evet diyorum...
ama bunların haricinde kürtçede egitim olması lazım diye düşünüyorum çünkü ben buraları gayet iyi biliyorum... ilk okula başlayıncaya kadar türkçe bilmeyen çoçuklar var burda...yani sonuçta türkçe bu devletin ana dili ama çoçuk okula başladıgı dönemden itibaren ayrı bir dil ögrenme çabasına giriyor...buda çoçugun türkçeye alışması aşamasında epey bir zaman kaybı bilgi kaybı yaşanıyor... yıllardır düşünüyorum herkese soruyorum sizce...neden bir hakkariden şırnaktan ne biliim urfadan öss birincisi çıkmıyor... bunun nedeni egitimden mi yoksa hem egitim hem anadil eksikligindenmi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Konuyu açan arkadaşa tek bi sorum olucak?? Bir ülkenin bir tane Bayrağı bir tanede dil'li olur, bunu göz ardımı etti acaba??
|
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|