![]() |
#1 |
![]() AÇILIMIN ANAHTARI NEREDE?
PKK'lılar dağdan indi,toplum kilitlendi...Kilidi açacak anahtar aranıyor...Böyle yazıyor okuduğum bir dergide...Açılımın anahtarı aranıyor...Peki bu anahtarı nasıl bulabiliriz? Bir çok yazar,bu konuda yazdı,çizdi..Bende acizane o kervana katılmak üzereyim : ) Ancak ben konuyu "basit" ele alacağım."En basitinden" örneklerle açılımın anahtarını bulmaya çalışacağız : ) Şimdiye kadar terör olayının bitmesi yönünde bir çok çalışmalar yapıldı.Bunu sadece Ak Parti hükümeti yapmadı... Ancak anlaşıldığı üzere geçmişte yapılan çalışmalar sonuç vermemiş ki bugün hala bu problem konuşuluyor…Daha da acı olanı,bu başarısız yöntemlerin tekrarlanması şehit sayısının artmasına sebep oldu...Ve bugüne kadar geldi. Şimdi,neden bu hükümet de aynı yolu izlesin ki...Şimdiye kadar uygulanan yönetmelerin bir sonuç vermediğini gören Ak Parti hükümetinin, farklı bir çözüm yolu arayışı içerisine girmesi sizce de çok doğal değil mi? Lütfen olaya,ön yargısız bakalım.Terörün bitmesi adına gerçekten çok önemli bir adım atıldı...Ve inanın hükümet,bu projesi ile zoru başardı...Evet zoru... "Dağdakileri" ikna etti.Davalarından vazgeçirdi...İsyanlarından döndüler.Bu,daha az çatışma daha az şehit demek değil midir?Öldürmek kolaydır,en basit yoldur.Ancak yola getirip,isyanlarından vazgeçirebilmek,işte o zordur..."Kana kan dişe diş" yöntemi ile nereye kadar...Öldürdüğün sürece bu dava bitmiyor, bitemeyecekte...Bizde onlara savaş açtık,noldu,sonuç elde ettik mi,evdeki bile dağa çıktı.Biz dağdakilerin sayısını bitirmeye çalışırken onlar çoğaldı.Öldür öldür bitmediler,bitmeyeceklerdi de!Demek ki öldürmek,"onların diliyle" cevap vermek çözüm değilmiş.Öldürdüğünde isyan daha çok büyüyor,dağa çıkan kişi sayısı daha çok artıyor. Başka çözüm yolları arandı ve en uygunu bulundu."Silah sıkılmasına" gerek kalmadan dağdan indiler.Ve daha da ineceklerini söylüyorlar.Bırakalım insinler... Onlara engel olalım da çatışmalar sürsün mü? Türk ve Kürt gençleri ölmeye devam mı etsin? Dağdaki düşman evine döndü,düşman sayısı azaldı,ve böyle böyle dağda kimse kalmayacak... Gerçek Türk , birlik bütünlük ister,gerçek Müslüman , ırk ayrımı yapmadan,sadece "mümin kardeşi" olduğu için hepsini bağrına basar... "Birlikte Türkiye" olmayı öğrenmeliyiz... Kimse kimseden daha vatansever olduğunu iddia etmesin lütfen... PKK lıların en büyük mazereti şu: "Her şeyi ailem için yaptım,onlar daha rahat yaşasınlar diye,onlara da aynı imkanlar verilsin diye" Onların dağa çıkmasını elbette onaylamıyoruz.Elbette silahla hak aranmaz... Kürt,laz,alevi...Türkiye Cumhuriyeti topraklarında kim yaşıyorsa,o da T.C. haklarından sonuna kadar yararlanmalıdır. Bizim topraklarımızda yaşadıkları için...Kürt-Türk ayrımı yapılmaksızın sadece insan oldukları için...Dış ülkede nerelisin diye sorulduğunda TÜRKİYELİYİZ dedikleri için... Bu açılıma karşı çıkanlar!Kürtleri istemiyoruz diyenler..Onlara hak verilmesini istemeyenler... Öyleyse,ayırın Türkiye haritasını orta yerden , atın doğu tarafını da göreyim haydi sizi ! ! Bu ne biçim insanlık anlayışı,bu ne biçim Müslümanlık... Birde alkışlama olayları... Onları karşılama törenleri,onlara alkış tutanlar benimde sinirimi bozdu.Bu şekilde karşılanmalarını bende abartılı buldum,gerçekten sinir bozucuydu.Hele hele atılan sloganlar ve pankartlarda yazılanlar,açılımı destekleyenleri bile rahatsız etti.En azından ekranlara yansımamalıydı. Çünkü açılıma karşı çıkanlar bunu koz olarak kullanıp,”zulmü alkışlıyorlar” muamelesi yapacaktı ve öylede oldu ne yazık ki. Sanki bilmiyorlar,onları alkışlayanlar bu açılımı destekleyenler değil,hükümet değil...Projenin odak noktası onları yüceltmek,onların sırtını sıvazlamak değil...Sanki bilmiyorlar , alkış tutanlar teröristlerin yakınları,yaşadıkları yerlerdeki imkansızlıklardan yakınan bölge halkı, hemşerileri...Şimdi bir dakikalığına kendinizi onların yerine koyun...Onlara göre bu büyük bir zafer.Onlar tuttukları alkışlarla "başardınız" diyorlar aslında..Dik durdunuz,boyun eğmediniz,savaştınız ve kayıplarınıza rağmen kazandınız diye yorumluyorlar...Hatta Türkiye’nin gündemi oldunuz diye onlarla gurur duyuyorlar...Onların anlayışı böyle...Ve anlaşılması gereken en mühim nokta; bu alkış,"Türk öldürdünüz,bu ülkeye şehit kazandırdınız" diye değil asla... Ön yargısız bakan her kişi bunu kolaylıkla anlayabilir...Ancak açılım karşıtları,gerçekleri bir kenara atıp,lekelemek adına sadece "pencerelerinden görüneni" koz olarak aldı ve kullandı... Başbakan Recep Tayyib Erdoğan’ın Davos’taki sözünü hatırlarsanız,orada bile "zulmü alkışlayamayız" dedi..Alkış tutanları da kınadı,sonrada "bitmiştir" dedi..Bunu dış ülkelerde söylerken ve bu söz üzerine tavır alırken kendi ülkesinde zulmü alkışlayabileceği nasıl düşünülür...Nasıl olurda alkışa destek muamelesi yapılır...Vicdanınız bu suçlamayı yaparken gerçekten rahat mı? Merak ediyorum.... Pişman değiliz diyorlar...Pişman olduklarını sananlar mı vardı?..Niye pişman olsunlar ki...Hele hele çözüm yolu üzerinde dururlarken...Hem de Türkiye'nin gündemine oturarak çözüme kavuşmuşlarken...Belki içlerinde gerçekten pişman olanlar vardı ancak geldikleri noktaya baktıklarında bu sözü söylemenin bir anlamı olmayacağını düşündüler. Onlar bunu başarı olarak değerlendiriyor...Onlar ,"öldürdüğümüz için pişman değiliz" demiyorlar dikkat edin... Onlar,davalarından dolayı,görüşlerini savundukları ,haklarını aradıkları için pişman değiller... (Hak arama taktikleri elbette doğru bir yol değil) Yaptıkları bu şov gösterileri her ne kadar canımızı sıksa da , projenin asıl amacını düşündüğümüzde onların bu şovlarına sadece gülüp geçebiliriz aslında...Asıl amaç,PKK’yı dağdan indirmekti...Hem de bir daha çıkmamak üzere... Bir daha o dağlara Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının çıkmamasını sağlamak değil mi asıl hedef... Ki,bu şovlara dur demesi gereken kişide üzerine düşen görevi yaparak uyarısını yapmadı mı : DTP Genel Başkanı Ahmet Türk : GÖSTERİLER ABARTILMASIN, HÜKÜMETİ ZORA SOKACAK DAVRANIŞLARDAN UZAK DURULSUN'' demedi mi?...Dönüşlerinin istismar edilmemesini istedi... Ama doğu halkından önce DTP nin bunu suiistimal edeceği yönünde endişelerde var..."Ne vaatlerle vazgeçirildi bakalım" soruları geziyor ortalıklarda...Ben, bu kadar önemli projeye hayata geçiren hükümetin,olası tehlikelere karşı da önlemlerini almıştır diye düşünüyorum.Onlarda bu olayın her türlü sonucunu düşünüp,o ihtimallere göre hareket ederler elbette...Bence bu tip endişeleri kafanızdan silin,arkanızı yaslanın ve devletinize güvenin : ) Ben bir de , şehit ve gazi yakınlarını anlayamıyorum...Bu işe en çok sevinecek kişi onlar diye beklerken aksine, en sert tepkiyi gösterenler onlar oldu...Yıllardır sizlerde görüyorsunuz,intikam çözüm olmuyor...Onlara , onların diliyle cevap vere vere bittimi terör,biz onları öldürüyoruz onlar bizi,biz öldürdükçe yenileri türüyor...Böyle böyle bitmiyor işte...Tek çözüm yolu vazgeçmeleri değil miydi?Dağdaki isyancı evine döndü,silahı bırakıyor?Başka şehitler verilmeyecek,başka yürekler yanmayacak...Buna gerçekten sevinmiyor musunuz? Siz "bitsin artık bu terör" mü diyorsunuz , yoksa "evladımın intikamı alınsın" mı istiyorsunuz.... Ve mailime gelen bir dip not ile yazımı bitirmek istiyorum... "Pkk 'nın bitmesi yakındır.Unutmayalım artık pkk'nın destekleri kesilmektedir!! Hatırlarsanız pkk'nın 3 önemli unsurunun 'uyuşturucu ele başlarının' ABD' de banka hesapları dondurulmuştur. ABD'nin bu 3 pkk yöneticisini uyuşturucu kaçakçısı ilan etmesi ve ABD deki hesaplarına el konulduğunu açıklaması pkk'nın en büyük desteğinin kesilmesi ve pkk ya en büyük bir darbenin atıldığının anlamına geldiğini unutmamalıyız. pkk nın en büyük destek kaynağının kesilmesi demek pkk nın bitmesi demektir.Demokratik açılım sürecinin de buna eklendiğini düşünürsek artık pkk nın tamamen bitmesinin an ve an yakın olduğunu bilmemiz gerekir" Ne dersiniz Açılımın anahtarı bulundu mu ? : ) FEYZA KAYAR - 2010 OCAK
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Güzel bir yazıydı emeğine sağlık..
Siz "bitsin artık bu terör" mü diyorsunuz , yoksa "evladımın intikamı alınsın" mı istiyorsunuz.... Millet bu konuda çok duygusal .. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
her şehit oldugunda suçlamaları gereken hükümet mi. O zaman TSK neden var ? niye o sorgulanmıyor.. niye onlara da o kadar yüklenmiyo... bu işin öncelikli sorumlusu onlar değil mi? özürdileirm ama ben gerçekten anlayamıyor ve aklıma geldikce kulaklarımdan duman çıkıyo... o yuzden bazı gerçeklerin acı da olsa sölenmesi gerek.belki bu onları kendilerine getirir... bu cümlem ve birde "ayırın Türkiye haritasını" ifademden dolayı 6 tane tehdit mesajı almıştım zaten ;) bazı gerçekler bazılarının canını bu kadar acıtıyor işte ama şifayı yanlış yerde arıyorlar.. bana zarar vererek bu gerçekler değişmeyecek... o yüzden onların yaraları da hiç kapanmayacak... Konu feyza kayar tarafından (10-03-2010 Saat 12:43 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Feyza şehit annelerinin duygularını o kadar çok istismar eden cevre varki onları nankörülük ile suçlamak yalnış olur. Onların o tablolarından siyasi kazançlar elde edenlerden hesap sorulursa bu iş hal olur.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|