2'nci Ergenekon davasının dünkü duruşmasında tutuksuz sanık emekli Albay Arif Doğan'ın çapraz sorgusu tamamlandı. Duruşmada, sinirli tavırlar sergileyen Doğan ile mahkeme başkanı arasında ise şaşırtıcı diyaloglar geçti. Kendisine yöneltilen soruları tatminkâr bulmayan Doğan, "Ben size 'adam öldürdüm' diyorum. Siz bana inanmıyorsunuz da Emniyet'e inanıyorsunuz. Anlamıyorum vallahi!" diye tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün "Adam öldürmek kolay olmadığı için inanması zor" açıklamasına ise Doğan'ın yanıtı, "Türkiye'de en kolay şey adam öldürmek" şeklinde oldu. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasında sinirlerine hakim olamayan Doğan, zaman zaman Köksal'dan sert uyarılar aldı. Köksal, "Yazık, yazık! TSK'da albay rütbesine gelmişsiniz, böyle konuşuyorsunuz. Ne yapayım ben sizi!" deyince Doğan da "idam edin" diye cevap verdi. Köksal'ın yanıtı ise "İdam da fayda etmez size!" şeklinde oldu. Doğan, daha önce savcıya söylediği, 'Yeşil' kod adlı "Mahmut Yıldırım ile hâlâ görüştüğü" iddiasını tekrar etti. Eski Jandarma Komutanı Tuğgeneral Levent Ersöz'ün "Jİ- TEM diye bir şey yoktur" şeklindeki ifadesi hatırlatılan Doğan, "O nereden bilecek! Herkes haddini bilsin. Bu adam hain" dedi. Doğan, üye hâkimin JİTEM'le ilgili ayrıntılı soruları üzerine de "Benden sonra JİTEM komutanlığına mı geleceksiniz?" yanıtı verdi. Doğan, PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan için de, "Öldürdüm dediğim adam 'Gelsin tavla oynayalım' diyor. Aygan, Arif Doğan ile tavla oynayacak adam mı? Bu adam beni intihara sürükleyecek" diye bağırdı.
Düştükleri komik duruma bak , tavırlarındaki sertlikleri yaptıkları antidemokrat şeyleri deşifre ediyor. Balyoz planını yok saymak çok zor bu saatten sonra. Hala akıl yoksunu kişiler bunları kasıtlı yapıyorlar her şeyi planlayarak yapıyorlar demeleri yokmu beni cileden cıkarıyor.