AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti Milletvekilleri Forumu AK Parti Milletvekilleri hakkında paylaşım bölümümüz.

Stil
Seçenekler

Alt 04-07-2011, 21:01   #1
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart Aday adayları arasında kimler var?
Türkiye seçim sathı mahalline girdiğinden beri aday adaylıkları, adaylıklar, hatta seçimden sonra kimlerin bakan olacağı gibi meseleler her köşe bucakta konuşulur oldu. Merak ettim, aday adaylığı başvurusu yapanlar arasında kültür, sanat, edebiyatla ilgilenen, ilgilenmiş olan kimler var.
Çok araştırmama, soruşturmama rağmen ancak birkaç ismi toparlamış oldum. Geçen seçimlere nazaran milletvekilliğine niyetlenmiş kültür-sanatla iştigal eden kişilerin azaldığı görülüyor, dikkate değer bir durum bu. Bu arada bizim tanımadığımız kimi kültür adamları da vardır bu binlerce aday adayı arasında. Çünkü entelektüeli bu kadar az bir meclis pek de sevimli görünmüyor bana.
[Haberde tüm partilerden aday adaylarının da yer alması için temaslarda bulundum fakat bütün çabalarıma rağmen bir sonuç alamadım, bazı partilerde aday adaylıkları dahi belirlenmemişti, bazı partiler de zaten aday göstermiyor bir çok yerde, belirtmek isterim.]

Nabi Avcı
Zaman gazetesinin ilk kurulduğu vakitlerde gazetenin harcında katkısı bulunan Avcı, kıvrak üslubuyla anılıyor. 90’lı yıllarda Yeni Şafak’ta da yazdı, Kanal 7’de program yaptı. ODTÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olduktan sonra iletişim alanında Türkçedeki referans isimlerden biri hâline geldi. Enformatik Cehalet kitabı buna en iyi örnektir sanırım. Anadolu Üniversitesi’nde ve Bilgi Üniversitesi’nde uzun yıllar ders veren Nabi Avcı, milletvekilliği aday adaylığı için istifa etmeden evvel Başbakanlık Başdanışmanı’ydı. Ak Parti’den İstanbul 1. Bölge aday adayı. Nabi Avcı’nın istifa etmesi haberi üzerine bir dostumun gülerek sorduğu soruyu aktarmak durumundayım: “Bakalım Bombacı Parmenides meclisi de bombalayacak mı?” (İstanbul 1. Bölge’den aday adayı).

Mesut Uçakan
Yücel Çakmaklı’nın 1970’te çektiği “Birleşen Yollar”, Uçakan’ın da o yıllarda üyesi olduğu MTTB Sinema Kulübü’ndeki idealist gençler arasında bir kıvılcım yarattı. Mesut Uçakan, idealist bir tavırla sürdürdüğü “sonsuz karelerle” sinemadaki kof tavırlara karşı çıktı, bunun öncülerinden oldu. 1990’da çektiği “Yalnız Değilsiniz” filmiyle üniversitedeki başörtüsü yasağını sinemaya aktaran ilk yönetmen oldu. Şapka kanununa muhalefetten idam edilen İskilipli Atıf Hoca’nın hikâyesini 1993’te “Kelebekler Sonsuza Uçar” filminde anlattı. Siyasete uzak oluşuyla bilinen Uçakan sürpriz bir kararla aday adaylığı başvurusu yaptı. (İstanbul 2. Bölge’den aday adayı).

Mustafa Altınsoy
Eğitim, sosyal planlar, ticaret ve kültür meselelerinde tecrübeli bir insan olarak bilinen Mustafa Altınsoy, Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Tekstil Bölümü’nden mezun olduktan sonra uzun yıllar öğretmen olarak görev yaptı. Çeşitli yurtlarda, özel okullarda, yayınevlerinde; Hak-Yol Vakfı ve İlim Yayma Vakfı’nda kurucu üyelik, danışmanlık ve yöneticilik yaptı. Yakın çevresinin hakkaniyet, perspektif genişliği ve samimiyetiyle tanıdığı Altınsoy’un siyasete ilgisinin uzun yıllar öncesinden bugünlere geldiği biliniyor. Son olarak İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nde özel okullardan sorumlu Müdür Yardımcılığı görevini yürütürken aday adaylığı için istifa etti. (İstanbul 1. Bölge’den aday adayı).

Duran Özdemir
Ankara’da ve özellikle Samsun’da yayıncı, yazar çevrelerinde tanınan Özdemir, DTCF Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu. Öğrencilik yıllarından 1994’e kadar yayıncılıkla uğraştıktan sonra 1999 yılına kadar bir belediyede idareci olarak çalıştı ve radyo programı hazırladı. O tarihten itibaren tekrar yayıncılık işine dönen Özdemir, birçok sivil toplum örgütünde kurucu ve yönetici olarak çalıştı. Ak Parti Malatya aday adayı. (Malatya’dan aday adayı).

Ahmet Şükrü Kılıç
1967 Doğanhisar/Konya doğumlu olan Kılıç, 2002 yılında Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Konya merkezli Dönüşüm gazetesini çıkardı. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Ticaret Odası’nda çalıştı. 2004’ten beri Ebabil Yayınları’nın Genel Yayın Yönetmenliğini yapıyor. Başta derinkulis.com olmak üzere birçok Konya merkezli haber sitesinin de sahibi. Oyunbozan isimli çok güzel bir öykü kitabı var. (Konya’dan aday adayı).

Eşref Ziya Terzi
Önce Sarıyer İmam Hatip Lisesi'ni ardından da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Refah Partisi döneminde MGV ve ilçe gençlik kollarında görevler alan ve son olarak da Fazilet Partisi’nde siyaset yapan Eşref Ziya sonrasında siyasete dahil olmamıştı. Ziya, Marmara FM’in kurucusu ve eski yayın yönetmeni. Senaryosunu Ömer Lütfi Mete’nin yazdığı The İmam filminin başrol oyuncusuydu. Bunların yanı sıra Eşref Ziya bestelediği ve yorumladığı ezgilerle, marşlarla tanındı. (İstanbul 1. Bölge’den aday adayı).

Bülent Turan
1975 Çanakkale doğumlu Bülent Turan lise yıllarından beri Küçük Tayyip olarak biliniyor. Kartal Anadolu İHL’nin efsaneleşmesine katkısı olan 3 önemli Kartallıdan biri. Fotoğraf sanatıyla ilişkisi bilinen Turan’ın bir fotoğraf albümü kitap olarak yayınlandı. Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcılığından aday adaylığı için istifa eden Turan, Ak Parti Gençlik Kollarında da aktif siyaset yaptı. Avukat. Oktay Ekşi’nin istifasına sebep olan basın açıklamasını da Bülent Turan yapmıştı. Turan temayül yoklamasında İstanbul 2. bölgede ilk sıradaki isim aynı zamanda.

Nevzat Bayhan
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde mühendislik eğitimi gördü, yüksek mühendis ünvanı aldı. Doktorasını yurtdışında gerçekleştirdikten sonra Zaman gazetesi ve çevresinde editörlük, köşe yazarlığı, yapımcılık, sunuculuk ve yöneticilik yaptı. Bir çok vakıf ve kuruluşta kurucu üyeliği ve yönetici kimliği ile bulundu. Aday adaylığı başvurusu için İBB Kültür A.Ş. genel müdürlüğü görevinden istifa etti. (Adıyaman’dan aday adayı).

Doç. Dr. Mustafa Şentop
İstifa etmeden önce Marmara Üniversitesi Hukuk Fakütesinde görev yapmakta olan Mustafa Şentop Hoca, Anayasa değişikliği referandumu sırasında ekranlarda meramını anlatırken daha çok tanındı. Çeşitli dergi ve internet sitelerinde hukukla ilgili yazılarını okuduğumuz Şentop Hoca AK Parti’den İstanbul milletvekilliği için aday adayı oldu.

Prof. Dr. Mümtazer Türköne
“Zaman Gazetesi'nde beş yıldan beri sürdürdüğüm yazarlığa ara veriyorum. Yazmak bir düşünme ve var olma biçimidir. Düşüncelerimle var olmamı gazeteme ve siz okurlarıma borçluyum. Artık fildişi kuleden çıkıp, taşın altına elimizi koyma vakti. Helâllik diliyorum. Allah utandırmasın.” sözleriyle gazetesine veda edip milletvekilliği aday adaylığına başvuran Türköne siyaset, Kürt meselesi, darbeler üzerine yazdığı 12 kitap ile tanınıyor.

dünyabizim

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)