AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-12-2009, 15:43   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart ADD, Google'a kilit vurmak istiyor
ADD, Google'a kilit vurmak istiyor



Atatürk'e hakaret içeren videolar nedeniyle Youtube'ın kapatılmasının ardından şimdi de Atatürkçü Düşünce Derneği, bugün dünyada bilgiye erişimin en önemli kaynaklarından biri olan Google'ın kapatılmasını istedi. Google'ın kapatılması, Türk internet kullanıcılarının bilgiyle olan bağlarını kesecek. Şu anda dünya genelinde en yaygın kullanılan arama motoru olan Google, diğer arama motorlarının aksine daha fazla bilgiyi barındırıyor ve aranan bilgilere en kolay erişimi sağlıyor.


Google'ın kapatılması talebinin “Kemalizmin karın ağrısı” şeklinde yapılan aramalarda çıkan bir sayfayla ilgili olduğu ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Atatürk'e ağır hakaretler içeren ifadelerin yer aldığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'na suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Yapılan başvuruda sözkonusu içeriğin yer aldığı "sites.google.com/site/kemalizminkarinagrisi" adresi yer almasına rağmen, Türkiye halen uygulamada, şikayete sözkonusu olan içeriğin kaldırılması yerine sitelerin tamamen kapatılması gibi yanlış bir yöntem uygulanıyor.

Başvuruda, şikayete sözkonusu sayfayı yapanların sorumlularının tespit edilerek Atatürk'ü Koruma Kanunu, Türk Ceza Kanunu çerçevesinde cezalandırılması ve sitenin acilen kapatılmasını talep edildi.

Dünyaca ünlü video paylaşım sitesi Youtube da benzer davalar nedeniyle yaklaşık bir yıldır Türkiye'de erişime kapalı bulunuyor. Youtube yetkilileri, şikayete sözkonusu olan videoların Türkiye'deki kullanıcılar tarafından izlenmesini engellemiş, ancak Türk makamları Atatürk'e hakaret içeren videoların tüm dünyada engellenmesini istemişti. Youtube'un sözkonusu videoları Türkiye dışındaki ülkelerde gösterime açık tutuyor oluşu, şu an anlaşmazlığın temelini oluşturuyor.12.04.2009yeni şafak

 

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-12-2009, 15:45   #2
Kullanıcı Adı
dilemma
Standart
"Yok devenin nalı" demek geldi içimden..
Kendime engel olacak değilim.
dilemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-12-2009, 15:53   #3
Kullanıcı Adı
Katil
Standart
Klasik "sol" zihniyeti!

Gelişim adına birşey yapmaz, hazır önüne taş koymaktır felsefeleri!

Densiz develerin devleştiği yerde ne beklenirki?
Katil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-12-2009, 15:56   #4
Kullanıcı Adı
Jurnal
Standart ERGENEKON, GOOGLE'I KAPATTIRMAK İSTİYOR
Arama motoru Google sitesinde Atatürk'e ağır hakaretler içeren ifadelerin yer aldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmasının altında farklı gerekçeler olduğu iddia ediliyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin, 'Kemalizmin karın ağrısı' yazılarak ulaşılan arama motoru Google sitesinde Atatürk'e ağır hakaretler içeren ifadelerin yer aldığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'na suç duyurusunda bulunmasının altında farklı gerekçeler olduğu iddia ediliyor. Derneğin tutumuna farklı bir yaklaşım gösteren Deniz Web Genel Koordinatörü Yusuf İnan, "Amaç Atatürk'e hakarete karşı çıkmanın önüne geçmek değil. Amaç Ergenekon ile ilgili Google veritabanında yer alan milyonlarca Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ) haberine, bilgisine ulaşılmasını engellemek." dedi.

Youtube'un da ETÖ'ne ait video ve ses kayıtlarının yayınlanmasını engellemek için kapattırıldığını belirten İnan, Ergenekon'un dışarıda kalan unsurlarının Ergenekon bilgileri içeren sitelere bile mesaj göndererek bilgilerin silinmesini istediğini ifade etti. Kendilerine ait www.acilhost.com serverlarında yayın yapan www.ergenekondancikis.com adlı siteye birçok defa bu içerikte mesajlar geldiğinin altını çizdi. Tutuksuz yargılanan kişilere ait haberlerin siteden kaldırılmasının ısrarla istendiğini açıkladı.

"Amaç bilgi ve verilerin halkın geneline ulaşmasını engellemek, unutturmaktır." diyen İnan, "Google ve Youtube sitelerinin uygunsuz içeriklerin bildirilmesi halinde kaldırılabildiği bir gerçektir. Google Türkiye de www.google.com.tr alan adı ile özel hizmet sunmaktadır ve Türkiye'de ofisi bulunmaktadır. Arama motorları veya bu nitelikteki sitelere bu tür içeriklerin girilmesi zor değildir. Ancak bu sitelere art niyetli girilen hakaret içeriklerinin kaldırılması amaç ise Google bu müracaatları kişisel olarak dahi dikkate almaktadır. Daha önceki yıllarda Türkiye'de legal yayın yapan bazı sitelerden tedirgin olan ETÖ, Atatürk'e hakaret içeren bilgileri kendisi yazmış ve kendisi provoke etmiştir." diye konuştu.

Binlerce sayfa Atatürk'ün hayatını anlatan siteyi bile Atatürk düşmanı olarak medya manşetlerine taşıyabildiklerini kaydeden İnan, şimdi Google'daki oyunun da bundan ibaret olduğuna dikkat çekti. Türkiye'de kimsenin Atatürk'e düşman olmadığını vurgulayan İnan, şöyle konuştu: "ETÖ, kendisini besleyen kin ve düşmanlık üretme politikası gereği insanları birbirleriyle çarpıştırmakta ve farklı düşünce yapılarının birbirleriyle iletişim kurmasını engellemektedir. Türk yargısı bu provokasyona alet olmamalıdır. Bu tür çağdışı planlarla Türkiye Cumhuriyeti'ni gülünç duruma düşürerek dünya halklarının ülkemizi yanlış tanınmasını sağlamaktadırlar. ETÖ nasıl sahte terör örgütler, sahte dini cemaatler, sahte gösteriler düzenlemişse, aynı oyunu kontrol edemediği internet medyasına ve dünyanın en güçlü arama motoru Google'a karşı yapmaktadır. Bu oyun bozulmalıdır."

ADD'nin öncelikle adı birçok şaibeye karışmış, darbe planları ortaya çıkmış genel başkanından kurtulması gerektiğine dikkat çeken İnan, temize çıkana kadar Şener Eruygur'u derneğin başından atmaları gerektiğini kaydetti. "Eğer ADD gerçekten Atatürkçü Düşünce Derneği ise Atatürk'e ve düşüncelerine ihanet eden bir insanı hala başında tutmamalıdır." diye konuşan İnan, "Şener Eruygur da gerçekten Atatürkçü ise ben adımı temize çıkarana kadar ADD genel başkanlığından istifa ediyorum demelidir. ADD'ye inanan dürüst insanları zan altında bırakan Şener Eruygur samimi ise bu duyarlılığı göstermelidir." şeklinde konuştu.

CİHAN
Jurnal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-12-2009, 15:58   #5
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Standart
Hala birileriyle zıtlaşma huyumuzdan vazgeçmemişiz..
O videoların kapattırılması veya google'nin Türkiye'de yasaklanması neyi değiştirir merak ediyorum?
Dini duygularımıza ve değerlerimize saldırı olmadığı müddetçe, bu tür girişimlerin doğru olduğunu düşünmüyorum.


Google eğer bir şeyi silecekse ilk Türkan Saylan'ın resimlerini ve fikirlerini kaldırmalıdır.

Konu ultrAstribun tarafından (04-12-2009 Saat 16:09 ) değiştirilmiştir..
ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-12-2009, 16:05   #6
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
onalrın elinde olsa bırakın googleyi, ağızları, dilleri beyinlerimize bile kilit vururlar
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-12-2009, 16:07   #7
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
yok artık daha neler
  Alıntı ile Cevapla
Alt 04-12-2009, 16:07   #8
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart
''İşimiz Hizmet Gücümüz Millet'' Sen ADD'sin Küçük düşünmeye devam et
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-12-2009, 16:14   #9
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-13-2009, 01:20   #10
Kullanıcı Adı
Seyyah
Standart
Sanmıyorumki kapansın günde 200 000 000 trajı olan bir arama motoru google kapanırsa dünya medyasına iyi iş. Hadise diyoduya no köstek yes destek bunu solada öğretmek lazım
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
add, google


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım