AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.



Cevapla
Seçenekler
 
Alt 05-17-2009, 13:01   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart 'Adilciğim'e Soruşturma

Ümraniye'de 27 el bombasının bulunmasıyla başlayan Ergenekon soruşturması hâkim ve savcılara da uzandı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Ergenekon iddianamelerini hazırlarken, dinlemeye takılan bir grup hâkim ve savcının dosyalarını da Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

Söz konusu telefon görüşmelerinde yargı mensuplarının ahlak dışı davranışlarda bulundukları, bazı kişilerle meslek ilkelerine aykırı pazarlıklara giriştikleri ve maddi çıkar elde ettikleri yönünde bilgilere rastlandığı iddia edildi.

Bakanlık, İstanbul'daki adliyelerde görev yapan yaklaşık 60 hâkim ve savcı hakkında soruşturma yapması için 3 müfettişi görevlendirdi. Müfettişler İstanbul Adliyesi'nde çalışmalarına başladı.

Son olarak da Ergenekon davasının ek klasörlerinde Adil Serdar Saçan'la konuşan Murat Y. hakkında soruşturma olan yargı mensuplarından biri olduğu öğrenildi. "Akbabalar Örgütü" isimli kitabı nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayette bulunduğu Saçan, 25 Şubat 2008'de Savcı Murat Y.'yi arıyor. Saçan, "Adil, Adil ben." deyince savcı, "Adilciğim ne yapıyon, bu numara senin mi?" diye soruyor.

Saçan, savcıya, "Kadıköy'de savcı var mı? Basın savcısı tanıdık mı?" diye soruyor. Murat Y., "Zinnur T. var, Birinci Ağır Ceza reisi orada şu anda." diyor. Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zinnur T., 30 trilyon yolsuzlukla suçlanan başkan Çetin Berkmen'in de aralarında bulunduğu 25 yönetici hakkında beraat kararı vermişti.


stratejikboyut.com

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-17-2009, 13:50   #2
Kullanıcı Adı
Feride
Standart
Ahtapot gibiler..Kollarının uzanmadığı alan kalmamış desek heralde yanlış olmaz.

Bu mitingçiler, yargı bağımsızdır deyip duruyorlar bozuk plak gibi. Nedense bunlar görmüyorlar. İşlerine gelince yargı bağımsız, gelmeyince, yargı baskı altında..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-17-2009, 13:56   #3
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
Alıntı:
Feride Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ahtapot gibiler..Kollarının uzanmadığı alan kalmamış desek heralde yanlış olmaz.

Bu mitingçiler, yargı bağımsızdır deyip duruyorlar bozuk plak gibi. Nedense bunlar görmüyorlar. İşlerine gelince yargı bağımsız, gelmeyince, yargı baskı altında..
geçenlerde programın birisini izliyordum ve eski komutanlardan birisi katılımcılardan birisine demişki "öyle savcı ve yargıçlar varki arada sırada komutanım bi emriniz varmı diye sormaya geliyolar ve böyle hukukçular çoğunlukta" hayret edilecek bir durum zaten bağımsız yargıya baskı yapılıyor diyenler ergenekonun sanıklarına duayen gözüyle bakıyorlar işin birde o kısmı var yani ;)....
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi