![]() |
#1 |
![]() Adnan Menderesin ''Bebek Davası''..Olayın aslı nedir,,Baykal'ın olayıyla bunu mukayese edenler var...
![]() Konu sudaduran tarafından (05-10-2010 Saat 22:51 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bebek Davası
Vikipedi, özgür ansiklopedi Git ve: kullan, ara Bebek Davası, 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından, cunta yönetimi tarafından Türkiye Cumhuriyeti 23. Hükümeti başbakanı Adnan Menderes'e ve Zeynep Kamil Hastanesi Başhekimi Dr. Fahri Atabey'e, "yeni doğmuş gayri meşru çocuğu öldürmek ve bu suça azmettirmek"[1] gerekçesiyle açılmış ve Yassıada'da görülmüş dava. Adnan Menderes'in, metresi olan opera sanatçısı Ayhan Aydan'dan olan çocuğunu, doğuma giren Dr. Fahri Atabey'e öldürttüğü iddia edildi.[2] Ayhan Aydan'ın sanık olarak dinlendiği davadan, Menderes ve Atabey beraat ettiler. Bebek Davası, cunta yönetiminin Adnan Menderes aleyhinde açtığı 13 dava arasından beraatle sonuçlanan tek davadır.[2] Konu başlıkları [gizle] Olayların gelişimi [değiştir] Sanatçı Ayhan Aydan'ın ifadesine göre ikili 1951 yılında tanışmışlardı. Aydan, Menderes'i büyük bir aşkla sevdiğini, evli olduğunu bilmesine rağmen ondan çocuk sahibi olmayı arzuladığını ancak muvaffak olamadığını söyledi.[2][3] Dr. Fahri Atabey ifadesinde, Aydan'ın daha önce Menderes'ten olan başka bir çocuğunu aldırdığını ileri sürdü.[1] Menderes, Aydan'ın sık sık rahim kanamaları geçirdiğini, çocuğun düşmüş olabileceğini söyledi ve bu konuda bilgisi olmadığını iddia etti.[1] Ayhan Aydan'ın ifadesine göre, mahkeme konusu olan çocuğa henüz 8 aylık hamile iken gece sancılandı. Sabah hastaneden, 18 yıldır tanıdığı ve doğumda bulunmasını istediği Dr. Fahri Atabey'i aradı ancak ulaşamadı. Florya'daki evinden Adnan Menderes'i aradı ancak ona da ulaşamadı. Doğumu aynı gün Alaeddin isimli bir doktor yaptırdı. Aydan'ın ifadesine göre çok zor bir doğum oldu ve bebek eceli ile öldü. Dr. Atabey haberi alıp geldiğinde bebek ölmüştü.[3] Atabey, bebeğin boynuna dolanan kordonu yüzünden öldüğü teşhisini koydu.[2] Mahkeme esnasında Adnan Menderes'in devletin kilitli kasasında muhafaza ettiği erotik resimler ve bayan külodu da iddia makamı tarafından gündeme getirildi.[1] Mahkemenin sonuçlanması [değiştir] 22 Kasım 1960'taki karar duruşmasında sanıklar suçsuz bulunarak haklarındaki tutuklama kararı kaldırıldı. Dava "Anayasayı ihlal davası"yla birleştirildi.[3] Menderes bu davadan beraat etmesine rağmen "devletin yüksek menfaatlerine ve istihbarat işlerine sarfedilmek üzere emrine tahsis edilen paraların bir kısmıyla opera sanatçısı Aydan Ayhan'a ev aldığı" iddiasıyla açılan davada (Örtülü Ödenek Davası) suçlu bulundu.[2] Yassıada tutanakları arasında Aydan-Menderes ilişkisi açısından önemli diğer bir ayrıntı yine "Örtülü Ödenek Davası" dosyasından çıktı. Menderes'in örtülü ödenekten yaptığı ödemeler arasında Ayhan Aydan'ın boşandığı eşi Ferit Alnar'a uzunca bir süre boyunca belirli aralıklarla ciddi yekün tutan ödemeler yapıldığı anlaşıldı:[1]
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Bebek davası diğer açılan davalar gibi yassıada dönemlerinde menderesin idamına zemin hazırlamak için açılan davalardan birisidir.Amaçlanan menderesi halkın gözünde küçültmekti.Ama davadan adna menderes berat etmiştir.
Alıntı:
Birkere şunu söylliyeyim belkide menderesle bu hanımın imam nikahı vardır..Bu konuda bilgimiz yok Çünkü sayın menderes bu hanımın evine giderken 2 plakalı özel aracıyla gidermiş ve çıkışta kendi evine dönermiş. Ayrıca bu dava tutmayınca dönemin yassıada hakimleri kendileri için zina davası açmak istemiş ancak menderesin eşi ortalıkta zina yoktur diye izin vermemiş. ayrıca menderesin eşinin bu hanımdan ayhan hanım diye bahsetmeside ilginç |
||
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
yaw savunucam diye bukadarına pes. böyle bir nikah varsa herkes bilirdi. nikah gizlimi yapılır. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Arkadaşım sende saldırıcam diye elinden geleni yapma...
imam nikahının şartlarını yerine getirince zinamı oluyor novek efendi? Birden fazla kadınla evlenmeyi câiz kılan âyetin meâli şöyledir: "Yetimlerin hakkına riâyet edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın; haksızlık etmekten korkarsanız tek kadın... ile yetinin; bu, adâletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır." (Nisâ: 4/3). şimdi sen böyle bir ayet varken üstelik bir insan ikinci bir eşle nikahlanırken şartları yerine getirmişse ve ilk eşinden izni var ise sen buna zina demeye nasıl cüret edersin? Kaldı ki ben menderes bu hanımla imam nikahlı kesin demedim.sadece bu duruma bakarak olabilir belki iması yaptım. Böyle bir nikah varsa herkes bilirdi demişsin kim bilirdi kendisi ilk eşi ve bu hanım haricinde ?Üstelik ben bu kesin böyledir diye bir sözde söylemedim belki böyle bir olay olabilir dedim.Ben bir olay hakkında bütün detayları bilmeden iki insan için zina yaptılar diyemem bu benim karar verebileceğim bir konu değildir.. Sen onu bırakta konunun aslına gel senin zihniyetini savunan insanların iftirasıdır bebek olayı.Bu konuda bir yorumun varmıdır yokmudur? |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
birde faiz ile ilgili kapitalizm ile ilgili yazanları bukadar önemle okusanız kuranda. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Novek şu konuşacak lafın kalmayınca kapitalizmi ön plana atma huyun yokmu hastayım bu huya...
Ama ben sana bıkmadan usanmadan söylüyorum işte benim için kapitalizm ne ise komünizmde odur... Ben faizinde de faizcininde akibetini iyi biliyorum... Ama halka eşitlik getireceğim diye milyonlarca insan öldüren,kar kavramını hiçe sayanlarıda biliyorum... |
|
![]() |
![]() |
#9 | ||
![]() Alıntı:
Alıntı:
Komünizm de Kapitalizm de insanlığın başına bela olmuş bozuk sistemlerdir. İnsanların huzurunu ve mutluluğunu sağlayan yegâne sistem İslam'ın getirdiği sistemdir. "İşçinin emeğini alnının teri kurumadan veriniz." Hadîs-i Şerif "Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir." Hadîs-i Şerif Yukarıdaki iki Hadîs-i Şerif'te ve daha başka pek çok Hadîs-i Şerif'te ve pek çok Ayet-i Kerime'de, yoksulların haklarının verilmesi ve toplumdaki sosyal adaletin sağlanması yönünde beyanlar ve emirler mevcuttur. Konu NûN tarafından (05-17-2010 Saat 00:43 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Kendi isteği sebebiyle değiştirilmiştir =) |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
Çünkü Dinen Eşi olur... Sende karşıt görüş olacağım diye saçmalama bir sor soruştur ondan sonra cevap ver... ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|