![]() |
#1 |
![]() ![]() “nefesinden üfürüldüğüm kelâmın sonsuz sahibi adına…,, Toprağa düşünce gül'ün endâmı, dikenine rağmen gül'ü kucaklamanın hâzzını yazdı toprak... Pencereme vuran bir sonbahar, yağmur besteliyor sokaklara. Yağmur, nede güzel şavkıyor ağaçlara, yapraklara. Sokaklar küsgün naralar savuruyor göğe. Yankılanıyor enseme çarpa çarpa sesler. İnatla duyuyorum bu serzenişi. Kapamıyorum kulaklarımı. Kapamıyorum hiçbirşeyi, tüm sözlerin önünü açıyorum çığlıklarımla. Yol gösteriyorum dağa, taşa, suya ve toprağa. Susmuyorum. Ben susmuyorum ki, duysun çocuk! Gök bûseli şiirler bırakıyor yüzüme. Yüzüm yüreğime söz geçirmek için sağanak sağanak boşalıyor ellerime. Dünya sırılsıklam işte. Bir ses inadına yalnızlık şarkıları dokunduruyor kulaklarıma. Sonra sesler boşluğa çarpıyor, boşluk bende dem buluyor. Ellerim âh ellerim, gecikmiş bir gün yazısı için kanıyor. Gecikmiş ağıtlar için yer açıyorum yüreğimin arka bahçesine. Annelerden geçiyorum, yârenler seçiyorum, eli öpülesi. Yüreğim tutuluyor düştükçe encâmına. Metruk bir harf oluyor pür melâlim. Belki de yağmura bile çok görülen bir kum tanesi olarak kalıyorum yeryüzünde. Nasibine çöl düşen Kays’a bile yetişemiyor serencamım. Çöl ve gül. Gül ve çocuk. Çocuk ve toprak. Ve toprakta bir düş… Rüyaya düşünce gece'nin endâmı, karanlığına rağmen yıldızını kucaklamanın rengini yazdı rüya... Bir düş kıyamındayım. Yine harflere dayadım sırtımı, karanlığı tüketene kadar akıyor kalem. Hatırlarmısın bilmem, ellerime perdelediğim onca kahrın, onca sızının, oluk oluk aktığı bir şiirden geçmiştik önce. Ki bana yazının sûret-i ahval’ini giydiren ellerinin maverasında saklıydı hayat belkide. Harfler bir tükenişin sayhasında keşfedilmeyi bekliyordu sessizce. Eksikliklerin bir kez olsun tam’a eremediği bir hayatın eşiğinde karayağız bir oğlandın ya sen. Öyle ki sözler gönlü kırık bir sazın akord edilmemiş nağmeleri gibi dökülürdü ağzından. Kim dokunmaya kalksa tınısına âh ederdi. Sen ki güneşin kanatlarında yoğrulup, mevsimlere zemheri güfteleri salan müzmin bir güz yağmuruydun. Hani bakmasan toprağıma, bırakmasan o nefti gölgeni, sahralardan öte geçecek yol mu kalırdı. Hayatla memat arasındaki bunca kahır, ahir ömrüme yer mi biçerdi? Ser verip sır vermezken yokluğun, baktığım her yana dolmuşken varlığının buğusu.. Ben bu gergefin hangi rüzgârında savrulayım be çocuk? Ama şimdi tam zamanı harfleri dize getirmenin. Sükûta paye biçmenin. Sözün göz hakkını vermenin. Kırılmadan kalem… Hayata düşünce hasret'in endâmı, firkatine rağmen vuslatının şiirini yazdı hayat... Hava pek kalabalıktı bu dem, odayı yalnızlıkla doldurmalı tez elden. Bir mektup savurmalı gözlerine önce. Bir mektupta gecenin ortasına açmalı. Bir söz düşmeli dilime senden. Ama saklamalıyım onu, yeşermeli bu köz . Gün görmemeli şimdilik. Zamanı vurduğunda güneşin, tutup çıkarmalı onu ellerin. Ama ben hazır değilim. Ben hiç hazır olamıyorum. Ya da ben hiç hazır olamadım sana çocuk. Hep bir şarkı dinlerdim ya hani! Kimseler duyamazdı benden başka. Yalnızlığın koridorlarında hep düşürdüğüm gölgemi, bir mum alevi ile tutuşturduğun günün ertesiydi. Yüzüne vuran çaresizliğin arazında kaldım. Adımlarıma eşlik eden hercümerç bir saplantıdan öteye geçemedi ayaklarım. Suskunluğuna bedel biçemedim, çaresizliğimin diyetini ödeyemedim. Yüzüne düşemeyen yüzüm için affet beni! Ses giydiremediğin her kelimen için bir sükût borcum var sana. Şimdi onu ödemek için dilimi şehit veriyorum bir söz tufanına. Âh Filistin! Âh Hanzala! Kaç sus payı prangalar dilimizi sana baktıkça. Kaç yırtık yürek sel olur ardından. Kaç bilek sapanla dolar âhından. Yüreğimi bin parça eder, her bir parçadan sana yüz yaparım. Yeter ki, sen de doğ güneşin yüzüne. Yeter ki, sende bak yüzüme. Yoksa yanarım. Yanarım be Hanzala. Sen de gelme üstüme. Ve susma sakın sen! Sen susma ki, duysun dünya! Uyansın uykulara saklanan rüya. Senin güneşin vardı hani, bulut hep boynunu büker, yağmur hep af dilerdi gözlerinden Bugün bir cemre düştü şehrime, senin güneşin vardı ya, küstü artık ellerime…
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|