06-15-2008, 23:42 | #1 |
Ahiret kardeşi seçerken?
Sual: Bir erkek bir kadınla ahiret kardeşi olabilir mi? Olabilirse erkek ona yine yabancı mıdır? Ahiret kardeşliği için dikkat edilecek hususlar nelerdir? CEVAP Erkekle de kadınla da ahiret kardeşi olmak caizdir. Ancak, ahiret kardeşi yine yabancıdır, kadın ise, o yine namahremdir. Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki: (Allah için ahiret kardeşliği yapan, ahirette öz kardeşinden daha faydalı yardımları, ondan görür. Kim ahiret kardeşini ne kadar çok severse, Allahü teâlâ da, onu o kadar çok sever.) [Ey Oğul İlm.] (Allah için dost olan, Cennette hiçbir ameli ile erişemeyeceği dereceye ulaşır.) [İ.Ebiddünya] (Allah yolunda bir dost edineni, Allahü teâlâ affeder.) [İ. Rafii] (Çok dostunuz olsun! Çünkü Rabbiniz kerimdir. Kıyamette dostları arasında, din kardeşlerinin içinde bulunan kuluna azap etmekten haya eder.) [Şir’a] İyi din kardeşi güzel koku satan kimse gibidir. Sana koku sürmese bile, yanında bulunduğun müddetçe güzel kokusundan faydalanırsın.) [Müslim
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
06-16-2008, 00:34 | #2 |
Ahiret kardeşi seçerken?
çok teşekkürler paylaşım için..
çok sevindim bunu okuyunca yaa |
|
06-16-2008, 00:40 | #3 | |
Ahiret kardeşi seçerken?
Alıntı:
|
||
06-16-2008, 01:10 | #4 |
Ahiret kardeşi seçerken?
evet var elhamdülillah canım
Allah herkese ahiret kardeşliği versin ben çok memnunum onlardan |
|
06-16-2008, 01:12 | #5 | |
Ahiret kardeşi seçerken?
Alıntı:
|
||
06-16-2008, 02:17 | #6 |
Ahiret kardeşi seçerken?
Sevgili Arkadaşlarım; o değerli insan, bu yazımı gördü, okudu ve sanırım bir karar aldı. Aldığı karar doğrultusunda, yazdığım yazının bir anlamı kalmadığı için mesajı değiştirmem gerekti. Ama şunu da ifade etmeliyim ki ettiğim Yemin her zaman için geçerlidir. O insan ne zaman isterse bu süreci başlatabilir. Başlatmasa dahi insan olarak ona destek olmaya, dualarımda yer vermeye devam ederim ben. Çünkü bana olan yardımlarını ve sahip olduğu insanlığı asla unutmam. Onun gibi insanlar öylesine az ki; onları unuttuğumuz yada kaybettiğimiz gün elimizde geriye hiçbir şey kalmayacaktır. Rabbim onun yar ve yardımcısı olsun.
Son olarak, Allah hepimize hayırlı kardeşler, hayırlı dostlar nasip eylesin. Allah'a emanet olun. |
|
06-16-2008, 02:19 | #7 |
Ahiret kardeşi seçerken?
Amin kara eşref
|
|
06-16-2008, 10:51 | #8 |
Ahiret kardeşi seçerken?
Allah razı olsun kara eşref kardeşim paylaşım çok güzel...
|
|
06-16-2008, 10:56 | #9 | |
Ahiret kardeşi seçerken?
Alıntı:
Canım hemşom o güzel ellerine,parmaklarına ve gönlüne sağlık..Allah razı olsun senden.. Allah gönlüne göre versin,iyi ki seni tanımışım ... Sözde deGil Özde Sevmektir ben buna inanıyorum senin varlığını asla inkar edemem biliyorsun en zor zamanımda yanındaydın İki cihanda da umduklarına hayırlısıyla nail olmanı, Sırat-ı müstakıym'de hep böyle kararlılıkla ilerlemeni nasip eylesin mevlam sana şeytan ve şeytanın dostlarından seni uzak tutsun inşallah..Amin..Amin.. Ben bana kattığı güzellikleri şimdi saymakla bitiremem Mekan olarak çok uzak olsa da gönüllerin yakınlığını hissettirdi bana bunu sende çok iyi biliyorsun laf kalabalığı oldu inşallah özü sana hissettrebilmişimdir. :-\......RABBİM SANA AÇILAN ELLERİ BOŞ ÇEVİRMEZSİN DUA DOSTUMUN İÇİNDEKİ GİZLİ İSTEKLERİNİ BİLİYORSUN GÖNLÜNDEKİ MURADINI VER HEMŞOMA inan ağlattın beni :'( |
||
06-16-2008, 12:05 | #10 |
Ahiret kardeşi seçerken?
Sevdiğim bir güzelliği paylaşmak istiyorum tamda içimdekileri anlatmama yardımcı olan sözlerle dolu bir yazı bu hemşom .... sevgi nedir..? dedim ya yok sevgiyi anlatacak bir varlık.. sevgi dedin mi.. kanın donmalı... sevgi dedin mi, can koyulmalı... sevgi diyince, sevgili diyince kafalar uzatılmalı.. sevgili dost.. sevgi diyince, değil vazgeçmeyi uykudan,, candan vazgeçmeli insan neyse işte benim sevgi anlayışım budur.. sevgi seni seveni fark ettiğin zaman başlar.. devam etmesi için sevmen gerekir.. şimdi bir soru daha sevildiğini görebilmen için illa iş işten mi geçmelidir .. Rabbim iş işten geçmeden dostlarımızın kıymetini bilmemiz duasıyla... |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|