AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 06-09-2010, 21:39   #1
Kullanıcı Adı
Cerrah
Standart Ahmedinecad: Türkiye İle Süper Güç Olacağız!

Asya Güvenlik Zirvesi için Türkiye’ye gelen İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinecad çarpıcı açıklamalarda bulundu. İran Devlet Başkanı, "Türkiye ile el ele verip süper güç olacağız" dedi.

Videoyu izlemek için tıklayın
Asya Güvenlik Zirvesi için Türkiye’ye gelen İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinecad gündem olacak açıklamalar yaptı.

İstanbul’da kaldığı otelin süitinde, 24 TV'nin Moderatörü Gökhan Gökçe'nin sorularını yanıtlayan İran lideri Mahmud Ahmedinacad, İsrail’in “Mavi Marmara” isimli yardım gemisine saldırısı için, “Siyonist rejimin insan haklarına saygısı olmadığını, bu saldırının sadece konvoya değil insanlığa ve barışa saldırmıştır ve kendi sonunu getirmiştir” dedi. Ahmedinecad, Türk milletine, şehit yakınlarına başsağlığı ve şehitlere de Allah’tan rahmet dilediğini söyledi.
"GELECEĞİN İKİ SÜPER GÜCÜ OLACAĞIZ"

Türkiye ile İran'ın el ele vermesi halinde Ortadoğu'daki sorunların çözüleceğini belirten Ahmedinecad şunları söyledi: "Türkiye ve İran bölgenin iki büyük ülkesidir, uygarlığın İki büyük merkezidir. Gücümüzü birleştirirsek hiçbir güç gücümüze yetişemeyecektir. Türkiye ve İran gelecekte dünyanın en büyük gücüne sahip olacaktır. Türkiye ile stratejik iş birliğinde ve ilişkilerde sınır tanımıyoruz. İran doğalgazının Avrupa’ya taşınması için en güvenilir ve sağlıklı yolun Türkiye güzergâhı olduğunu da biliyoruz."
ABD, BUZDAĞI GİBİ ERİYOR
İran yapılan baskılardan en çok Amerika'nın zarar göreceğini savunan İran Devlet Başkanı İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinecad, ABD'nin buzdağı gibi eridiğini belirterek şunları kaydetti: "Adaletsiz bir yaptırım anlaşmasının altına atılan imza o kâğıdı değersiz bir kâğıt haline getirecektir. Bir anlamı olmayacaktır. ABD Başkanı Obama “değişim” sloganıyla geldi. Ama bir şey değişmedi. Obama ya değişiklik yapma gücüne sahip değil ya da kendisi bunu istemiyor. ABD her şeyi zulüm ile çözmeye çalışıyor. Zulmün sonu felakettir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) buyurmuştur ki; Zulme ve zorbalığa dayanan hâkimiyet her zaman yenilmiştir, yenilecektir. İşte ABD bir buzdağı gibi erimeye devam ediyor.”

URANYUM TAKASI BİR FIRSATTIR
Ahmedinecad, uranyum takas anlaşması konusunu ise tarihi bir fırsat olarak nitelendirdi ve şunları söyledi; “Türkiye ve Brezilya’ya katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bu anlaşma bir nükleer anlaşmadan öte bir şeydir. Bu anlaşma yeni bir dönemin başlangıcıdır. Bu milat bundan böyle birkaç devletin dünyayı yönetmeye muktedir olamayacağını gösterdi. Türkiye’nin buradaki rolü çok büyüktür. Türkiye bu rolünde çok başarılıdır. Bu yol uzun bir yol ve bu yolun sonunda başarı var, dostluk var, kardeşlik var, adalet var.
Haber 7

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-09-2010, 21:42   #2
Kullanıcı Adı
sudaduran
İRANA YAPTIRIM KARARINDAN SONRA NELER DEĞİŞECEK GÖRECEĞİZ
sudaduran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-09-2010, 21:58   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN
Alt 06-09-2010, 22:58   #4
Kullanıcı Adı
Erhan KARACA
degişmez birsey (:
Erhan KARACA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-09-2010, 23:06   #5
Kullanıcı Adı
Jurnal
Nedense, İran'a karşı içimde hep bir güvensizlik var. Ahmedinejad'ın sözlerini samimiyetsiz buluyorum... Belki dünya siyasetini anlayabilecek kadar bir birikimim yok ama, tarihin bana öğrettiği şeylerde var... Mesela İran tarihin boyunca Müslümanlara karşı savaşmasıyla meşhur. Haçlı ordusuna karşı hiç savaşaı yok bildiğim kadarıyla. Bunlar içimde ki düşünce fitilini ateşleyen bilgiler arkadaşlar... Vesselam..
Jurnal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-09-2010, 23:15   #6
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
ensartopcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Nedense, İran'a karşı içimde hep bir güvensizlik var. Ahmedinejad'ın sözlerini samimiyetsiz buluyorum... Belki dünya siyasetini anlayabilecek kadar bir birikimim yok ama, tarihin bana öğrettiği şeylerde var... Mesela İran tarihin boyunca Müslümanlara karşı savaşmasıyla meşhur. Haçlı ordusuna karşı hiç savaşaı yok bildiğim kadarıyla. Bunlar içimde ki düşünce fitilini ateşleyen bilgiler arkadaşlar... Vesselam..

bende arkadasa katiliyorum nedense iran konusunda benimde cok derin süphelerim var yani bana daha cok ses var icraat yok gibi geliyor..
acikcasi türkiyeninde iran gibi dünyadan soyutlanmis, saga sola tehdit sallayan, vatandaslarina baski yapan ülke olmasini istemem..
tabiki iranla yakinlasacagiz, anlasma yapacagiz ama irana güvenip gerek abd gerek rusya, gerekse ab ile ipleri tamamen atmak hata olur diye düsünüyorum..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-09-2010, 23:23   #7
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
ensartopcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İran benim için 2 ye ayrılır kardeşim...
Humeyniden önce ve sonra diye...
humeyninin ilkelerinde ilerliyen bir iranla her zaman müttefik olmak isterim
Alt 06-09-2010, 23:23   #8
Kullanıcı Adı
rizzelli
Alıntı:
Galevera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bende arkadasa katiliyorum nedense iran konusunda benimde cok derin süphelerim var yani bana daha cok ses var icraat yok gibi geliyor..
acikcasi türkiyeninde iran gibi dünyadan soyutlanmis, saga sola tehdit sallayan, vatandaslarina baski yapan ülke olmasini istemem..
tabiki iranla yakinlasacagiz, anlasma yapacagiz ama irana güvenip gerek abd gerek rusya, gerekse ab ile ipleri tamamen atmak hata olur diye düsünüyorum..
kanal24 te Davutoğlu,İran ile yapılan anlaşmaların arkasındayız.çünkü ambargo koyulan İran ile Türkiye'nin ticari ilişkileri yükselecektir dedi.Devletimizin çıkarları sonucunda kararımızı verdik dedi.

BM'nin yaptırım kararına karşılık Türkiye'nin de elinde ,nükleer bomba sahiplerinin denetime açılması ve elindekilerini iptal etmeli diye kozlarımız var.

Dış politikamız Amerikan güdümünde olmadığının en büyük ispatlarından birisi.
rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-09-2010, 23:31   #9
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Şuan ki İran haçlılara karşı en büyük savaşı benim gözümde şah dönemini kapatarak gerçekleştirdi.O dönem devam etseydi şuan karşımızda israile kafa tıutan,abd ile alay eden,Filistin'e yardım eden İran değil de,suudi arabistan gibi bir İran ile karşılaşmış olurduk.Değişim batılılara karşı verilmiş en büyük savaş.

İran hemen atlayıp savaş yapacağına şuan güçlenmeye bakıyor,6 günlük savaştan büyük ders çıkarmış olsa gerek.Diğer arap ülkelerinin angutluğunu yapmayıp israilin olası savaştan kat ve kat güçlü çıkmaması için çalışmakta.Samimi ve içten buluyorum kendisini.Umarım böyle de devam eder,bir sonra ki lider de kendisinden daha dişli olur inşallah.

İranlıların şüphesi daha fazladır.Malum TSK ayrı bir cumhuriyet gibi hareket ediyor ve siyasetimiz değişken sürekli.Dün başkaları vardı,Bugün biz varız,yarın kimler olur kim bilir.

Konu Hüdaverdi tarafından (06-09-2010 Saat 23:34 ) değiştirilmiştir..
Alt 06-09-2010, 23:32   #10
Kullanıcı Adı
manifesto
Ahmedinejat ın sözü çok önemli değil
Türkiyeye gaz vermeye onun sırtını sıvazlama çalışıyor
Ama Türkiyenin politikası iran rejimiyle ilgili değil
Bölgede yeni bir savaşın olmasına engel olmak içindir
Zira bu devam ettiği sürece sıra nihayetinde Türkiyeye de gelecektir
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)