07-05-2010, 09:50 | #1 |
Ahmet HAKAN-Bu bir ihbar değildir
DÜN gece kumanda aletiyle kanallar arası gezme oyunu oynarken, iktidar partisine yakın TV NET adlı bir kanala gelince durdum.
Baktım, “Tarih Sohbetleri” adlı bir program... Ve İslami kesimin en Osmanlıcı ismi Kadir Mısıroğlu, sağ elindeki bastonu zemine vurarak konuşuyor. Ama ne konuşma! Her cümlesi “Scud füzesi” gibi... “Bir zamanlar biz öyle süper güçtük ki...” diye bağırıyor ve Osmanlı kutsaması yapıyordu. Bu tür sözlerine aşinaydık. Ama aşina olmadığımız sözler de söylüyordu: Mustafa Kemal Paşa’yı açıktan eleştiriyordu. Onun İslam’a savaş açtığını, “Kemalizm” adlı İslam’a alternatif yeni bir din kurmaya çalıştığını ve bunu başaramadığını söylüyordu. Durmuyor, Şeyh Sait’in kıyamının haklı olduğunu vurguluyordu. Hatta daha da ileri gidiyor, bugün AK Parti’nin Müslümanları temsil ettiğini, Müslümanlar adına mücadele verdiğini, ordunun ve yargının etkinliğini azalttığını haykırıyordu. * * * Kendi fikirlerimle Kadir Mısıroğlu’nun fikirlerini karşılaştırdım... Sonuç şuydu: Bana göre Kadir Mısıroğlu’nun durduğu yer yanlıştı, söyledikleri yanlıştı, “atalar övgüsü” yapması yanlıştı, yakın tarihi okuma biçimi yanlıştı, AK Parti’yi değerlendirme biçimi yanlıştı, bugün Türkiye’de olup bitenlere dair söylediklerinin tümü yanlıştı. Ama yine de... Onun televizyon ekranında elindeki bastonu yere vura vura, bağırıp çağırarak bu denli cesaretle konuşması çok hoşuma gitti. Cesaretini nereden alıyor olursa olsun... “Gözlerime bakın ne demek istediğimi anlarsınız” türü kaypaklığa prim vermemesi, Atatürk’ü eleştiremedikleri için bütün suçu İnönü’ye yükleyenler gibi davranmaması, lafını eğip bükmeye çalışmaması ve işi hakarete falan dökmemesi önemliydi. Çünkü... Şimdiye kadar İslami kesimin entelektüellerinden hiçbiri, “Bedeli neyse ödemeye hazırım” falan diyerek, bu denli açık konuşmaya cesaret edememişti.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-05-2010, 10:54 | #2 | |
Alıntı:
Hepsi Doğru... Sadece Direk ve Doğrudan söylenmesine Halk Alışık değil ! Kadir Mısıroğlu'nun Tek eksiği Fettullah Gülen Hocaefendinin Dahili Cihad Hareketi ve Abd'deki ''İsevi'' Cihadı... |
||
07-05-2010, 11:02 | #3 | |
Alıntı:
Ona baktığım zaman işte muhammed bu adamın sözleri seni tatmin ediyor diyorum... Böyle her şeyi korkusuzca açık ve net şekilde ifade etmesi çok ama çok hoşuma gidiyor.... Hocaefendinin kaderidir geç anlaşılmak o vehbi ilmi herkes anlayamaz.... inşaALLAH o hatasından da döner... |
||
07-05-2010, 11:14 | #4 | |
Alıntı:
|
||
07-05-2010, 13:01 | #5 |
Kemalizm denilen ideoloji Hedonizm ve Nihilizm ideolojilerinin birleşiminden oluşmuş bir Ateizm ideolojisi gibi görünmektedir. Kemalistlere bakıldığında onların çoğunun deniz kıyılarında yaşayan, bütün amaçları zevk-ü sefa sürmek olan ve dinî hassasiyetleri olmayan vatandaşlarımız olduklarını görürüz.
Sorun şu ki Kemalistler kendilerinin yaşadıkları Hedonist ve Nihilist birleşimi Ateist yaşamı Müslüman Türk Milleti'ne dayatmak istemektedirler. Kemalistler, Müslüman Türk Milleti'ni kendileri gibi laikçi ve batıcı yapmaya çalışmaktadırlar. |
|
07-05-2010, 17:09 | #6 | |
Çok Doğru...
Alıntı:
Lakin Dikkat edilirse bu tür kıyılarda yaşayanların çoğu Sabetayist kökenlidir... ! |
||
07-05-2010, 17:24 | #7 |
|
|
07-05-2010, 17:26 | #8 | |
AHC yine görevini yapmış.
Haddine değil senin Kadir Mısıroğlu'nun bilgi ve görüşlerine kara çalman dönek insan.. O bu dâvâ uğruna hapis yattı, vatanından atıldı vatansız kaldı yılmadı bırakmadı ya sen ne yaptın? Askerliğine bile dalağını aldırarak gitmedin kaçtın, dalaksız herif.. Patronun seni dindar medya kesimi ve insanlara saldırman için tasmaladı biliyoruz da bu kadar da yırtınma. Nâfile gidiyor çünkü! Alıntı:
Hadi ordan hergele! Konu FarukARSLAN. tarafından (07-05-2010 Saat 17:30 ) değiştirilmiştir.. |
||
07-05-2010, 17:33 | #9 | |
Alıntı:
|
||
07-05-2010, 17:43 | #10 | |
Alıntı:
|
||
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|