![]() |
#1 |
![]() Yüzü Kara
sana gelirken nasılı fırlattım sildim şekilleri perçinledim zamanı istemeğe korkarım korkumdan utanırım niyetim bilinir beni bulmadan daha aczime azığım der bir onu sırtlanırım Ahmet Mercan
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() o sen misin
tek nüshadır yazdıklarım o adamı arıyorum tedbirsizliğe hazır kıta buzla ısınan ayışığıyla doyan o adamı arıyorum yok mu tanıyan zamanın en çetin savaşına çıkan yüzünü yüreğiyle barıştırırken yaralanan acıyla gülümseyip yeniden sefer için gün sayan o adamı arıyorum yok mu tanıyan Ahmet Mercan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() meryem gibi
bir yıldızla konuşurum susmuşum meryem gibi söz işlemek kalplara sükûktum dağlar gibi şehir kimsesiz midir neden duymaz kulaklar uzun bir ağıt gibi uzuyor yalnızlıklar sus deme şimdi bana susmak ölü işidir yüreğimde şarkılar bestesi güneşindir bir ses ver sen çocuğum esiyor kara rüzgar yasak cebimde rüya bu diyar rüya arar yanardağlar kıskanır gönlümün muradını ateş fersiz alınır bilseler yangınımı Ahmet Mercan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() çiçek arayan arının şarkısı
/gönül/ bir okun ucunda açılır ova gözlerin zamanı içiyor gibi denizler dağları vurmuş kıyıya karınca gözleri fillerden iri gül takılı okun peşinde ordu aştıkça aşıyor sınırsız yurdu atlar sanki bir perinin gözleri yeleleri meşale bölmüş geceyi güneşin telaşı dağ yalınayak kuşlar sürüngenler belirsiz mekân içimden hışımla geçen o okun düştüğü toprağı arıyor gönlüm Ahmet Mercan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() çiçek arayan arının şarkısı
/gezgin gönül/ mekânlar kurulmuş yok ihtişamı noksanlı bilirim bensiz feryadı sürülsün toprağa aşkın kanadı ben gönlümün başkentini ararım çölü çağırın su vermesin isterse saçlarımı ırmaklara salarım uzuyor önümde aşk kervanları ben içimden geçen oku ararım söyleme sırları üşür ellerin aşk çeşmesi gözlerimde kanarım kaldır dağı arasına koy beni ah edersem yansın benim her yanım zincirlere güvenmeniz boşuna aşkın tarifini bilmez bir bomba ölümler doldurun gök boşluğuna ölümü kül eden ah'ı ararım o beyaz atlının heybesindeydi hücum emri almış bir yel gibiydi uzandım boşluğa tuttum alevi alevi de yakan kor kalbimdeydi Ahmet Mercan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() dalga duran kasırga
minyatürleşen herşey serazat bir ah'la gözyüzü atıma nal okyanus iğne deliğinden geçen urgan sığsa da herşey bu uçsuz boşluğa sığmıyor ah'a şuramda duran can göz açılır kapanır boşluk göz açılır kapanır sonsuzluk adını bağışla kaç yaşındasın rüzgâr orda mıydın açıldığında kızıl deniz orda mıydın yarıldığında dolunay emanet ki dağ çökertir fırtına insan şaşkın iki damla kan gezer gaflet okyanusunda Ahmet Mercan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() o mevsim
bahçıvan yıkılmış duvar dibinde talana uğramış bahçeye ağlar ellerinde kokusu var güllerin koklayın diyor anlamıyor yolcular beşinci mevsimi saklıyor bağcı anlayan olursa gönül diliyle varını yoluna sermeye hazır okşuyor toprağı çatlak eliyle böyledir aşkına tutulmak senin yanınca külünden sahra tutuşur şaha kalkmış atlar dağları aşar kıtık nota bestesine kavuşur bir hüzün ırmağı coşkuya döner seslerden dem tutar kent resimleri bahçıvan yüzünü güneşe döner savurur semaya renk renk gülleri Ahmet Mercan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() rafine fiil
savaşmazsam barışı boğacaklar yükleniyor uçaklar güvercin resimli bombalar doğmamış çocuklardan doğacak diye intikam alacaklar anıt yapıp sonra barışın önemini anlatacaklar nutuklara karışacak alkışlar savaşmazsam barışı boğacaklar Ahmet Mercan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() sızıley
derin sulara bırakıyorum seni yorgun şarkının gözlerinden gelip yankıyla geçiyorsun içimden mızrak gibi tambur sesiyle suları yıkıyor hüzünlü şarkım tamburun telleri yüreğin dili hüseyni sızı yere eğilip içiyor içimden geçen denizi ceylan bir gün dağı yasa boğarsa üşür ellerinde günün gözleri ve mendil tarihe dönerse geri tutuşur tamburun yanan telleri Ahmet Mercan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() eman istemez
tarumar edip de gittin gideli dağınık acılar nizam istemez kalbimi yerinden söken bakışın menziller aşıyor rüzgâr istemez ayışığı vaveylama şahiddir şehrin caddeleri beni istemez yedi kat göklerde avazım gezer cana kast etseler eman istemez ağla zülfü siyah kötürüm kadın canan ilindeyim israf istemez selam yurdunda ismim söylenmez mekanı sınırlı canan istemez Ahmet Mercan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|