![]() |
#1 |
![]() BİRLİK YOLUNDA
Sarp yokuşlarda değil, düzde birlik olalım Senet kabul ederek, sözde birlik olalım Kabukla oyalanmak, en büyük yanılgıdır Geliniz hep beraber “öz”de birlik olalım Ahmet Süreyya DURNA
![]() Konu misbah tarafından (08-08-2011 Saat 13:20 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Hayatımda çamur atmadım asla!
Yaşadığım toplumun bir ferdine Zâlimlere alkış tutmadım asla! Ortak oldum mazlumların derdine Özümden yanmakta kusur etmedim *** Tezâhür edince olgunluk şekli Küçükleri koydum kendi yerime Farklı pencereden baktım sürekli Nezâket gereği büyüklerime İhtiram sunmakta kusur etmedim *** “Seçkin”lerin semiz katırı için Sürmedim eşeği kurdun önüne Geleceğin basit hatırı için Gitmedim geçmişi inkâr yönüne Ceddimi anmakta kusur etmedim *** Gözden, gösterişten kaçtığım hâlde Çektim üzerime olanca hıncı Yükselişe kanat açtığım hâlde Yükseklerde gördüm alçak basıncı Engine konmakta kusur etmedim *** Meylim vardır cömertlerin safına Cimrilerdir esas nefret duyduğum Hırsla, azgın nefsin tam hilâfına Kanaat aşıdır yiyip doyduğum Çok şükür kanmakta kusur etmedim *** Alnım ak, başım dik Hakkın katında Böyle girmek istiyorum mezara Despotların devr-i saltanatında Sezar’ın hakkını verdim Sezar’a Asil davranmakta kusur etmedim Ahmet Süreyya DURNA Konu misbah tarafından (08-08-2011 Saat 13:25 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Ahmaklardan akıl alma Mehmet’im
Elin davulunu çalma Mehmet’im Atılgan yürekli adam ol, adam Bostan korkuluğu olma Mehmet’im Ahmet Süreyya DURNA |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Ceddimizden emânettir arkadaş,
Bu vatanın kıymetini bilelim. Külfet değil bir nîmettir arkadaş, Bu vatanın kıymetini bilelim. *** Uzandığı anda nâmahrem eli, Kanla yoğrulmuştur ezel/ezeli. Var mıdır ki vatan kadar güzeli, Bu vatanın kıymetini bilelim. *** Dinle ey yiğidim! sözüm sanadır, Genç adam! niyazım nazım sanadır. Vatan yavukludur, yârdır, anadır, Bu vatanın kıymetini bilelim. *** Vatan olmayınca bayrak da olmaz, Yurtsuz yaşamanın kıymeti kalmaz. Mekânsız göçebe devlet kurulmaz, Bu vatanın kıymetini bilelim. *** Ruhu Çanakkale, Gelibolu’ysa, Doğudan batıya İpek Yolu’ysa, Tarihteki adı Anadolu’ysa, Bu vatanın kıymetini bilelim. *** Ah! eder toprağa kazma vursanız, Kefensiz yatıyor kime sorsanız. Müdâfaa kutsal hak diyorsanız, Bu vatanın kıymetini bilelim. *** Vatan sevmek imânî bir duygudur, Bence aşk da budur ilke de budur. Aziz milletime son sözüm şudur; Bu vatanın kıymetini bilelim. Ahmet Süreyya DURNA |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Dâhilde Trabzon’a, Tonya’ya selâm olsun.
Mudanya’ya, Kulu’ya, Konya’ya selâm olsun. Hariçte Hanya’ya, Kenya’ya, İspanya’ya; Hasılı topyekûn dünyaya, selâm olsun. Ahmet Süreyya DURNA |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Onlar;
Mutlak adâletin öncüleriydi, Kurucularıydı medeniyetin yeryüzünde. Emânetçi olduklarına inanarak, Mülk Allah’ın derlerdi. Onlar; Çaresiydi bilcümle çaresizlerin, Aşevleri açarlardı yoksul garibanlara. Âşiyan yaparak kuşlara bile, Şefkat gösterirlerdi. Onlar; Birer vakıf insandı Hak yolunda. Hanlar, kervansaraylar, köprüler, bedestenler, Çeşmeler, camiiler derken, taşa çekiçle; Hoş şekil verirlerdi. Onlar; Sayısız zaferler kazansalar da, Kaçınırlardı zafer sarhoşluğundan. Mağrurluktan münezzeh adımlarla, Usulca yürürlerdi. Onlar; Devlet-i Aliyye'nin bekâsı için, Tenezzül etmezlerdi gayrimeşru işlere. Helâlinden kazanarak rızklarını, Helâlinden yerlerdi. Onlar; Ki secdeye vardıklarında, Dua ederlerdi Ümmet-i Muhammed'e. Aşk ile potasında Din-i mübin'in, Âdeta erirlerdi. Onlar; Suya sevdalıydılar, bir içimlik suya, Gözleriyle içerlerdi suyu. Su gibi azizdiler, hatta rüyalarında; “Bengisu” görürlerdi. Ahmet Süreyya DURNA |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() DERUNÎ DİL İLE...
--Millet namına-- Yâ İlâhî senden bir muradım var Malûmdur ki, halisâne niyetim Kıyamete kadar olsun pâyidar Vatanım, Bayrağım ve hürriyetim Ahmet Süreyya DURNA |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() ANADOLU AŞKI
Anadolu aşkı ateştir bende, İsli ocaklarda yanar tüterim. Emânet sayılan bu ruh bedende, Nasıl bulunduysa, öyle yiterim. *** Hüzün seansında ilk akşamların, Tepe dallarında nârin çamların, İç içe kenetli toprak damların, Saçağında serçe olur öterim. *** Kaybetti ferini gözlerim nemden, Hayli zebun düştüm sinsi veremden. Farklıyım bu yönde dertli Kerem’den, Mecnun’dan, Ferhat’tan daha beterim. *** Seyyahlıkla geçti bunca zamanım, Tozlu yollarına kurbandır canım. Sevgisiyle kuşatılmış her yanım, Gam yükünü taşımaya yeterim. *** Vatan ki başlıca derdim dâvamdır, Uğrunda ölmeye inancım tamdır. Bir uçtan bir uca yurdum yuvamdır, Karış karış toprağında biterim. Ahmet Süreyya DURNA |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Destursuz bağa giren bizden değildir dostum
Ser vermeden sır veren, bizden değildir dostum Allah’ın yarattığı eşref-i mahlûkatı Horlayıp hakir gören, bizden değildir dostum Ahmet Süreyya DURNA |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Deprem olmuş tufan kopmuş farketmez,
Deli gönlüm bir sevdadan çarketmez, Ne vazgeçer ne de uslanırım ben. *** Gam değil ekmeğim, aşım kesilse, Kör testere ile başım kesilse, Aşkın sofrasında beslenirim ben. *** Sırılsıklam vurgunum can dostuma, Ağma bulut! çakma şimşek üstüme! Yağmur yağmasa da ıslanırım ben. *** Enginlerde sığmaz içim içime, Oturmaz kalıba, girmez biçime, Çıkar yükseklere seslenirim ben. *** Seferber olsa da eşyanın tümü, Hiç bir kuvvet taşıyamaz yükümü, Kendi yüreğime yaslanırım ben. *** Bir elimde cımbız, birinde tarak, Körler aynasına gözsüz bakarak, Karanlık gecede süslenirim ben. *** Gücenmeyin, darılmayın boşuna, Çene çalıp yorulmayın boşuna, Altın olsam gene paslanırım ben. *** Ölüm döşeğinde en zor anımda, Sevgili! yeter ki sen ol yanımda, “Dem-i vuslat” diye hislenirim ben. Ahmet Süreyya DURNA |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|