![]() |
#1 |
![]() 30 ayrı kentte yaklaşık 6 bin kişiyle görüşülerek yapılan bir kamuoyu araştırmasında hükümeti derinden sarsacak sonuçlara ulaşıldı. Araştırmaya göre AKP eriyor, CHP yerinde sayıyor, MHP ise baraj riski yaşıyor. Seçimin sürpriz yapacak partisi olarak BTP öne çıkıyor
AKP: Yüzde 33.1, CHP: Yüzde 16.2, BTP: Yüzde 6.7, MHP: Yüzde 9.02, BDP: Yüzde 7.1, HAS: Yüzde 4, DSP: Yüzde 2.05, DP: Yüzde 1.2, SP: Yüzde 1, BBP: Yüzde 1, Diğer: Yüzde 0.5, Kararsız: Yüzde 18.13 SIKALA PİAR araştırma şirketinin Türkiye’nin 30 kentinde yaptığı kamuoyu yoklamasının sonuçları ile AKP Genel Merkezi tarafından yaptırılan anketin sonuçları, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP yetkililerini şoke etti. Başbakan Erdoğan’ın son günlerdeki kamuoyu yoklamalarının ardından yaptığı açıklamalarda, AKP’nin 50-60 vekil kaybedeceğini işaret ederek “310 civarında vekil alabilecekleri”ne dair açıklamaları da dikkat çekti. Yaklaşık 6 bin kişiye soruldu SIKALA PİAR, tüm coğrafî bölge ve toplum çeşitli seçmen kesimlerinden örneklemelerle 5718 denek üzerinde birebir görüşme yöntemi ile tercih-temayül yoklaması yaptı. Deneklerin yüzde 56’ı kadın, yüzde 44’ü ise erkek vatandaşlardan oluştu. SIKALA PİAR’ın kamuoyu araştırmasının İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Sakarya, İzmit, Bursa, İzmir, Balıkesir, Manisa, Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Tunceli, Van, Ağrı, Trabzon, Ordu, Samsun, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Konya, Sivas, Kayseri, Karabük ve Zonguldak illerinde seçmenle birebir görüşme yöntemiyle uygulandığı açıklandı. Seçmenlerle birebir yapılan görüşmelerde ayrıca partilerin zaafiyetleri, yanlış politikaları ve tercihe sebep olan yönleri de soruldu. AKP eriyor, MHP’de baraj sorunu var Hükümetin oylarının günden güne eridiğini gösteren araştırmaya göre MHP’de baraj sorunu yaşayabilir. SIKALA PİAR’ın kamuoyu yoklamasının sonuçlarına göre AKP’nin son günlerdeki PKK pazarlığı, başkanlık sistemi söylemleri ve bölgemizde ABD eksenli politikalar sergilemesiyle oylarının günden güne eridiği, hükümet olma arzusu bulunmadığı imajı veren MHP’nin baraj ekseninde riskli bölgede seyrettiği ortaya çıktı. Seçimde sürprizi BTP yapabilir Söz konusu kamuoyu araştırmada Bağımsız Türkiye Partisi’nden (BTP) aşırma olduğu kamuoyunca bilinen aile sigortası ve aile yardımı reklâmlarının CHP’nin oylarını artıracak bir siyasi katkı sağlamadığı, Milli Ekonomi Modeli ve sosyal devlet projeleriyle BTP’nin ise oylarını artırarak seçimde sürpriz yapacak parti olduğu açıklandı. AKP’nin Libya politikası yanlış Araştırmada vatandaşların yüzde 92.8 gibi ezici bir çoğunluğunun AKP hükümetinin Libya politikasının yanlış olduğuna inandığı ortaya çıktı. SIKALA PİAR’ın 5718 denek üzerinde yaptığı kamuoyu araştırmasında, “Bugün seçim olsa, hangi partiye oy verirdiniz?” sorusuna verilen cevapların partilere göre dağılım oranları şöyle: AKP: Yüzde 33.1 CHP: Yüzde 16.2 BTP: Yüzde 6.7 MHP: Yüzde 9.02 BDP: Yüzde 7.1 HAS: Yüzde 4 DSP: Yüzde 2.05 DP: Yüzde 1.2 SP: Yüzde 1 BBP: Yüzde 1 Diğer: Yüzde 0.5 Kararsız: Yüzde 18.13 yeni mesaj(haydar bas in gazetesi ![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() böyle saçma anketlere kendileri bile inanmaz...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() İyice aşerdim ya şu seçim gelse de oy kullansam.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
![]() Alıntı:
PROFESÖR HAYDAR BAŞ %23.5 OLAN OYLARININ NASIL ERİTİLDİĞİNİ AÇIKLIYOR! Sahte Prof HAYDAR BAŞ Kendini "HOCA ATATÜRK" İlan Ediyor Konu selami111 tarafından (04-09-2011 Saat 14:22 ) değiştirilmiştir.. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Yahu anket bu telle yapılan bir şey veya sokakta neye denk gelirsen artık sayısal loto oynamak gibi bir şey bu
![]() Şansa. Ben anket yaparım 48 çıkartırım,yarın yapsam 16 çıkar belki kim bilir ? ![]() Milleti gaza getirmek için kullanılır daha çok. İnandırıcılığı çok azdır. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Onu bile yaptıklarını sanmıyorum. "SIKALA PİAR" diye google da arattım. Sadece Haydar Baş ın sitelerinde ismi geçiyor. Muhtemelen kendi yandaşlarına umut vermeye yönelik anketler yapan çakma bir anket şirketi.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Referandum sürecinde yorum yapmıştım %43 ile 47 arası bir oy alır diye. Geçen süre zarfında bu tahminimi olumsuz yöne itecek, çok büyük şeyler olmadı. Hatta daha pozitif yönde ilerlemeler olduğunu düşünüyorum. Şu anki tahminim, belki abartılı olabilir, bazılarına göre ama %47 53 arası bişey olur diyorum. Seçime kadar ne olur bilinmez tabi. 3. dönem geliyor Allah'ın iziniyle.hayırlısı olur inşAllah.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|