![]() |
#1 |
![]() Geçen günlerde bir araştırmanın sonuçları yayınlandı. Bu sonuçlar "durmuş, durdurulmuş, yola devam edemeyen" AK Parti'ye çok önemli şeyler söylüyor. Diyor ki, AK Parti akıllı olursa , %82 oy bile alabilir... iyibilgi özel Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Yılmaz ve Açık Toplum Enstitüsü için İnfakto Researce Workshop tarafından gerçekleştirilen “Türkiye'de Orta Sınıfı Tanımlamak” araştırmasına göre katılımcıların %57’si AB üyeliğini desteklerken, toplumun %62’si “seküler dindar”lardan oluşuyor. Ankete katılanların yüzde 43.9’u kendisini "Yeni sağcı" yani demokrasi ve Batı yanlısı olarak tanımlıyor. Katılımcıların yüzde 34.9’u kendisini sağcı olarak görürken, yüzde 14,9’u sol, yüzde 21.14'ü ise hem sağ hem de solun değerlerini uzlaştıran merkeze yakın yerde görüyor. Bu tabloyu klasik siyaset bilimi ve sosyoloji ile anlamak pek mümkün değil. Çünkü bunlar yeni durumlar ve dolayısıyla yeni analizler, yeni cümleler, yeni kelimeler gerektiriyor… Türkiye toplumu Batı ile Doğu arasında gidiş gelişleriyle ilginç sentezler üretiyor. Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk da bu sentezlerden beslenerek bu başarıya ulaştı. Daha önceki yazılarımızda ifade ettiğimiz de buydu: AK Parti toplumun dışa açılma, sivilleşme, din içinden sekülerleşme süreçlerinin siyasi sonucudur… AK Parti bu değişimin üzerine oturuyor fakat statükoyla ittifak ettiği sürece, değişimi yönetememekle kalmıyor; değişime ket de vuruyor… Fakat bu araştırmadan çıkan en önemli sonuç şu: Halkın %82’si Her ne sebeple olursa olsun askeri darbeleri ve baskı rejimlerini" asla desteklemiyor. Şimdi buradan hareketle şunu söylemek çok zor değil: Eğer AK Parti var olma stratejisini statükoyla ittifak yada en azından çatışmama üzerine kurmasaydı, demokratik meydan okuyuculuk üzerine kursaydı; 1 Mayıs’ta, Tuzla’da, Kürt meselesinde, Alevi meselesinde vs. kendisinden farklı olanların dertlerini ve haklarını da kucaklayabilseydi, demokratikleşme sürecini aksatmasaydı; önümüzdeki seçimde %82 oy alır… www.iyibilgi.com analiz İlhan Döğüş devamı hoşuma gitmedi yazmadım ![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Devamını merak ettim
![]() Buraya kadar fena sayılmaz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
Ama millet zarar görmesin diye yaptıklarından bahsetmiyor, hakkını vermiyor yani, |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
#5 |
![]() tamam canım bundan sonra ben de böyle düşüniyim :D :D :D
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Biraz dar bir yazı olmuş, Ak parti şuanki siyaseti yapmamış olsaydı bir dahaki seçimde ya Ak partiyi göremezdik yada seçim yapacak bir ortam olmazdı...Gayet akıllı bir siyaset yapılıyor hem dünyanın hem de Türkiye'nin dinamiklerini iyi düşünmek lazım.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|