![]() |
#1 |
![]() Üzücü ama bu durum hiç olmadığı kadar yakın
Sarıgül'ün rakibi Erdoğan gibi anlarsınız SARIGÜL'ü elidne resimler ile seçim öncesi bu tür çıkışlar ile değil siyasi ufuk ile geçebilirsiniz. Eski tip seçim metotlarının kimseye faydası olmaz Eğer tedbir alınmaz ise AKP İstanbul'u kaybeder Bu ise zaten sonun başlangıcı İstanbul gitti mi iktidar da gider Sarıgül seçim için dolaşıyor Her mahallede miting yapıyor Kadir Topbaş ise ne meydanlar da ne alanlar da ne de halkın içinde Topbaşın seçim sürecini Erdoğan götürüyor Rüzgar ekenler fırtına biçmek üzere
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Yangına körükle varıyorsun diyeceğim... ama Yangında yokki ![]() Bende bir anket sonucu sanarak tıklayayım dedim.. Yola devam... |
|
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
İstanbul seçimlerde ki en büyük hedef Bugüne kadar İstanbul'u kim almış ise İktidarı da o almış Yani genel seçimler için belirleyici ve pisikolojik Bir önceki seçimlerde Kadir Topbaş yani AKP %44 ile almıştı 3.083.593 oy İkinci olarak gelen parti ise Kılıçtaroğlu'nun yarıştığı CHP %37 oy almıştı 2.578.623 seçmenin oyunu aldı Üçüncü parti ise MHP %5.1 .. 358 BİN OY Dördündü Saadet %4.9 ... 342 bin oy Beşinci BDP % 4.6 ... 323 bin oy Altıncı DSP %1.4 ... 96 bin oy Yedinci BBP &1.1 .. 76 bin oy CHP ile AKP arasında ki fark yaklaşık 500 bin civarında Yani kritik bir rakam Bu yarış zorlu geçecek Bunu şimdiden söyleyebilirim |
||
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Hayrlısı ne ise Mevlam onu nasib etsin.
Buda hepimizi ortak noktada birleştiren en güzel dua sanırım, Hayrlısı ne ise bunu Mevlam bilir..vesselam |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Hayırlısı ne ise o olsun demek gerek
Ama gezi olayları şunu hatırlattı Şehitcilik sadece asfalt dökmek ray döşemek değil Şehir Parkı yapmak 11 yıl sonra akla geldi İstanbul'da neredeyse nefes alacak boş arazi kalmadı |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Öncelikle İstanbul bazında siyasi analiz yapalm. Mesela son yerel seçimdeki ve son genel seçimdeki AK Parti'nin ve CHP'nin İstanbul oylarına ve Türkiye geneli oylarına bakalım: 2009 Yerel Seçiminde AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçiminde % 45 oranında oy almışken, Türkiye genelinde % 38 oranında oy almıştı. 2011 Genel Seçiminde AK Parti, İstanbul'da % 49 oranında oy almışken, Türkiye genelinde ise % 50 oranında oy aldı. 2009 Yerel Seçiminde CHP, İstanbul'da Büyükşehir belediye Başkanlığı Seçiminde % 37 oranında oy almış, Türkiye genelinde % 23 oranında oy almıştı. 2011 Genel Seçiminde ise CHP, İstanbul'da % 31 oranında oy alırken, Türkiye genelinde ise % 26 oranında oy aldı. Analizimizde görüleceği üzere CHP'nin İstanbul oyları, Türkiye geneli oylarından fazladır. AK Parti'nin ise 2009 Yerel Seçiminde Kadir Topbaş'ın belediye başkanlığını kazandığı seçimde İstanbul oyları, Türkiye geneli oylarından fazla olmuş, 2011 Genel Seçiminde ise İstanbul oyları ve Türkiye geneli oyları hemen hemen aynı seviyede gerçekleşmiştir. İstanbul oyları Türkiye genelinden fazla olan CHP'nin İstanbul'u kazanması durumunda bile, Türkiye genelinde güçlü olan AK Parti'nin iktidarının gitmesi söz konusu değildir. AK Parti, Anadolu'da çok güçlüdür hamdolsun ve 2015 Genel Seçiminde AK Parti'nin İstanbul oyları azalsa bile Anadolu oylarıyla AK Parti yine tek başına iktidar olacaktır inşaallah. Analizimin ikinci kısmında, İstanbul'a tarihinde en çok hizmet etmiş belediye başkanı olan Kadir Topbaş'ın, 2014 Yerel Seçiminde ne kadar oy alabileceği üzerinde yorumlarda bulunayım: Kadir Topbaş, AK Parti'nin 2004 ve 2009 Yerel Seçiminde İstanbul adayı olarak girdiği her iki seçimde de % 45 oranında oy almıştır. İstanbul beyefendisi olan Kadir Topbaş, hem insani özellikleriyle hem de olağanüstü ve muhteşem hizmetleriyle sevilen bir belediye başkanıdır. 2009 Yerel Seçiminden sonra AK Parti'nin ve AK Parti'li Kadir Topbaş'ın hizmetleri artarak devam etti. Anadoluray olarak adlandırılan Kadıköy-Kartal metro hattı 2012 yılında hizmete açılmıştır. Asya ve Avrupa kıtalarını deniz altından birleştiren Marmaray, 2013 yılında hizmete açılmıştır. Taksim Meydanı, 2013 yılında yayalaştırılmıştır. İstanbul-Ankara ve dolayısıyla İstanbul'dan Konya'ya kadar hızlı tren hizmeti, 1-2 ay içinde hizmete açılacaktır inşaallah. Bunlar ve bunlar gibi pek çok hizmeti İstanbulumuza kazandırmış olan AK Parti ve AK Partili Kadir Topbaş, 2014 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimini rahatlıkla ve zorlanmadan kazanacaktır inşaallah ve 2004 ve 2009 Yerel Seçimlerinde % 45 oranında oy almış olan Kadir Topbaş, 2014 Yerel Seçiminde de en az % 45 oranında oy alacaktır inşaallah. Eğer İstanbul'a ve İstanbullular'a yapılmış olan bunca olağanüstü ve muhteşem hizmetlere rağmen AK Parti adayı İstanbul Beyefendisi Kadir Topbaş, İstanbul seçimini kaybederse, bu, İstanbulluların Biçare Sarıgül'e oy verenlerinin vefasızlığı olur ve o insanlara da, "yazıklar olsun sizlere vefasızlar" denir. Konu Cihannur tarafından (02-14-2014 Saat 21:27 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
AK Parti iktidarında İstanbul'da çok sayıda ağaçlandırma yapıldı. Şimdi de İstanbul'u iki yakasında iki orman projesi ve yine İstanbul'un iki yakasında iki şehir parkı projesi var bildiğim kadarıyla. İstanbul'un yeşilliği, önümüzdeki dönemde bugüne göre daha da arttırılacaktır inşaallah. 2004 İstanbul Yerel Seçimi Sonucu: Parti ve Partinin adayı Alınan Oy Yüzdelik Oran AK Partili Kadir Topbaş: 1.917.577 % 45,32 CHP'li Sefa Sirmen: 1.223.856 % 28,92 2009 İstanbul Yerel Seçimi Sonucu: Parti ve Partinin Adayı Alınan Oy Yüzdelik Oran AK Partili Kadir Topbaş: 3.105.555 % 44,71 CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu: 2.568.710 % 36,98 2004 ve 2009 Yerel Seçimlerinde AK Parti'nin İstanbul adayı Kadir Topbaş'a % 45 oranında oy vemiş olan İstanbullular, 2014 Yerel Seçiminde de AK Parti'nin İstanbul adayı Kadir Topbaş'a en az % 45 oranında oy vereceklerdir inşaallah. Türk milliyetçi vatandaşlarımız, MHP'ye en az % 4 - % 5 civarında oy verecekler, Kürt milliyetçisi vatandaşlarımız da Halkların Demokratik Partisi ve onun adayı Sırrı Süreyya Önder'e en az % 4 - % 5 civarında oy vereceklerdir diye tahmin ediyorum. İstanbul seçiminde; AK Parti'nin % 45, MHP'nin % 5, HDP'nin de % 5 civarında oy alabileceklerini farzedersek, geriye % 45 civarında oy kalıyor. Küçük partilerin de toplamda 3-5 puan civarında oy alacaklarını varsayarsak, CHP'ye ve onun adayı Biçare Sarıgül'e % 40 civarında oy kalıyor. İşte mevcut bu şartlar dâhilinde olağanüstü bir olay olmadığı müddetçe Biçare Sarıgül'ün, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimini kazanamayacağı kanaatindeyim. Konu Cihannur tarafından (02-14-2014 Saat 21:19 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Habertürk gazetesi yazarı Yavuz Semerci, Habertürk gazetesindeki 31 Ekim 2013 tarihli "Marmaray'ı Halk Test Ediyor" başlıklı makalesinde şunları söylüyor:
"Az ileride TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ı görüyorum. Bir televizyon kanalına açıklama yapıyor. Bitmesini bekliyorum. Gözüm trende. Bir türlü kapılarını kapatamıyor. Kalabalık ise giderek artıyor. Karaman'la selamlaşarak sohbete başlıyoruz. Bir vatandaş geliyor ve elini sıkıyor. Ve "AK Parti'ye hiç oy vermedim ve vermeyeceğim. Ama insan takdir etmesini bilmeli'' deyip bana dönüyor: "Sizi de tanıyorum, sizi tenzih ederim ama o gazetelerde yazan nedir Allah aşkına. Yok binmeyin, yok tehlikeli diye yazılar mı yazılır. Ayıp değil mi?"" Gördüğün gibi manifesto, AK Parti'ye hiç oy vermediğini söyleyen ve bundan sonra da hiç oy vermeme kararında olan bir vatandaşımız bile Marmaray hizmetimizi takdir ederek TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın elini sıkıyor. Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Ahmet Akgündüz, İstanbul'un son 10-15 yıldaki gelişimini şöyle anlatıyor: "Şunu bilmenizi istiyorum: 2001 yılında ben, Amsterdam'dan İstanbul'a gelirken, şehirden köye gelmiş gibiydim; ama bugün (2013 yılında) İstanbul'dan Amsterdam'a giderken, Kur'an'a yemin ediyorumki, şehirden köye gitmiş gibi oluyorum." İstanbullular, İstanbul'un özellikle son 10-15 yıldaki gelişimini takdir ediyorlar ve Kadir Topbaş'ın hizmetlerinin beğeni oranı % 50'nin üzerindedir. Star gazetesi yazarı Yalçın Akdoğan, Star gazetesindeki 20 Eylül 2013 tarihli "İstanbul Seçimi Ne Olur?" başlıklı makalesinde şunları söylüyor: "Aynı ankete göre Kadir Topbaş’ın başarılı bulanların oranı yüzde 66.6, başarısız bulanların oranı yüzde 26.27dir. Fikir belirtmeyen yüzde 7 dağıtıldığında başarı oranı daha yükseliyor. AK Parti’nin oyu yüzde 55 iken başarılı bulunma oranının bunun çok üzerinde olması, diğer parti seçmenlerinin de mevcut belediye başkanını belli oranlarda başarılı bulduğunu gösteriyor." 2004 ve 2009 Yerel Seçimlerinde % 45 oranında oy almış olan Kadir Topbaş, şimdi artık İstanbulular tarafından daha çok sevilmekte ve hizmetleri daha çok takdir edilmektedir. Ayrıca şunu da hatırlamakta fayda var ki, bazı kötülerin, dindarların oylarını bölmek içi her türlü şeylikleri yapmakta oldukları Saadet Partililer tarafından da görülmüştür. 2009 Yerel Seçimi öncesinde Kanal B televizyonunun genel müdürü Nahit Duru, bir programında konuk ettiği daha sonra Etro Kemal olacak olan Kemal Kılıçdaroğlu'na, AK Parti'nin oylarını yani dindarların oylarını bölmek için her türlü şeyliği yapmakta olduğunu program arasında şöyle anlatmıştır: "Dedim ki hocam (hocam diyerek bahsettiği kişi şimdilerde CHP milletvekili olan Mehmet Haberal) yani biz tabi bu adamlarımızı (CHP'liler) çıkaracağız; ama esas, Saadet'i (Saadet Partisi) çıkarmak lazım. Niye dedi? Dedim bunlardan (AK Parti) CHP'ye oy 1 gidecekse, Saadet'e 3 gitme ihtimali var. Çıkarabilir miyiz, dedi. Dedim ki, Ertan Yülek'i (o dönem Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı) tanıyorum, konuşurum, çıkarırız. Ertan'ı ben de tanıyorum dedi. O zaman siz konuşun. Ertan ağbiye açtım telefon; Saadet Partisi'nden istediğim adamı, genel başkanları dâhil getirdim, buraya getirdim. Ve 1.000'in üzerinde SMS geldi Saadet Partisi Genel Başkanı'na. Ve ben inanıyorum ki en az 1 puan artırdı." Pek çok Saadet Partili kardeşimiz, dindarların oylarını bölmek için yapılan her türlüğü şeyliğe alet olmayacaklar ve AK Parti'ye oy vererek dindarları oylarını bölmeyeceklerdir diye tahmin ediyorum. Bunun açık misali 2004 Trabzon Belediye Başkanlığı Yerel Seçimidir. 2004 Trabzon Yerel Seçiminde CHP, % 35,97 oy oranıyla seçimi kazanmış, AK Parti ise % 35,46 oranında oy alarak seçimi kaybetmiş, Saadet Partisi ise % 13,7 oranında oy alarak dindarların oylarını bölmüştür. 2009 Trabzon Bellediye Başkanlığı Seçiminde ise AK Parti, % 47,8 oy alarak seçimi kazanmış, CHP ise % 41 oranında oy alarak seçimi kaybetmiş, Saadet Partisi ise % 3,9 oranında oy alarak dindarların oylarını az bölmüştür. Eğer Saadet Partisi, 2009 Trabzon Belediye Başkanlığı Seçiminde 2004'te olduğu gibi yine % 13,7 oranında oy alsaydı % 13,7 oranında oyu alsaydı, yani 9,8 puan daha fazla oy almış olsaydı, o oyun da hepsini varsayalım ki AK Parti'den almış olsaydı, AK Parti'nin, 2009 Yerel Seçiminde Trabzon Belediye Başkanlığı Seçimindeki oyu % 47,8'den % 38'e düşmüş olacaktı ve seçimde % 41 oy almış olan solcu, laikçi CHP, 2004 Yerel Seçiminde olduğu gibi, 2009 Yerel Seçiminde de Trabzon Belediye Başkanlığı Seçimini kazanmış olacaktı. Saadet Partili kardeşlerimizin önemli bir bölümü 2004 Yerel Seçiminden ders alarak 2009 Yerel Seçiminde Trabzon'da dindarların oylarını bölmemişler ve böylelikle solcu, laikçi CHP'nin, Trabzon'u birkez daha kazanmasını engellemişlerdir. 2009 Yerel Seçiminde İstanbul'un bazı ilçelerinde mesela; Ataşehir, Büyükçekmece ve Kartal ilçelerinde dindarların oyları bölündüğü için o ilçelerde seçimi solcu, laikçi CHP kazanmış, dindar ağırlıklı merkez sağ AK Parti kaybetmiştir. Yine 2009 Yerel Seçiminde İstanbul'un bazı ilçelerinde mesela; Beykoz, Beylikdüzü, Çekmeköy ve Tuzla ilçelerinde AK Parti ile CHP'nin oyları birbirine yakın oranlarda çıkmış ve eğer bu ilçelerde dindarların oyları 1-2 puan daha bölünse seçimi CHP kazanacakken bu ilçelerde seçimleri az farkla AK Parti kazanmıştır. Konuyla ilgili olarak AK Parti Forum'da daha önce yazmış olduğum bir mesajımı burada alıntılamak isterim: Alıntı:
Ayrıca şunu da hatırlatayım; Kürt milliyetçisi oyların 2004 ve 2009 Yerel seçimindeki durumu şöyledir: 2004 Yerel Seçiminde SHP'nin adayı % 3,64, 2009 Yerel Seçiminde ise DTP'nin adayı Akın Birdal, % 4,52 oranında oy almıştır. Kürt milliyetçileri, 2014 Yerel Seçimine İstanbul'da Halkların Demokratik Partisi'yle (HDP) girmektedirler. HDP, İstanbul'a Sırrı Süreyya Önder'i aday göstermiştir. HDP'nin adayı Sırrı Süreyya Önder'in, Kürt milliyetçilerinin adayı olmasının yanı sıra önemli bir özelliği de Gezi Kalkışması'nın sembol siyasetçisi olarak Gezicilerin adayı olması ve sol, sosyalist kişiliğiyle tanınan ve sol kesimin sevip değer verdiği bir siyasetçi olmasıdır. Sırrı Süreyya Önder aday olmasaydı belki isteyerek ya da istemeyerek CHP'ye ve dolayısıyla Biçare Sarıgül'e oy verebilecek olan pek çok solcu, sosyalist vatandaşımız, oylarını bu seçimde HDP'ye ve dolayısıyla onun adayı Sırrı Süreyya Önder'e vereceklerdir. Böylelikle HDP'nin adayı Sırrı Süreyya Önder'in İstanbul'da 2014 Yerel seçiminde, 2009 Yerel Seçiminde DTP'nin adayı Akın Birdal'ın almış olduğu oy olan % 4,52'den daha fazla oy almasının kuvvetle muhtemel olduğunu söyleyebiliriz. HDP, İstanbul'da bu yerel seçimde % 6 - % 7 civarında oy alabilir diye tahmin ediyorum. Biçare Sarıgül, Sırrı Süreyya Önder varken, Gezicilerin, Gezi Kalkışması'nı adayı benim deme alçaklığında bulunamaz. Gezi Parkı'nda iş makinesinin önünde durarak yapılacak düzenlemeleri engellemesi ve daha sonraki mücadelesiyle Sırrı Süreyya Önder, Gezicilerin, Gezi Kalkışması'nın sembol siyasetçisi olmuştur. Bu sebeple de yerel seçimde Gezicilerin pek çoğu oylarını HDP'ye ve dolayısıyla Sırrı Süreyya Önder'e vereceklerdir ve bu da Biçare Sarıgül'ün aleyhine olacaktır diye değerlendiriyorum. CHP'nin hırsızlık, yolsuzluk sebebiyle partisinden ihraç ettiği Biçare Sarıgül, üzerindeki hırsızlık ve yolsuzluk şaibesiyle 30 Mart 2014 Yerel Seçimine katılmak durumunda kalacaktır. CHP'nin Biçare Sarıgül hakkındaki yolsuzluk raporu da yerel seçimde Biçare Sarıgül'ün aleyhine olacaktır diye düşünüyorum. Bütün bunların yanı sıra, AK Parti'nin İstanbul'a yapmakta olduğu ve yapacağı; Kanal İstanbul, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli de İstanbulluların AK Parti'ye desteklerindeki önemli faktörlerden olacaklardır. Bu muhteşem hizmetlerimiz ve benzeri hizmetlerimiz; AK Parti'nin İstanbul'a ve İstanbullular'a en çok hizmet eden en icraatçı siyasi parti olma vasfını apaçık ve reddedilemez biçimde kanıtlamaktadır. İşte bütün bu şartlar göz önüne alındığında, 30 Mart 2014 Yerel Seçiminde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Topbaş'ın en az % 45 oranında oy alarak seçimi kazanacağına inanıyorum. Konu Cihannur tarafından (01-29-2014 Saat 06:17 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Konu içerisinde Sırrı Süreyya Önder in adaylığından bahsetmemissin.
Onuda hesaba katmak gerek. |
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Konuyu açan arkadaş
Sarıgül istanbulu kazanırsa sende İstanbul kınalıtaştan 1 kilo kına alıp keyfine bakar tadını çıkarırsın... |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|