![]() |
#1 |
![]() AK Parti İzmir'de Cumhuriyet Konseri düzenliyor
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir İl Başkanlığı, Cumhuriyet Konseri'yle bir ilke imza atıyor. ![]() Cumhuriyet'in 86. yıldönümün coşku ve sevincini İzmirlilerle paylaşmayı hedeflediklerini belirten AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak, "Cumhuriyet coşkusunu sanatla yaşatmak istiyoruz." dedi. Kabak, İzmir'deki bütün sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve çok sayıda derneğin de davet edildiğini açıkladı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından ilk defa düzenlenen klasik müzik eşliğindeki Cumhuriyet Konseri'nde, Anadolu motifli eserlere yer verilecek. (CİHAN)
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() siz izmir gavur demeye devam edein izmir cumhuriyetin kentidir. Atatürkün şehri olarakta kalacaktır izmir halkı işini bilir.Cumhuriyetle sorunu olanların konser düzenlemsine gerek yok tur .osmanlı geri isteyen hilafet geri isteyenlere izmir her secimde gerkli cevabı veriyor bu şiiri izmire gavur diyenlere armagan ediyorum
YIKIN DİKDİĞİNİZ HEYKELLERİMİ “Ey milletim, Ben Mustafa Kemal’im. Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim, Hâlâ “En hakiki mürşit” değilse ilim, Kurusun damağım, dilim. Özür dilerim… Unutun tüm dediklerimi, Yıkın diktiğiniz heykellerimi… Özgürlük hâlâ En yüce değer değilse eğer… “Prangalı kalsın” diyorsanız köleler, Unutun tüm dediklerimi, Yıkın diktiğiniz tüm heykellerimi… Yoksa “Çağdaş medeniyet”in bir anlamı Ortaçağa taşımak istiyorsanız zamanı Baş tacı edebiliyorsanız Sanatın içine tüküren adamı, Unutun tüm dediklerimi, Yıkın diktiğiniz tüm heykellerimi… Yetmediyse acısı şiddetin, savaşın, Anlamı kalmadıysa “Yurtta sulh, cihanda barış”ın, Eğer varsa ödülü silâhlanmayla yarışın, Unutun tüm dediklerimi, Yıkın diktiğimiz heykellerimi… Özlediyseniz fesi, peçeyi, Aydınlığa yeğliyorsanız karanlık geceyi, Hâlâ medet umuyorsanız Şıhtan, şeyhten, dervişten… Şifa umuyorsanız muskadan, üfürükçüden… Unutun tüm dediklerimi. Yıkın diktiğiniz tüm heykellerimi… Eşit olmasın diyorsanız kadınla erkek, Kara çarşafa girsin diyorsanız, Yobazın gazabından ürkerek… Diyorsanız ki okumasın kadınımız, kızımız, Budur bizim alın yazımız… Unutun tüm dediklerimi. Yıkın diktiğiniz heykellerimi…” MUSTAFA KEMAL ATATÜRK |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|