AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 03-28-2008, 14:52   #1
Kullanıcı Adı
eddie
Standart ak parti kendisini feshetse nolur?
dün akşam atv haberde prof.dr. yavuz atar ak parti kendisini feshederse problem kalmaz dedi..
bana gereksiz bi açıklama gibi geldi.. ak parti kendisini feshetmez sanırım
ama yine de forumdaki derin kardeşlerimizden bu konuyla ilgili fikir edinmek isterim..

eddie isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-28-2008, 14:57   #2
Kullanıcı Adı
mavera
Bu korktugumuz, onlari ciddiye aldigimiz, yapilan iftiralari kabul ettigimiz anlamina gelmez mi? Sonucu ne olursa olsun böyle birseye kalkismamiz idamla esdegerdir...
Alt 03-28-2008, 15:06   #3
Kullanıcı Adı
eddie
bayağı aydınlandım.. sağolun..
eddie isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-28-2008, 15:53   #4
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Zaman ne gösterir bilemeyiz, tabi. Ancak davanın sonlarına doğru partinin kapanacağı gibi güçlü bir kanı oluşursa parti kendini feshedebilir. Başka bir isim altında kurulabilir.

Bana kalırsa, Pazartesi günü Anayasa Mahkemesi, davayı usul yönünden geri çevirecek. Ama iş bitmiyor tabi. Başsavcı usul hatalarını düzeltip dosyayı yeniden göndrecek gibi görünüyor.
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-28-2008, 15:55   #5
Kullanıcı Adı
ENGİNEER
En tehlikesiz çözüm bu aslında ve böyle olunca davada düşer fakat Ahmet Abi'nin dediği gibi bu biraz yenilgiyi kabullenmek olur...

Ayrıca Ak Parti artık bir marka haline geldi ve böyle bir markayı tekrar yaratamamak gibi bir durum söz konusu...
Alt 03-28-2008, 16:05   #6
Kullanıcı Adı
mavera
Alıntı:
ozgun_genc Nickli Üyeden Alıntı
Zaman ne gösterir bilemeyiz, tabi. Ancak davanın sonlarına doğru partinin kapanacağı gibi güçlü bir kanı oluşursa parti kendini feshedebilir. Başka bir isim altında kurulabilir.

Bana kalırsa, Pazartesi günü Anayasa Mahkemesi, davayı usul yönünden geri çevirecek. Ama iş bitmiyor tabi. Başsavcı usul hatalarını düzeltip dosyayı yeniden göndrecek gibi görünüyor.
Evet rapörterde bu konuya vurgu yapmis simdi tam anlamiyla bir taktik savaslari yasanacak bence en temizi anayasa degisikligi hele birde bu anayasa degisikligi referandumdan da onay alirsa o zaman halkin bu konudaki tavrida ortaya cikmis olur ;)
Alt 03-28-2008, 16:14   #7
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz
Bence Ak Parti tabanı ile bunları müzakere etmeli, halkın temsiliyeti ile iktidar olmuş bir partiyede bu yakışır. Hukuksal tarafı hukukçu partililerin işi ama, tabanın sesi de dikkate alınmalı. Bir partinin ki bu parti ezici bir oy potansiyeli sağlamış geniş tabanlı bir parti ve bu isime oy vermiş bir tabanın temsilcilerinin katıldığı bir müzakere platformu ile tabanın sesi de yukarıya katılmalı bu karar da rol oynamalı...
Çok önemli bir karar bence fesih. Adının değişmesi, kadronun değişmesi anlamına gelmesede bir vizyonun değişimi gibi sanki... İsim bazen çok şey ifade eder.Bunun son seçenek kalması bence en iyisi...
tayyipleyiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-28-2008, 23:46   #8
Kullanıcı Adı
Yâren
Refah partisi kapatılacağında bende böyle düşünmüştüm. Ama olaylara şimdi daha iyi anlam verebiliyorum.

İşin birde siyasi yasak boyutu var, parti fesedilsede siyasi yasaklar yine olacak
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-29-2008, 13:53   #9
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Alıntı:
jonathan749 Nickli Üyeden Alıntı
Refah partisi kapatılacağında bende böyle düşünmüştüm. Ama olaylara şimdi daha iyi anlam verebiliyorum.

İşin birde siyasi yasak boyutu var, parti fesedilsede siyasi yasaklar yine olacak
En güçlü ihtimal şu. Yeni bir Anayasa Değişikliği ve bir taktikle referanduma gidecek kadar oyla TBMM'den geçirilmelİ. Sonra hemen referandum ve kapatılma davası etkisiz halde...

Çünkü referanduma gidebilen değişikler için Anayasa Mahkemesine itiraz hakkı yok. Dün akşam İskele Sancak'da konuşuldu bu..

Anayasa Mahkemesi yapısının yeniden düzenlenmesi çok iyi olurdu. Düşünsenize üye sayısı 17 e çıkarılıyor. Ve parti kapatmak için gerekli olan 5'te 3'e ulaşılamıyor. :D
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-30-2008, 14:15   #10
Kullanıcı Adı
AK_Türk
Alıntı:
ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
En tehlikesiz çözüm bu aslında ve böyle olunca davada düşer fakat Ahmet Abi'nin dediği gibi bu biraz yenilgiyi kabullenmek olur...

Ayrıca Ak Parti artık bir marka haline geldi ve böyle bir markayı tekrar yaratamamak gibi bir durum söz konusu...
Partiyi marka yapan RECEP TAYYIP ERDOGAN ismi, bence yeni parti olursa olsun yinede basbakanimizin ismi yeter :-*
AK_Türk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)