03-28-2008, 14:52 | #1 |
ak parti kendisini feshetse nolur?
dün akşam atv haberde prof.dr. yavuz atar ak parti kendisini feshederse problem kalmaz dedi..
bana gereksiz bi açıklama gibi geldi.. ak parti kendisini feshetmez sanırım ama yine de forumdaki derin kardeşlerimizden bu konuyla ilgili fikir edinmek isterim..
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-28-2008, 14:57 | #2 |
Bu korktugumuz, onlari ciddiye aldigimiz, yapilan iftiralari kabul ettigimiz anlamina gelmez mi? Sonucu ne olursa olsun böyle birseye kalkismamiz idamla esdegerdir...
|
|
03-28-2008, 15:06 | #3 |
bayağı aydınlandım.. sağolun..
|
|
03-28-2008, 15:53 | #4 |
Zaman ne gösterir bilemeyiz, tabi. Ancak davanın sonlarına doğru partinin kapanacağı gibi güçlü bir kanı oluşursa parti kendini feshedebilir. Başka bir isim altında kurulabilir.
Bana kalırsa, Pazartesi günü Anayasa Mahkemesi, davayı usul yönünden geri çevirecek. Ama iş bitmiyor tabi. Başsavcı usul hatalarını düzeltip dosyayı yeniden göndrecek gibi görünüyor. |
|
03-28-2008, 15:55 | #5 |
En tehlikesiz çözüm bu aslında ve böyle olunca davada düşer fakat Ahmet Abi'nin dediği gibi bu biraz yenilgiyi kabullenmek olur...
Ayrıca Ak Parti artık bir marka haline geldi ve böyle bir markayı tekrar yaratamamak gibi bir durum söz konusu... |
|
03-28-2008, 16:05 | #6 | |
Alıntı:
|
||
03-28-2008, 16:14 | #7 |
Bence Ak Parti tabanı ile bunları müzakere etmeli, halkın temsiliyeti ile iktidar olmuş bir partiyede bu yakışır. Hukuksal tarafı hukukçu partililerin işi ama, tabanın sesi de dikkate alınmalı. Bir partinin ki bu parti ezici bir oy potansiyeli sağlamış geniş tabanlı bir parti ve bu isime oy vermiş bir tabanın temsilcilerinin katıldığı bir müzakere platformu ile tabanın sesi de yukarıya katılmalı bu karar da rol oynamalı...
Çok önemli bir karar bence fesih. Adının değişmesi, kadronun değişmesi anlamına gelmesede bir vizyonun değişimi gibi sanki... İsim bazen çok şey ifade eder.Bunun son seçenek kalması bence en iyisi... |
|
03-28-2008, 23:46 | #8 |
Refah partisi kapatılacağında bende böyle düşünmüştüm. Ama olaylara şimdi daha iyi anlam verebiliyorum.
İşin birde siyasi yasak boyutu var, parti fesedilsede siyasi yasaklar yine olacak |
|
03-29-2008, 13:53 | #9 | |
Alıntı:
Çünkü referanduma gidebilen değişikler için Anayasa Mahkemesine itiraz hakkı yok. Dün akşam İskele Sancak'da konuşuldu bu.. Anayasa Mahkemesi yapısının yeniden düzenlenmesi çok iyi olurdu. Düşünsenize üye sayısı 17 e çıkarılıyor. Ve parti kapatmak için gerekli olan 5'te 3'e ulaşılamıyor. :D |
||
03-30-2008, 14:15 | #10 | |
Alıntı:
|
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|