AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-16-2013, 01:24   #1
Kullanıcı Adı
Silya
Standart AK Parti Yerel Seçim Adaylık Şartlarını Açıkladı

AK Parti'de, önümüzdek yerel seçimler için adaylık başvurusu yapacakları için başvuru süresinin 21 Ekim'de başlayacağı bildirildi.


AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısı devam ettiği sırada, Twitter hesabından bu bilgiyi paylaşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik, "MKYK toplantısında, mahalli seçimler için AK Parti aday adaylığı müracaatlarının başlangıcı olarak 21 Ekim 2013 tarihi belirlendi." ifadelerini kullandı.

Hüseyin Çelik, ayrıca, başvuracak olan hanım adaylardan yüzde 50, engelli vatandaşlardan yüzde 75 daha az başvuru ücreti alınacağını duyurdu. Çelik, ayrıca, MKYK'da alınan kararlara göre AK Parti'nin, tüm seçim çevrelerinde seçime katılacağını aktardı. Öte yandan, MKYK toplantısının da sona erdiği açıklandı.

AK Parti, büyükşehir belediye başkanı aday adaylarından 7 bin 500 TL isteyecek

AK Parti Genel Merkezi'nde bugün gerçekleştirilen Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında, mahalli seçimlerde aday adayı olacak kişilerden alınacak ücretler de belirlendi. Buna göre, büyükşehir belediye başkanlığı için aday adaylarından 7 bin 500 TL talep edilecek. Nüfusu 100 binin üzerinde olan il belediye başkan aday adaylarından ise 3 bin lira istenecek.

AK Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre, nüfusu 100 binden az olan il belediye başkan adaylarından bin 500 lira talep edilecek. Nüfusu 200 binden fazla olan ilçe belediye başkanlarından istenecek ücret 2 bin 250 TL olarak açıklanırken, nüfusu 50 binden fazla ve 200 bine kadar olan ilçe belediye başkanlığı aday adaylığı için bin 500 lira talep edilecek. Nüfusu 50 binden daha az olan ilçe belediye başkanı aday adaylarından 750 TL, nüfusu 10 binden fazla olan ilçe belediye başkan aday adaylarından 750 TL talep edilecek.

Nüfusu 10 bin ve daha az olan belde belediye başkanları aday adayları için istenecek rakam 400 TL olarak açıklanırken, büyükşehir belediye meclisi üyesi aday adaylarından 750 TL istenecek. İl genel meclisi üyesi ve büyük şehir olmayan diğer illerin belediye meclisi üyesi aday adaylarından da 250 TL talep edilecek.

 

Silya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi