07-07-2010, 12:40 | #1 |
AK Parti'den ihraç kararı
Yaptığı açıklamalarla büyük tepki çeken Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya kötü haber. AK Parti'den ihraç kararı AK Parti yönetimi Güneydoğu'dan ikinci eş alınmasını öneren Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın ihracını istedi. Bakırcı, tepkiere sebep olan açıklamasında, "Güneydoğu`da ikinci eş yaygın. Bu bölgelerden evlilik ve hısımlıkları artırarak, devletin de teşvikiyle sorunların aza indirileceğine ve çözüleceğine inanıyorum" demişti. Bu sözler üzerine harekete geçen AK Parti yönetimi, belediye başkanı Halil Bakırcı hakkında inceleme başlatmıştı. Rize Belediye Başkanı ise sözlerinin farklı yönlere çekildiğini savunmuş, fakat yine de yanlış anlamaya yol açtığı için özür dilemişti. Rizeli birçok kişinin eşlerinin doğu kökenli olduğunu, Rize`den de doğuya birçok gelin gittiğini ifade eden Bakırcı, "Maksadım kız alıp vermekle, Türk, Kürt, Laz ve diğer unsurlar arasındaki birliği daha da sağlam temellere oturtmak için akrabalık bağlarının geliştirilmesine katkı sağlamaktı. Bu amaçla yaptığım konuşma esas mecrasından uzaklaştırılarak yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermiştir. Bu yanlış anlaşılmadan dolayı tüm kamuoyundan özür diliyorum" şeklinde açıklama yapmıştı. bugun
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-07-2010, 13:26 | #2 |
Bu siyaset zemininde o gibi söylemleri kullanmamalısın be Başkanım..
Kıyısından kenarından bile yakalarlarsa onu allayıp budaklayıp kökünüzü kazımaya geliyorlar işte.. Zorda kalan parti oluyor.. Hadi hayırlısı inşallah. |
|
07-07-2010, 13:30 | #3 |
Hayırlı oldu diye düşünüyorum ki o belediye başkanı karşımda olsa ona söyleyecek iki çift çok güzel cafcaflı sözlerim vardı.
|
|
07-07-2010, 13:38 | #4 |
Edilmesinin anlamı yoktu.Gereksiz bir karar.
|
|
07-07-2010, 13:48 | #5 |
|
|
07-07-2010, 13:50 | #6 |
İhraç ağır bir karar...
Kınama cezası verilebilirdi... Herneyse Hayırlısı olsun... Başkanda bundan sonra sözlerine dikkat etsin... |
|
07-07-2010, 13:50 | #7 |
İyi hoşta aynı şeyi sen yapmaktasın şuan.Kişi özürünü dilemiş,sözlerinden önce yaptığı işlere bakılması lazım ona göre muamele etmeleri lazımdı.Partiden ihraç ağır olmuş.
|
|
07-07-2010, 13:54 | #8 | |
Alıntı:
İcraatları hatasına meşruiyet kazandırmaz veya iyi işler yapmış olması ona o hakkı vermez. Gayet yerinde bir karar olmuş diye düşünüyorum herkes adımını adam akıllı atsın.. |
||
07-07-2010, 13:55 | #9 |
partiden ihraç meselesi disiplin kurulunun kararı .....Söz ola kese savaşı söz ola kestire başı.................Başını yedi Başkan......Zarara kendi rızasıyla girene merhamet edilmez kaidesi gereği ...iki tarfa için de hayırlısı olsun..............Kim demiş kime demiş hangi makamda ne için demiş önemli kaçırırsanız ayarı balansa maruz kalırsınız..........
|
|
07-07-2010, 14:04 | #10 |
Herkes hata yapar,önemli olan hatasından dönmektir,başbakanımızda yapmıştır hata ama istifa etsin demiyoruz.Önemli olan tekrar etmemesi hatasından dönmesidir.
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|