10-27-2013, 04:37 | #1 |
AK Partili 4 Kadın Milletvekili TBMM'ye Başörtüleriyle Girdiler
Meclis’e başörtüsüyle girecek
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, 31 Ekim 2013 günü Meclis'e başörtüsüyle gireceğini söyledi. Geçtiğimiz ay açıklanan Demokratikleşme Paketi ile birlikte başörtüsünün önündeki tüm engeller kaldırılmıştı. Başörtülülerin kamuda çalışabilmesinin önü açılmıştı. Bu düzenleme ile birlikte yüz binlerce başörtülü, kamuda hiçbir engelle karşılaşmadan çalışmaya başlamıştı. Demokratikleşme Paketi'nin ardından Meclis'e başörtüsü ile girilip girilemeyeceği konusu da uzun süre gündemi meşgul etmişti. Siyasi partilerin Meclis'te "başörtülü vekil" konusuna olumlu yaklaşmaları, Başbakan ve kurmaylarının "Başörtüsü ile Meclis'e girilmesinde hiçbir sakınca olmadığını" ifade etmeleri üzerine yeni yasama yılında TBMM'de başörtülü vekilin olup olmayacağı merak ediliyordu. "Bazı milletvekilleri Meclis'e başörtüleriyle girecekler." denilirken AK Parti'nin Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Meclis'e başörtülü gideceğini ifade etti. Konuyla ilgili Sevde Hanım'la daha önce konuştuğumda "şimdilik Meclis'e başörtülü girmeyi düşünmüyorum" demişti. Ama Hacca gittikten sonra Haccın kendisini çok etkilediğini ve orada taktığı başörtüsünü çıkartmayacağını söyledi. 31 Ekim 2013 günü Meclis'e başörtülü olarak gireceğini ifade eden Sevde Bayazıt Kaçar, aynı zamanda şair-edebiyatçı-düşünür Erdem Bayazıt'ın da kızı. Kaynak Sabah 26.10.2013
Konu Cihannur tarafından (10-31-2013 Saat 23:53 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-27-2013, 04:38 | #2 |
|
|
10-27-2013, 08:32 | #3 |
şeriat geliyor kaçın :D
|
|
10-27-2013, 23:02 | #4 |
Bir AK Partili daha başörtüsü takacak
AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, "Hac dönüşünde tesettüre girme noktasında bir karar aldık. İrademizi ortaya koyduk ve bundan sonraki Meclis çalışmalarında başörtülü bir şekilde devam etmeyi düşünüyoruz; inşallah başörtülü bir şekilde gireceğiz." dedi. Partisinin Konya İl Başkanlığınca Selçuklu Belediyesi Uluslararası Kongre Merkezi ve Spor Salonu'nda gerçekleştirilen parti içi temayül yoklamasına başörtülü katılan Samancı, burada yaptığı açıklamada hac dönüşünde başörtüsüyle Meclis'e girme kararı aldığını söyledi. Bu kararı nedeniyle partililerden ve çevresinden çok olumlu tepkiler aldığını ifade eden Samancı, "Herkes geldi tebrik etti; benimsiyorlar ve anlayışla karşılıyorlar. Önemli olan da bu zaten. Farklı düşüncede olanlar da mutlaka olacaktır. O şekilde olanlar da var; ama önemli olan herkesin inançlarını nasıl yaşamak istiyorsa o şekilde yaşantısına yansıtabilmesi ve bunun anlayışla karşılanmasıdır. Bizim de beklentimiz bu şekilde." diye konuştu. Samancı, başörtüsüyle Meclis çalışmalarına katılmasının herhangi bir sıkıntıya sebep olmayacağını belirterek şöyle konuştu: "Hac dönüşünde tesettüre girme noktasında bir karar aldık. İrademizi ortaya koyduk ve bundan sonraki Meclis çalışmalarında başörtülü bir şekilde devam etmeyi düşünüyoruz; inşallah başörtülü bir şekilde gireceğiz. Meclis'te sıkıntı olacağını zannetmiyorum; inşallah olmaz. İnanç özgürlüğü vardır. İnanç özgürlüğünün gereği, inandığın gibi yaşama hakkına sahip olmaktır. Bu anlamda anayasal olarak da insani değerler olarak da zaten böyle bir hakka sahibiz. Neden inandığımız gibi yaşayamayalım? Başörtümüzü örtmek istiyorsak neden örtmeyelim? İnşallah bu anlamda bir sıkıntı olmaz. Herkesin bizi saygıyla ve anlayışla karşılamasını bekliyorum." Samancı, geçmişte bir kadın milletvekilinin başörtülü olarak geldiği Meclis'te yaşadığı sorunlarla iligili soruyu, "O günler zor günlerdi. İnşallah böyle bir sıkıntı olmaz. Türkiye'nin üzerinde bir karabulut vardı. İnsanların kılık kıyafet özgürlüğü konusunda çok müdahale edildi. Demokratikleşme anlamında çok sıkıntılı süreçler geçirildi. 2013 Türkiye'si çok farklı. Allah'ın izniyle hiçbir sıkıntı yaşanmayacak." şeklinde cevapladı. Kaynak Haber 7 27.10.2013 |
|
10-28-2013, 00:39 | #5 |
"Meclis'e başörtüsüyle gelmeyi düşünüyorum"
Nurcan Dalbudak: "31 Ekim'de Meclis'e başörtüsüyle girmeyi düşünüyorum." AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, hac ibadetinin ardından Meclis'e başörtüsüyle girme kararı aldığını belirtti. Geçen yıl da hacdan döndükten sonra bunu düşündüğünü fakat gerçekleştiremediğini dile getiren Dalbudak, "Demokratikleşme yönünde atılan adımlarla ülkemizde inanç özgürlüğü de gelişti. 31 Ekim'de Meclis'e başörtüsüyle girmeyi düşünüyorum. Anayasa'ya göre herkes vicdan, dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. Anayasal hakkımızı kullanmamıza hoşgörü ile bakılacağına inanıyorum." diye konuştu. Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin yaptığı açıklamada, "Meclis iç tüzüğüne göre bayan milletvekillerimizin başörtülü şekilde genel kurula girmelerini yasaklayan bir düzenleme yok. Şu âna kadar uygulanmamış olması, bunun yasak olduğu anlamına gelmez." dedi. Kaynak TRT Haber 27.10.2013 |
|
10-28-2013, 16:33 | #6 |
İnsan ne kadar sinirlensede Akparti'nin yaptığı bazı şeylere.
Sessiz devrimdeki başarısı ve kamufule istikrarı yinede âşık ediyor kendisine. Tek temennimiz parası olan akıl fukaraları yerine, dirayetli insanları yönetici konumuna getirmeye başlaması ve üsttün başarısının altı örtmesine gerek kalmaması, toplam kalite yönetimi olması. |
|
10-28-2013, 23:36 | #7 |
Merva Kavakçı hanımefendinin intikamı siyaseten alınmak üzeredir.Allah razı olsun sayın başbakanımızdan...
Güzel icraatlara "Eyvallah, başımızın üstünde yerin var" deriz..Böylelikle artık o zorbaların başörtüsü yasağı hem delinmiş oldu hem de başörtülü hanım kızlarımız ve hanımefendiler derin bir nefes almış oldular.Vatan millet için hayırlı uğurlu olsun... CHP MÜSVEDDELERİ "LAİKLİK ELDEN GİDİYOR" DİYE ŞİMDİ ANAYASAYA GİDİP İTİRAZLARDA BULUNACAKLAR.. "İT, ÜRÜR KERVAN YÜRÜR" ARKADAŞLAR... |
|
10-30-2013, 22:36 | #8 |
Bir vekil daha başörtüsüyle Meclis'te olacak
AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Hac dönüşünde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne başörtüsüyle gireceğini açıkladı. Daha önce başı açık olan Şahkulubey, hacı olduktan sonra başörtüsü taktı. Hacca giden kadın milletvekillerinin TBMM'ye başörtüleriyle girip girmeyeceği konusu tartışılırken, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey de hac farizasını yerine getirdikten sonra başörtüsü takarak, TBMM'ye de bu şekilde gideceğini açıkladı. Suudi Arabistandan dönen Şahkulubey, Hacca gittikten sonra çok etkilendiğini ve orada taktığı başörtüsünü artık çıkartmayacağını söyledi. Şahkulubey, hacda yaptığı iç muhasebe sonunda verdiği karara en çok annesinin sevindiğini vurguladı. Kararı verirken hiçbir dış etkenden etkilenmediğini ifade eden Şahkulubey, "Başörtüsü olayı kişinin Rabbi ile olan bir kulluk meselesidir. İnsanın başını örtmesi, Allah'la aralarında olan bir konudur. Hacca giden her hanım 'dönüşte başını örtecektir; örtmeyenin hacı kabul değildir' gibisinden bir hüküm kesinlikle mevcut değildir. Ben kendi mevcut durumumu göz önünde bulundurarak başımı örtmeye karar verdim. Başımı örtmemle bu konuda beni destekleyeceklerin olacağı gibi, karşı çıkacakların da olduğuna inanıyorum. Ancak bu kararıma herkesin saygı göstermesini bekliyorum." dedi. Hac dönüşü hava değişiminden ötürü hastalandığını ve tedavi gördüğünü anlatan Şahkulubey, iyileşmesi hâlinde perşembe günü meclise başörtüsüyle gideceğini kaydetti. Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu, evli ve 3 çocuk annesi olan Şahkulubey, Mardin'in ilk kadın milletvekili ünvanını taşıyor. Kaynak Haber 7 30.10.2013 |
|
10-31-2013, 23:51 | #9 |
Bugün 31 Ekim 2013. Bugün tarihî bir gün. AK Partili 4 kadın milletvekili bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) başörtüleriyle katıldılar. Kamuda başörtüsü yasağını kaldıran AK Parti, TBMM'de başörtüsüyle milletvekilliği yapılabilmesini de sağlayarak başörtüsü sorununu çözmüş oldu. Bu büyük başarılarından dolayı; AK Parti'yi, AK Partili yetkilileri ve AK Partili milletvekillerini tebrik ediyor ve onlara teşekkür ediyoruz. Başörtüsü sorununun çözüme ulaşmış olması ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun.
Meclis'te Tarihi Gün! |
|
11-01-2013, 00:02 | #10 |
Benim anlamadığım daha doğrusu anladığım fakat yazılı bir belge olmadığı için bir türlü dillendiremediğim bir iş bu. Kürt halkı müslüman bir halk öyleki onların kuralları ile islamı şu an batıda müslümanım diyen çoğu insan kabullenmez (bozuk olanlar her millette her ırkta var genelleme olarak algılanmasın) Kürt halkı başına nasıl bu insanları geçirmiş hayret. Bu gün mecliste bdp milletvekili bir bayan kürt halkı adına çıkıp kadınların giyimlerine karışamazsınız diyordu,kürtler bunu nasıl kabul ederler halen anlamış değilim. Aynı şehirde yaşıyoruz yani kadınlardada erkeklerdede islamı yaşadığına şahit olacağım binlerce insan görüyorum hiç biride bpli millet vekillerinin söylediklerini destekler gibi giyinmiyor,görünmüyorlar. Ermeniler çok kurnaz ve zeki bir millet. Nasılki hayvanlar aleminin tilkisi var insan aleminin tilkiside Ermeniler. Yeri geliyor kürt oluyorlar yeri geliyor rus yeri geliyor suriyeli.
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|