![]() |
#1 |
![]() ilk gördüğümde alevilerin etkinliği sandıydım
![]() işte haber. Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Filistin'in Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği "4. Filistin Kültür Haftası Etkinlikleri" Şanlıurfa'da devam etti. 21 Temmuz 2011 tarihinde İstanbul'da başlayan "4. Filistin Kültür Haftası" etkinlikleri Şanlıurfa'da bulunan Balıklıgöl Anfi Tiyatro'da devam etti. Etkinliğe Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maalouf, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, Filistin'den gelen misafirler ile çok sayıda Şanlıurfalı katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bakan Faruk Çelik, 4. Filistin Kültür Haftası Etkinliklerinin Şanlıurfa'da olmasını çok anlamlı bulduğunu belirterek, "Bildiğiniz gibi bu mekan, yani Şanlıurfa, Hz. İbrahim'in şahsında zulme direnişle sembolleşen bir mekandır. Nemrut'un zulmüne karşı Hz. İbrahim'in, Firavun'un zulmüne karşı Hz. Musa'nın imanlı duruşu, tüm mazlumların ilham kaynağıdır. İşte bugün Filistin halkı, Hz. İbrahim'in ve Hz. Musa'nın haklı davasının bayraktarlığını yapmaktadır. Onun için bu mücadelede Filistin halkının yanında olmak bir insanlık görevidir. Bu nedenle organizasyonda emeği geçen başta Belediye Başkanlarımız olmak üzere tüm yetkililere huzurlarınızda ben de çok teşekkür ediyorum. İnsanlık onurunun gömülü olduğu anıt mezarın adıdır Filistin. İsrail, her şeye rağmen Filistin'i zulmüyle yok edememiş, yalnızlaştıramamış, sindirememiştir. Çünkü her türlü zulme ve yokluğa rağmen Filistin'de yürütülen haklı mücadele, insanlık onurunu kurtarmak mücadelesidir" diye konuştu. "Dünya, Filistin'de olup bitenleri, Naciz Alehisaleyim'in çizdiği Hanzala karakterinden öğrendi" diye debam eden Çelik, "Empati kurdu ve sahiplendi. Hanzala'nın dünyaya verdiği mesaj, İsrail'i çok rahatsız etti. Sonunda İsrail, Hanzala'ın çizerli Naciz Aleyisalehim'ı susturmak istedi ve onu da şehit etti. Peki Hanzala sustu mu sevgili dostlar, milyonlarca Filistinli sustu mu? Filistin davasına gönül veren yüz milyonlar sustu mu? Filistin davası bitti mi, bitmedi, bitmeyecek diye Şanlıurfa'dan da bütün dünyaya haykırıyoruz. Biz geçmişte olduğu gibi bugün de, yarın da, Filistin halkının haklı davasının yanında olmaya devam edeceğiz. Çünkü Filistin'in acısı; tüm Türkiye'nin, tüm Müslümanların, duyarlı tüm insanların acısıdır. Bu vesile ile Filistin'de yıllardır devam eden drama seyirci kalan dünya devletlerini insafa davet ediyorum. Norveç'te geçtiğimiz hafta meydana gelen vahşi saldırı karşısında tüm dünya nasıl tek vücut olduysa, aynı duyarlılığı başta Filistin olmak üzere zulme uğrayan herkes için, dünyadan gelişmiş ülkelerden, özgürlükten bahsedenlerden beklediğimizi de ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı. Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maalouf ise, etkinlikte emeği geçen başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, tüm Türk hükümetine ve Türk halkına teşekkür etti. Açılış konuşmalarının ardından, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maalouf, kutlamaların Şanlıurfa'da devam etmesinde emeği geçen Bakan Faruk Çelik'e, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'a ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya birer şükran plaketi takdim etti. (İHA) ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() hiç birşeyi sulandırmadan beceremiyoruz
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() o dansla ne amaçlanmıştır acaba çok merak ettim şimdi.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Alt tarafi bir kültür etkinligi.
Yoksa ne amaclanacakki kardesim? Birakalim öküz altinda buzagi aramayi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() biz ne çküz gördük ne buzağı aradık. bir ölçümüz var İSLAM birincisi dans ikincisi koca koca kızlar üçüncüsü erkeler ve dörtüncüsü de karma dans ölçü uymuyor
![]() ustad ne demiş ? Efendim Müjdecim Rehberim Peygamberim, Sana Uymayan Ölçü Hayat Olsa Teperim, ( nfk ) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Islami perspektiften bakarsak degil bunu, sana sayfalar dolusu yanlislari sayarim...ama sen bunca yanlisin icinden ne hikmetse bunu cimbizlamis buraya koymussun. Bir gercegi gör kardesim. Türkiye cumhuriyeti bir seriat devleti degil. Hükümetide bir seriat hükümeti degil. Anayasasinda seriat hükümleri yok. Bunlar su anki realitedir. Bunlari gör artik. Gözlerini yumarak güzel yarinlara ulasamazsin. Bu ülkede müslümanin arzu ettigi hürriyet olusana kadar, hükümet yetkilileri ( hangi parti olursa olsun ) bu tür organizasyonlara katilacak ve organize edecek. ..tasvip etmesekde. Böyle dansli cengili köcekli etkinlikleri hicbir müslüman tasvip etmez. Fakat, firsattan istifade ederek camur atmakta olmaz...günahi onlarin boyunlarina dersin o kadar...tasvip etmedigini belirtirsin en fazla.... Amma bir amac ima ederek öküz altinda buzaga aramani yadirgarim. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() bende dans deyince birsey sandim.. arkadaslar o dans bildigim kadariyla filistin yöresel dansidir cünkü gecen yil buradada kültürel etkinliklerde buna benzer bir dans yapilmisti..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() bir fiilin yörel olması yanlışlığını ortadan kaldırmaz. bir ülkeninde şeraatle yöneilmemesi. hiç kimseye yanlış yapmaya mecbur kılmaz. o zaman şeriat gelene kadar her yanlışı yapalım.
ortada öküz var sende buzağı arıyorsan öyle olsun. bizimde yöresel cahilye düğünleri etkinlikleri karma danslar oyunlar var bizim içinde camiz acaba ?? bizde katılsak vebali alıyor musnuz ? devlet islamla yönetilene kadar. her müslümanın bakış açısın islami olmalı o zaman başka bakıç aşısı aramayacak. hiç bir müslüman tasfip etmiyorsa orda oynayanlar kim onları zorlayan oynatan mı var. ? kendi rızaları ile gitmişler etkinliğ yapmışlar oynamış. hiç bir zorunluluğu yok. biz yaparsak sizde karşı çıkın kardeşim. neden yapıyorsunuz dediğimde haklısınız. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() abartılacak bir durum yok
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() enteresan bir durum var haber ihanin ama ihanin haber basligi diger sitelerde urfada filistin rüzgari esti, urfada filistin kardesligi, urfada filitsin etkinlikleri kutlandi gibi basliklarla sunulurken. mustazaf derler haberi aynen asagidaki linkdeki gibi sunmustur ama isin enteresani haberin icinde tek cümle dans kelimesi yok orada yapilan kültürel bir dansi sanki ak partililer kalkti dansla kutladi demek artniyettir kaldiki bu etkinlikler ak parti adina düzenlenmiyor, etkinlige vali, emniyet müdürü, sehrin bütün mülki amirleri, muhalefet temsilcileri ve ak partili olan, olmayan bütün halk katilabiliyor, birde filistinden temsilciler var..
sitenin haberlerine dikkat ederseniz, hep ak partinin acigini arayan, ak partiyi köseye sikistirma yönlü haberler, artik yorumu kamuoyuna birakiyorum! http://hurseda.net/Bolgemizden/50979...tkinligi_.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|