AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-11-2011, 14:39   #1
Kullanıcı Adı
LâHuTî
Standart Akdeniz’de ölüm seli

Akdeniz’de ölüm seli



Türkiye genelinde etkili olan yağış Ege ve Akdeniz’i vurdu. Antalya, Manisa ve Denizli’de 4 kişi boğularak öldü. Serik’te sel sularına kapılan 5 kişi kayıp. Bölgeye havadan gıda kolileri atıldı.


İki gündür aralıksız yağan yağmur Antalya’yı afet bölgesine çevirdi. Akşam saatlerinden itibaren şiddetini artıran yağış, Serik’e bağlı Gebiz Beldesi’nin Haskızılören Köyü’nde faciaya neden oldu. Sel sularına kapılan Hasan Bulut, Hulusi Kutlu, Fatma Kutlu, Ayşe Beşbaş, Süleyman Çelik ve Meryem Çelik kayboldu. Arama çalışmalarında Ayşe Beşbaş’ın cesedine ulaşıldı. 3 kö
prü ve iki menfez yıkılırken, bazı köylerle de telefon bağlantısı kesildi. Haskızılören köyünde 3 ev yıkıldı. Sel suları pamuk tarlaları ve seralarda ne varsa denize sürükledi. Kara ulaşımının kesildiği bölgeye orman işletmesine ait helikopterlerle havadan gıda paketleri atıldı. Kızılay da bölgeye battaniye, çadır, yatak ve içme suyu yardımı ulaştırdı. Son 37 yılın yağış rekorunu kıran Antalya’da yağışlar bugün de sürecek.

Anne-baba özlemi Ayşe’nin sonu oldu

ANTALYA’DA sel sularına kapılarak ölen Ayşe Beşbaş’ın selde kaybolan Fatma ve Hulusi Kutlu’nun kızı olduğu belirlendi. Beşbaş’ın İstanbul’dan ailesini ziyarete geldiği öğrenildi. Öte yandan Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı Kayacık beldesinde hortumdan çöken evde bulunan 70 yaşındaki Mehmet Çay ve bir yaşındaki torunu Mehmet Umut Çay yaşamını yitirirken, 3 kişi de yaralandı. Denizli Çameli İlçesi Karabayır Köyü’nde ise sel sularına kapılan 60 yaşındaki Sıdıka Gümüş öldü. Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, son 24 saat içinde metrekareye 300 kilogram yağış düştüğünü açıkladı.


Başkanın derdi kortej

Antalya sel felaketiyle boğuşurken Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın yaptığı açıklama şok etti. Habercilerin sel felaketiyle ilgili sorularıyla karşılaşan Akaydın, “Dünden bu yana etkili olan yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle büyük bir olumsuzluk yaşanmadı” dedi. Kentteki fırtınanın hızının saatte 80 kilometreye ulaştığını anlatan Akaydın sözü Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne getirdi ve “ Dün itibariyle kortejin ertelenebileceğini düşünmüştük.


Cumartesi haftanın en soğuk günü olacak


Türkiye’yi etkisi altına alan yağışla birlikte 10 dereceyi aşan sıcaklık düşüşleri yaşanacak. Meteoroloji, 3 bölgede 7 il için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Başta Marmara olmak üzere tüm yurt yağışlı havanın etkisi altında bulunuyor. Batı Karadeniz’in batısı, Marmara ve Kuzey Ege’de fırtına var. Hava sıcaklığı, iç ve batı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacak. İstanbul’da sıcaklık 11 derece birden düşecek ve cumartesi haftanın en soğuk günü olacak. Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Konya, Kırşehir, Nevşehir ve Antalya çevrelerinde yağışlar devam edecek.


İstanbul karardı


İSTANBUL: Öğle saatinde hava birden karardı ve bardaktan boşalırcasına yağan yağmur çok sayıda ev ve işyerini sular altında bıraktı. Şehir içinde ulaşım durdu.


MUĞLA: Son 65 yılın rekor yağışını aldı ve metrekareye 169 kilogram yağış düştü.


ISPARTA: Sütçüler’de meydana gelen selde 3 köyün ulaşımını sağlayan iki kö
prü çöktü. Çökme sırasında köprüden geçen otomobildeki 4 kişiyi köylüler kurtardı.

DENİZLİ: Sel ve hortum hayatı felç etti.


ÇANAKKALE: Vapur seferleri aksadı.


TEKİRDAĞ: Tarım alanları sular altında kaldı. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı


STAR

 

LâHuTî isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-11-2011, 14:39   #2
Kullanıcı Adı
LâHuTî
Standart
LâHuTî isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım