AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 06-10-2009, 21:24   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Akman'ın RTÜK üyeliği devam ediyor

Radyo Televizyon Üst Kurulu toplantısında, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın üyeliğinin düşürülmesi talebi, 3'e karşı 5 oyla reddedildi.

RTÜK Başkanvekili Abdülvahap Darendeli açıkladı:
"Görevden çekilmiş sayılmış sayılmasına yönelik dilekçeyi görüştük. Gelişen yeni olaylar karşısında, yeni bilgi ve belgeler olduğu iddiasıyla yeniden gündeme taşıdılar. Bu dilekçenin işleme konulup konulmayacağını oyladık. Konun ehemmiyetine binaen oybirliği ile gündeme aldık. Başkanımız kendi isteği ile toplantıya katılmadı. Zahid Akman'ın özel radyo ve televizyonlardaki yöneticiliği ve ortaklığı görevden çekilmiş sayılması gerektiğini ortaya koydular. Ortaklığı bulunduğu şirket üyeliğine engeldir iddiasında bulundular. Soruşturma evresinde bulunan dava sebebiyle Zahid Akman'ın mallarına tedbir konulduğunu arkadaşlarımız dilekçelerine koydular. Bunlar müzakere edildi. Bu iddialar sonucunda RTÜK, iddiaların RTÜK Başkanı'nı görevden almaya yeterli olmadığına karar verdik."

timetürk.com

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-10-2009, 21:25   #2
Kullanıcı Adı
NS
HAYIRLI OLSUN....
doğan medyasının ve chpnin hedefinde olan SN. Akman'ın AKLIĞI Kanıtlandı bir daha...
Hayırlı Olsun...
NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-10-2009, 22:07   #3
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
RTÜK'ten Akman'la ilgili son karar
RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın üyeliğinin düşürülmesi talebi 3'e karşı 5 oyla reddedildi.

Televizyon Üst Kurulu toplantısında, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın üyeliğinin düşürülmesi talebi 3'e karşı 5 oyla reddedildi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanvekili Abdulvahap Darendeli, 3 RTÜK üyesinin RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın üyeliğinin düşürülmesine dair talebinin oy çokluğuyla reddedildiğini söyledi.

Darendeli, RTÜK Kanunu'nun 18. maddesi işletildiğini belirterek, "Çoğunluğun görüşünü açıklıyorum; tekrar görüşülmesine, mütalaa edilmesine ve yeniden bir karar alınmasına gerek olmadığına karar verildi" dedi.

Darendeli, RTÜK üyeleri Şaban Sevinç ve Mehmet Dadak, RTÜK toplantısı sonrasında açıklama yaptı.

Gündemdeki konuların ardından RTÜK üyelerinden Şaban Sevinç, Mehmet Dadak ve Hülya Alp'in RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın üyeliğinin düşürülmesine yönelik dilekçesinin de görüşüldüğü belirten Darendeli, birinci aşamada Akman'ın da katıldığı toplantıyla 3 RTÜK üyesinin dilekçesini "konunun önemine binaen" oy birliğiyle gündeme aldıklarını belirtti.

İkinci aşamada Akman'ın kendisini ilgilendirdiği için görüşmelere katılmadığını, görüşmede konunun 3'e karşı 5 oyla reddedildiğini bildiren Darendeli, Kurul'da herkesin kendi düşüncesini söyleme imkanı bulduğunu ifade etti.

Darendeli, karara yönelik yargı yolunun açık olduğunu söyledi.

RTÜK üyesi Şaban Sevinç de RTÜK Başkanı Akman'ın görev süresinin dolacağı 14 Temmuzdan sonra yeniden aday olup olmayacağına ilişkin açıklamada bulunup bulunmadığının sorulması üzerine, "Sayın Başkan 14 Temmuzda başkanlık süresinin bittiğini ve başkanlığa çok olağanüstü bir gelişme olmazsa yeniden aday olmayacağını belirtti. Ancak bildiğiniz gibi üyeliği 2013 yılına kadar sürüyor, bir istifa, Kurul kararıyla görevden alma olmazsa. Dolayısıyla üye olarak görev yapacağını ifade etti Kurul'da" dedi.

Bir gazetecinin , "Diğer üyelerin başkan adayı olarak gösterme durumu söz konusu olabilir mi? O durumda ne olur?" sorusuna Sevinç, "Teknik olarak mümkün. Teknik olarak kendisi aday olmasa da diğer üye arkadaşların kendisini başkanlığa aday gösterip seçmeleri mümkün, ama ben o yolun işletileceğini düşünmüyorum, gördüğüm kadarıyla" yanıtı verdi.

Sevinç, bir başka soru üzerine de kararı yargıya taşıyıp taşımayacaklarını 3 üye olarak yarın toplanarak değerlendireceklerini belirtti.

Kaynak: AA
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-10-2009, 22:38   #4
Kullanıcı Adı
FERM@N
RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın üyeliğinin düşürülmesi talebi 3'e karşı 5 oyla reddedildi.

Hayırdır İnşAllah ...
FERM@N isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-10-2009, 23:19   #5
Kullanıcı Adı
hasan_ist
Alıntı:
aeo92 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
HAYIRLI OLSUN....
doğan medyasının ve chpnin hedefinde olan SN. Akman'ın AKLIĞI Kanıtlandı bir daha...
Hayırlı Olsun...
Mahkeme oldu karara bağlandı da benim mi haberim yok? Aklanmasının kanıtı nedir bilgilendirir misin?
hasan_ist isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-10-2009, 23:59   #6
Kullanıcı Adı
NS
Alıntı:
hasan_ist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mahkeme oldu karara bağlandı da benim mi haberim yok? Aklanmasının kanıtı nedir bilgilendirir misin?
kardesim hakkında iddialar olduğu için 3 chpli uye uyeliğin düşmesi için teklif vermedi mi?

demek ki; kurallara aykırı bi durum bulunamadı ki göreve devam ediyor...

senin dediğin ayrı birşey; siz deniz feneri e.v. davasından bahsediyorsunuz sanıyorum...
NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-11-2009, 12:37   #7
Kullanıcı Adı
hasan_ist
Alıntı:
aeo92 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kardesim hakkında iddialar olduğu için 3 chpli uye uyeliğin düşmesi için teklif vermedi mi?

demek ki; kurallara aykırı bi durum bulunamadı ki göreve devam ediyor...

senin dediğin ayrı birşey; siz deniz feneri e.v. davasından bahsediyorsunuz sanıyorum...
Diğer 5 üye de AKP nin önerdiği üyeler değil mi? Nasıl bir sonuç çıkacaktı bu durumda? Üyeliğin devamıyla "aklandı" söyleminin bağı nedir diye soruyorum ben.Zaten o üç üyenin yaptığıda yanlış.Bu istek deniz feneri davası kapsamında yapıldı.Daha mahkeme sonuçlanmadan görevden alınsın isteğide anlamsız.
hasan_ist isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)