AK Gençliğin Buluşma Noktası
Forum Köşe Yazarlığı Ak Parti Forum Köşe Yazarları buraya.

Stil
Seçenekler

Alt 06-24-2009, 02:22   #1
Kullanıcı Adı
hasantalha
Thumbs up AKP doğru yolda
yazı tamamen kendi düşüncelerimden oluşuyor alıntı değil

Yerel seçimler öncesi başbakanın “Nisan’da” dediği sivil anayasa ancak Mayıs’ın ilk günlerinde gündeme gelebildi. Yıllardır halkın istediği sivil anayasa bu sefer yapılabilecek mi doğrusu merak konusu. Öncelikle belirtmek gerekir ki sivil anayasa yapmak için geç bile kalındı. Bundan 7 sene önce 370 milletvekiliyle bu iş çok rahat halledilebilir ve referandumla halka onaylatılabilirdi. Fakat halk gereken tavrı koymadığı için 7 senedir bu iş olmadı! Halk iktidar partisinin yeni anayasa yapma imkânı olup da yapmadığı halde desteğini her seçim artırdı ve iktidar partisi de “ evet, benim halkım yaptıklarımdan memnun, böyle devam” dedi. Ta ki 29 Mart 2009 seçimlerine kadar.. bu seçimlerde iktidar partisi % 46,68’den % 38,40'a düşünce ve de AK Parti’nin kaybettiği oyların büyük kısmını alabilecek olan Saadet Partisi % 2,34’den % 5,20'ye sıçrayınca iktidarın biraz aklı başına gelmiş gibi oldu sanki. Buradan da görüyoruz ki halk gerekli tavrı koyduğu zaman yönetimdekilere istediklerini büyük ölçüde yaptırabilir. Fakat halk, istemediği politikalar izlediği halde siyasilere yine destek verirse gördüğümüz gibi 7 senedir halkın istediği sivil anayasa yapılamıyor.. Evet, nerede kalmıştık? Bu seçimden sonra yeni anayasa gündeme geldi... Şimdi bu yeni anayasanın içeriği ile ilgili bir takım söylentiler var: Mesela Anayasa mahkemesi üyelerinin sayısının 21’e çıkarılması ve bunların 7’sini halkın seçmesi, mesela parti kapatmak için anayasa mahkemesi üyelerinin oyunun 2/3’ünün değil 3/4’ünün gerekmesi vs. Evet bunları duyduğumda kendi kendime dedim ki “AK Parti artık yavaş yavaş doğruları görmeye başlıyor.” AK Parti şimdiye kadar sistemi değiştirmek yerine sistemin partisi olmuştu ama galiba artık sistemi değiştirme yolunda..Evet, AK Parti bu değişiklikleri yapabilirse bundan sonra istediği şeyi istediği anda yapabilecektir! Artık kökü çürümüş olan ağacın yaprağının tozu değil, kökü tedavi edilme sürecindedir çünkü AK Parti. 2008’de yapılan, üniversitelerde başörtüsü sorununu çözüyor gibi gözükmenin yerine, böyle bir uygulamayla başörtüsünü tüm kamuda serbest yapabilecektir. Çünkü artık karar ne anayasa mahkemesine takılır, ne de AK Parti’yi anayasa mahkemesi kapatabilir!. Şimdi şöyle 6 sene öncesine gidiyorum da o zamanlar AK Parti yeni iktidar olduğu zaman Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan da AK Parti’nin önüne bu çözüm önerilerini koymuştu. Keşke o zaman milli görüş’ü dinleselerdi. Ama eninde sonunda doğruyu bulmuş olmaları beni sevindirdi. YALNIIIIIIZ, bir mesele daha var. O da AK Parti’nin bu işi oy kaygısıyla mı yapacağı-yapıyor gibi görüneceği,yoksa gerçekten samimi olarak mı yapacağı.. Bunu anlamak aslında çok kolay. Nasıl mı? : AK Parti, eğer yeni anayasayı hazırlayıp meclisten geçirip direkt halkın önüne getirirse, halka sorarsa yani referanduma giderse ve halk onaylarsa hiç sorunsuz bu iş çözülecek ve gerçekten de “AK Parti samimi olarak bu işi yaptı” deriz takdir ederiz. Ama bu iş cumhurbaşkanına giderse ne olur? Cumhurbaşkanı onaylar fakat malum parti Anayasa Mahkemesine gider ve birilerinin tekelinde olan mahkeme de bu anayasayı büyük ihtimalle iptal eder.. Sonra halka ne der iktidardakiler : “Biz yapmak istedik ama yaptırmadılar”. Peki halkımız bunu bu sefer yer mi ? HİÇ SANMIYORUM. Ama inşallah iktidar partisi bu hamlesinde samimidir. Bakalım bekleyip hep birlikte göreceğiz; tribünlere mi oynanıyor, yoksa samimiyetli bir hamle mi ?

Dua ile..

11.05.2009

Konu Ertuğrul ÖZGÜL tarafından (06-24-2009 Saat 09:44 ) değiştirilmiştir.. Sebep: AK PARTİ ;)
hasantalha isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-24-2009, 03:15   #2
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Kendi düşüncelerniz imiş..
Merak ediyorum..Her seçim dönemi bu düşünceleri ısıtıp ısıtıp önümüze koymaktan bıkmadınız mı..? Ve Her seçim sonrası sonuçlarından UTANMADINIZ MI..?
Sanmıyorum..İyi niyetlerle süsleyip ''hayırlar'' dilediğiniz yazınızda kendiniz ve düşünceleriniz gibi SAMİMİYETSİZ..!

Siz önce Müslüman kardeşlerinize sırf aynı SİYASİ fikirleir paylaşmıyorsunuz diye İFTİRA ETMEMEYİ ÖĞRENİN,ondan sonra bize hayır dilekleirnde bulunun..

Önce araştırıp öğrenmeden konuşmamak gerektiğini öğrenin sonra BİLGİNİZ dahilinde siyaset yapmaya, yorum yazmaya kalkın..

Çünkü bilmeden diğer muhaliflerin yaptığı şeyin aynısını yaparak,klişeleşmiş aynı lafları,propagandaları sayarak çok komik duruma düşüyorsunuz..!

Biz daha objektif,daha samimi ve daha ele avuca sığar,papağan gibi her muhalifin tekrar etmediği eleştiriler bekliyoruz..
Madem FARK VAR..(!) Görelim..
Alt 06-24-2009, 09:42   #3
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Bu yazıyı ne amaçla yazdığınızı bilmiyorum ama....
Birincis bu ülkede dediğiniz gibi 370 millet vekili almakla ana yasa yapılmıyor bu ülkede Menderesin 400 küsür millet vekili vardı öyle dediğiniz gibi meclise çoğunluğu alıp hükümet kurmak Türkiyede anayasa değiştirmeye yetmiyor....
son seçimlerdeki orana gelince neden birinde yerel seçim sonuçlarını diğerindede genel seçim sonuçlarını kullandınız merak ettim öncelikle şunu bilinki iki yerel seçimlerde sonucu etkleyecek çok farklı faktörler var karşılaştırma yapılması saçma olur....

AK parti sistemin partisi olmuştur diyorsunuz eminimki değiştirmeye kalktığındada kadrolaşma partisi dersiniz...

Birde şu AK partini oy avcığı yapma meselesi varki hiç olmamış bir şeyi varmış gibi göstermek hoşunuza gidiyor sanırım sizin gibi düşünenler Davosu bile oy avcılığı gördükten sonra ana yasa değişikliği konusunu öyle görmeniz normal....

Ha birde yaptığımız her iyi şeyden biz demiştik biz önermiştik demeniz o kadar saçma ki....
sizde iktidar oldunuz yapaydınız kardeşim.....

Konu Ertuğrul ÖZGÜL tarafından (06-24-2009 Saat 18:28 ) değiştirilmiştir..
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-24-2009, 16:46   #4
Kullanıcı Adı
hasantalha
400 milletvekili ile bile olmadı demişsiniz bunun da çözümünü yazdım güzel kardeşim. sistemi değiştirmek. demişsiniz ki o zaman da kadrolaşma partisi dersiniz. ben asla böyle bir şey demem aksine mutluluk duyarım.

seçim sonuçlarında utanılacak bir şey göremedim bunu da belirteyim..

ben yerel ve geneli karşılaştırmadım genel ve il genel i karşılaştırdım. yereli karşılaştırsam sonuçlar çok daha farklı.

davosu oy avcılığı olarak gördüğümü yazmadım..
ama laftan ziyade icraate yansımasını istiyorum.

Konu Ertuğrul ÖZGÜL tarafından (06-24-2009 Saat 18:30 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Yanlışlık oldu kusurabakmayın bir değişiklik yapmadım mesajınızda
Alt 06-24-2009, 16:47   #5
Kullanıcı Adı
hasantalha
ayrıca siz de iktidar olduğunuzda yapaydınız demişsiniz. heralde 370 in 158 den büyük olduğunu biliyorsunuzdur?
Alt 06-24-2009, 16:56   #6
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Alıntı:
hasantalha Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ayrıca siz de iktidar olduğunuzda yapaydınız demişsiniz. heralde 370 in 158 den büyük olduğunu biliyorsunuzdur?
Az yada çok..Neticede ortaktınız..Koalisyon ortaklarınızında söz hakkı eşitti sizinde..Yapmayı bırakın..Önerseydiniz..Diretseydiniz..!
Başaramasanızda en azından,mücadele ettiler denilseydi..
Öyle önerip,önerilen şey hakkındada bir kaç yorum yapıp susmakla devlet yönetimi mi olur..?
Bahaneler....
Alt 06-24-2009, 17:00   #7
Kullanıcı Adı
hasantalha
bilmiyorum cevap verilemeyecek olunca neden karşı saldırıya geçiliyor.
başkasının hatası kendi hatana senet ve özür olamaz (bediüzzaman said nursi)

MSP-chp ile 48 milletvekiliyle koalisyonken bile 200 tane imam hatip okulu açılmıştır. kıbrıs harekatı yapılmıştır. milli görüş konuşmuyor milli görüş inanıyor ve yapıyor.
Alt 06-24-2009, 17:03   #8
Kullanıcı Adı
hasantalha
bu yazıyı mayısta yazdım ve ümitvar bir üslub kullandım....
haziran bitmek üzere gündem o kadar yoğun ki
sivil anayasa gibi önemsiz(!) bir konu gündeme gelip
gündemi rahatsız etmemeli bazı planlar yapılmalı
iktidara darbe gibi sonra bunlar tartışılmalı
(ki sivil anayasa yapılsa darbe gündeme bile gelemez)
bunlar yapılırken mayın temizleme konusu sessiz sedasız
halledilmeli başörtüsü unutulmalı önemsiz çünkü yine en önemlisi
batıcı anlayışlar sürmeli aksi durumda yola nasıl devam edilecek!!!...
Alt 06-24-2009, 18:30   #9
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
hasantalha Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
400 milletvekili ile bile olmadı demişsiniz bunun da çözümünü yazdım güzel kardeşim. sistemi değiştirmek. demişsiniz ki o zaman da kadrolaşma partisi dersiniz. ben asla böyle bir şey demem aksine mutluluk duyarım.

seçim sonuçlarında utanılacak bir şey göremedim bunu da belirteyim..

ben yerel ve geneli karşılaştırmadım genel ve il genel i karşılaştırdım. yereli karşılaştırsam sonuçlar çok daha farklı.

davosu oy avcılığı olarak gördüğümü yazmadım..
ama laftan ziyade icraate yansımasını istiyorum.
Herşeyin o kadar basit olduğunu düşündüğünüze göre ya Türkiyede yaşamıyorsunuz yada çocuksu düşünmekten kendiniz alamıyorsunuz...
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-25-2009, 02:15   #10
Kullanıcı Adı
hasantalha
7 sene dir sistemi değiştirelecek adımlar atılmadı sakin sakin olacak diyorsunuz
daha 17 sene iktidarda mı kalacağını sanıyorsunuz akp nin

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)