AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.



 
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 03-31-2009, 02:07   #2
Kullanıcı Adı
tek_hece
Standart
Alıntı:
babaaa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Herkese öncelikle merhaba.19 yaşında bir CHP'li olarak bu iddiaları sizlere sormak istiyorum teker teker.İnşallah sizlerde açıklayarak bana bu iddialar hakkında bilgiler verirsiniz.En azından ben aydınlanırım bu iddiaların gerçekmi değilmi olduğunu.


1. sorum Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile ilgili.

B. Erdoğan'ın ABD'de büyük bir pırlanta üreticisinin ortağı olduğu konuşuluyor.Bu gerçekmi ? Ayrıca ülkemde ilacın KDV'si %8, ekmeğin KDV'si %8 iken neden pırlanta gibi yaşamak için ihtiyaç gerektirmeyen bir maddenin KDV'si %0 ?

Teşekkürler şimdiden.
ben konunun uzmanı olmamakla birlikte genel olarak bildigim kadarıyla senin sorunun sadece kdv ile ilgili olan kısmına cevap vereyim..

biliyorsun ki kdv iki türlüdür.birincisi firmanın kendisinin kesitigi kdv dir. digeri firmaya kesilen kdv dir. dönem sonunda eger firmanın kestiigi kdv fazla ise -ki dogal olarak firmanın ayakta durması icin fazla olması gerekir - bu kdv oranını devlete öder ... bu üretilmiş olan katma degerdir. ve bir cok üründe hizmette bu kdv degişik oranlarda tahakkuk eder.. yani firma dalavere yaparak kendisine kesilen fatura miktarını fazla gösterip kdv miktarını minimuma hatta eksiye indirebilir ki buna da vergi kaçırma denir.. pırlantada kdv yoktur. ama ötv vardır.


ötv kdv den farklı olarak devletten tahsili olmayan vergi türüdür. Ötv lüks tüketim mallarında ve bazı sanayi dallarında uygulanan vergi türüdür. ötv nin devletten tahsili kdv gibi mümkün degildir. yani malı satmak icin ötv yi ödemek zorundasınız..

pırtantada kdv yoktur fakat %22 ötv alınıyor..
tek_hece isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi