![]() |
#1 |
![]() AR-GE Dil&Çeviri
Görevleri: *Türkçe'nin dünya dilleri arasındaki yerinin belirlenip incelenmesi *Türkçe'mizin son yıllarda maruz bırakıldığı "yozlaşma"nın önüne geçmek için yapılması gerekenlerin belirlenip uygulanması *Dünyada genel geçer dil olan İngilizce'yi tanıtmak,talep olması durumunda İngilizce ile ilgili her türlü konuda üyelerimize yardımcı olunması. *Türkçe ve İngilizce'nin dilbilimsel ve dilbilgisel anlamda karşılaştırılması,benzerliklerinin ve farklılıklarının ortaya çıkarılması. *İngilizce-Türkçe,Türkçe-İngilizce Çeviri noktasında isteyen üyelerimize yardımcı olunması. *Eğitim birimlerinin "dil" ile ilgili bölümlerinde eğitim gören/görmek isteyen arkadaşlarımıza döküman ve bilgi temini. *Türkçe ve İngilizce dışında başta Almanca,Arapça ve Fransızca olmak üzere diğer bütün dillerde dilbilim araştırmaları/çalışmaları yapılması *Çeşitli organizasyon ve yarışmalarla Türkçe'nin ve yabancı dil öğrenmenin önemi ve hassasiyetinin vurgulanması. Ve bunların dışında Türkçe&İngilizce ve diğer tüm diller ile ilgili her türlü fikir alış-verişi,belge,bilgi paylaşımı... ---Dil&Çeviri ekibine öncelikle Almanca-Arapça ve Fransızca birimlerinde arkadaşlara ihtiyaç duyulmaktadır.Bu konuda görev almak isteyen tüm arkadaşlarımız bana özel mesaj yoluyla e-mail ya da msn adreslerini bildirebilirler.Ayrıca bu konu başlığında da istek,öneri ve şikayetlerinizi dile getirebilirsiniz.. Saygılarımla.. Her şey Türkiye için... AKPARTİFORUM AR-GE DİL&ÇEVİRİ ADINA TUNAHAN BOZKURT ( AKtunaHAN )
![]() Konu NS tarafından (06-11-2009 Saat 14:41 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() slm.şehremını ben fatma.turizm rehberliği son sınıfım.inglizcem almancam ve az rusçam var.benım yapabıleceğim bişe varsa yapmak isterım.iyi gunler
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |