07-09-2007, 17:24 | #1 |
AKP'nin Anketinde Saadet Sürprizi
AKP’nin yaptırdığı gizli anket Saadet Partisi’nin seçimlerde baraj sorunu olmadığını ortaya koydu. AKP’nin hazırladığı 1 Temmuz 2007 tarihli Türkiye Geneli Seçim Anket Bildirim Çizelgesi’nde Saadet Partisi yüzde 13,4 alarak 3’üncü parti oldu. Boyuthaber.com adlı haber sitesinin haberine göre Saadet’in bu yükselişi üzerine AKP hemen bir toplantı yaparak, ‘Saadet Partisi’ni nasıl eritiriz’ üzerine görüş alışverişinde bulunmuş. Haberde, AKP’lilerin, Millî Görüşçü hatip ve konuşmacıların ‘radikal’ konuşmalarını basına sızdırma kararı aldıkları belirtiliyor.
“Saadet hızla yükseliyor” Öte yandan Başkent Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından yapılan Türkiye Siyasi Eğilimler Araştırması da Saadet Partisi’nin ‘Durdurulamaz’ yükselişini gözler önüne serdi. Türkiye’yi temsil eden 27 ilde yapılan araştırmada 5 bin 400 kişi ile yüz yüze görüşüldü. Bir ve dört Temmuz 2007 tarihleri arasında, Stratejist ve Araştırma Uzmanı Mehmet Murat Pösteki’nin koordinatörlüğünde gerçekleşen araştırmada Saadet Partisi’nin net bir şekilde barajı aşacağı ifade edildi. “AKP kan kaybediyor, Erbakan’a cevap veremiyor” Araştırmada, “Bir önceki araştırmamızdan bu yana AKP’nin oy kaybettiğini görmekteyiz. Bu durumun en büyük etkeni Necmettin Erbakan’ın yaptığı konuşmalardır. AKP kurmaylarının Necmettin Erbakan’ın ithamlarına cevap vermemesi seçmeni ikileme düşürmüştür. Seçmen ‘Susmak kabullenmektir’ sözünden hareketle Necmettin Erbakan’ın haklı olduğunu düşünmektedir. Bu durum AKP’deki Millî Görüş oylarının Saadet Partisi’ne kaymasını sağlamaktadır.” denildi. Erbakan’ın vereceği konferansların ve miting konuşmalarının da etkisiyle seçim yaklaştıkça Saadet’in oylarının daha da artacağı vurgulanan araştırmada, 4 partinin meclise girmesi durumunda AKP’nin 276’yı bulamayacağı ve tek başına iktidar olamayacağı kaydedildi.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-09-2007, 17:34 | #2 |
Böyle yazılar insanın hayal dünyasını geliştiriyo Akplilerin Erbakana cevap vermemesinin nedeni ise ona olan saygılarındandır..
|
|
07-09-2007, 18:10 | #3 |
hımm..bence böle demagoji yaparak milli görüş kaybediyor...
|
|
07-09-2007, 18:17 | #4 |
Erbakan a en iyi cevap ona kahkahalarla gülmektir :D
|
|
07-09-2007, 21:08 | #5 |
SAADET PARTİSİ YÜZDE 3 Ü GÖRSÜN ÖPSÜN BAŞINA KOYSUN...AK PARTİ İLE SAADETİN DÜŞÜNCELERİNİN ALAKASI YOK
|
|
07-09-2007, 21:24 | #6 |
sayın Erbakan çok büyük bi siyasetçiydi...Dikkat edin -idi diyorum...çünkü artık belli bi yaştan sonra bazı kararlar sağlıklı bir şekilde verilemediği için, Ak partiye verilen oy için "cehennem bileti" olarak nitelemeyi marifet bilirler...
|
|
07-09-2007, 21:24 | #7 |
Saadet Partisi, Davası, İdeolojisi olan bir partidir.. Bu münasebetle, Milli Görüş partileri 40 yıldır var olduğu gibi bundan sonra da -Allah'ın izni ve inayetiyle- hep var olacaktır.. Yeryüzünde Adil Düzeni de Milli Görüş kuracaktır..
|
|
07-09-2007, 21:28 | #8 |
Gönül isterki CHP nin yerine mecliste Saadet Partisi'ni görelim, ama ne yazık ... 2002 dekinden farklı bir sonuç çıkacağını sanmıyorum.
VesseLam |
|
07-09-2007, 21:30 | #9 |
ya arkadaşlar ben gerçekten insanlara şaşırıyorum...
aşağı yukarı her liderin seçim meydanlarında yaptığı konuşmaları gerek interneten gerekse tv'den takip etmeye çalışıyorum ve genelde şöyle bir sonuca varıyorum... her lider meydanlarda tek başına iktidar olduklarını söylüyor... Erbakan Hoca bir zamanlar refah partisi'ne oy verenlerin cennete gideceğini söylerken şu an Ak Parti'ye oy verenlerin cehenneme gideceğini söylüyor... haşa böyle giderse yakında peygamber olduğunu itiraf edecek... Haydar Baş'ı dinliyorum o da tek başına iktidar olacağını söylüyor... MHP deseniz onların yaptığı ankette CHP %26 ile birinci MHP %22 ile ikinci Ak Parti %18 ile üçüncü... İşçi partisi lideri meydanlarda miting yapmaya cesareti bile yokken çıkmış iktidar olma hayalleri kuruyor.... ben merkla değil gerçekten sabırla bekliyorum 23 temmuz sabahını ve bu söylenenleri unutmayacağım.. herşey 23 temmuz sabahı belli olacak kimin barajı geçip kimin geçemeyeceği... onun için bu tarz söylemlere sadece gülüyorum... |
|
07-09-2007, 21:39 | #10 | |
Alıntı:
Erbakan hoca SP'ye oy verenler cennete, AKP'ye verenler cehenneme gidecek demedi, demiyor.. Lütfen Hocanın sözlerini çarpıtmayın, bu sürekli yapıyorsunuz.. İnsaf yahu.. |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|