![]() |
#1 |
![]() Artık muhalefet iyice zıvanadan çıktı. Öküz altından buzağı arama tabiri bile yetersiz gelmeye başladı. haberi kuduğumda gülsem mi ağlasammı diye teretdüt ettim ama sonra içten içe güldüm... buyrun siz yorumların AKP'nin sigara yasağındaki sinsi planı Hürriyet Yazarı Yalçın Doğan, AKP'nin yasaktaki asıl amacını köşesinde deşifre etti. SİGARA yasağı çok iyi. Kapsamı o kadar geniş ki, lokantalarda, barlarda, içkili yerlerde de yasak. Oralarda sigara içenler için ayrı yer bile yasak. Oysa, içki ve sigara birbirinin hemen hemen ayrılmaz parçası. İçki içince, sigara içmeyen çok az insan var. Şimdi lokantalarda ve barlarda insanlar sigara içemeyecek. Sigara ancak evde içilebilecek. Pratikte, insanlar barlardan, içkili lokantalardan elini, ayağını yavaşça çekecek, evlerine kapanacak. İçki yasağının olduğu bazı İslam ülkelerindeki gibi. Diğer taraftan, camilerde sigara içmeye yasak yok. Çünkü, camilere gidenleri rahatsız etmek istemiyorlar. Sigara yasağı gibi, sağlıklı ve masum bir gerekçenin arkasına saklanarak, sosyal yaşamı, kendi ideolojisine göre biçimlendirme çabası. İster istemez hayat tarzı değişecek. Yanlış anlaşılmasın, sigaranın yasaklanmasına karşı çıkıyor değilim. Tersine, yapılan doğru ve geç kalmış bir iş. Ancak, dünyanın hiçbir ülkesinde hemen hiç görülmeyen kapsamı bu kadar geniş bir uygulamanın tek hedefinin insan sağlığı olduğunu söylemek, tam yutturmaca. Dünya üzerinde her yasak, mutlaka güler yüzlü bir amaç için geliyor. Arkadaki sinsilik daha sonra çıkıyor ortaya. GençTürk Haber
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Ama önce Ahmet Turan Alkan keşfetti, hakkını vermeleri lazım
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() adamlar harbi paranoyak oldu acimiyorda degilim ama kendi düsen aglamaz...
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zuuuuuhahahahaha
CHP tarzı bir yazı olmuş, hiçbir hükümetin cesaret edemediği bu kanunu, sözde kötü gösterme çabası. Çırpındıkça kendi bataklıklarında batıyorlar ve gözümüzde gittikçe küçülüyorlar. Devam etsinler böyle muhalefete can kurban afferim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() böyle bir kanundan böyle sonucu ancak chp zihniyetli parti çıkarır
şuanda gülüyorum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() ![]() ![]() ![]() vay vay vaaayy nelerde düşünmüşler görüyor musun(!) :D bu milllete iyilik yaramaz hizmet yaramaz vallahi ne yapsa suç ne kadar iyi niyetle yapılmış bir hareket de olsa adamların içi fesat işte olmuyor arıca camilerde yasak yok denmiş bu doğru değil cami bahçelerindede yasak ayrıca bu yazıyı yazan adam(!) neden camileri toplumdan ayırmış yada tam karşısına almış barla camiiyi aynı kefeye koyan bi zihniyet bu yasadan ne anlayabilirdiki şaşmadım |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
Belli ki yazar içkili barli lokantalar kahvehabeler ve bu tip insanları kötü yola sevkeden hatta yuvaların yıkılmasına vesile olan sosyal yapılardan uzaklaşıldığı için üzüntü içerisinde. Genelde bu tip yerlere ayyaş dediğimiz kendisine ve topluma hiçbir faydası olmayan boş insanlar gidiyorlar. Öyle görünüyor ki Yalçın beyde kendisini bu zümre içerisinde hissediyor ve görüyor. Bir diğer talihsizlikte şurası "Camilerde sigara içmek yasak değil." ibaresi. Öyle sanıyorum ki kendisi camiiye gitmiyor olmalı. Çünkü namazını kılan bir müslüman Camide sigara içmeyi bırakalım. Camii de yüksek sesle konuşmayı bile yapmaz. Bu konuda "Camilerde sigara içmek yasak değil. Ne kadar ilginç" deyişinide kendisinin cahilliğine veriyorum. Birde bu kadar küçülmek yetmiyormuş gibi sigara yasağının altında ideoloji aşılama var şeklinde yorum yapıyor Yalçın bey. Demekki kendi ideolojileri insan sağlığını da bozmayı destekleyecek nitelikte. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() :D
ölmesinler emi hep demişimdir sigarayı yasaklayınca alkışlayanlar çok daha zararlısını yasaklamaya kalk irticacı ilan ederler....ne derlersde desinler kırmızı kaplı gizli ajandamızda ne olduğunu söylerlerse söylesinler bu yasağı sonuna kadar destekliyorum.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
![]() Bunların yazarlığı bu kadardır. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |