AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti Hakkında - AK Parti Bilgileri AK Parti - AK Parti ile ilgili bilinmesi gerekenleri burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 08-25-2007, 08:13   #1
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart AKP'ye başörtüsü için 2 seçenek
Prof. Dr. Ergun Özbudun başkanlığındaki akademisyenlerin hazırladığı anayasa değişikliği paketinde, tartışılan başörtüsü sorunu, üç kelimelik bir değişiklikle aşılıyor. Prof. Dr. Ergun Özbudun başkanlığındaki akademisyenlerin hazırladığı anayasa değişikliği paketinde, tartışılan başörtüsü sorunu, üç kelimelik bir değişiklikle aşılıyor.

Anayasa değişikliği paketinde, üniversitelere başörtüsü ile girilebilmesine olanak tanıyan alternatifli değişiklikler öngördüklerini doğrulayan Prof. Dr. Ergun Özbudun, bu konuda AK Parti'ye seçenekler sunduklarını söyledi. Özbudun, üniversitelere başörtüsü ile girilebilmesinin anayasanın 42. maddesindeki "Eğitim ve öğrenim hakkı" başlıklı maddesiyle ilişkili olduğunu belirtti.

ALTERNATİFLER VAR

Özbudun, bu konuda AK Parti'ye sundukları seçeneklerden ilkini açıklarken, anayasadaki mevcut 42'nci maddede, "Kimse eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz" cümlesinin yer aldığının hatırlatılması üzerine, bu cümlenin, "Kimse eğitim ve öğrenim hakkından, kılık - kıyafet nedeniyle alıkonulamaz" şeklinde değiştirilmesinin bir seçenek olduğunu söyledi. Komisyon, bu düzenlemenin benimsenmemesi halinde AK Parti'ye bir alternatif daha sundu.

Prof. Dr. Özbudun, bu alternatife göre de "eğitim öğrenim kurumlarında kılık - kıyafet serbesttir" cümlesinin anayasa metnine konulabileceğini aktardı. AK Parti, alternatiflerden birini olduğu gibi kabul edebileceği veya tamamen reddedebileceği gibi hazırlanan taslak metindeki alternatifler üzerinde değişiklik yaparak da maddeye, Meclis'e sunulmak üzere, son şeklini verebilecek.

Sabah

selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)