AK Gençliğin Buluşma Noktası
Projelerimiz Tüm projelerimizi burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 08-27-2007, 23:32   #1
Kullanıcı Adı
SAHILL35
Standart AKYÖN (AKtif YÖNetim) MODELİ
GİRİŞ
Etkin ve verimli bir teşkilatın kurulması ve bunun sürdürülebilir kılınması için izlenmesi gerektiğine inandığım “yol haritası” ve yapılandırma çalışmaları ile ilgili düşüncelerim özet formatında bu rapor’da belirtilmiştir.
TEŞKİLAT,YENİDEN YAPILANMA VE AKTİVASYON
Teşkilat’ta başarı elde edebilmek için öncelikle somut bir teşkilata sahip olmamız gerekir.Teşkilat’ın yeniden yapılandırılması,etkinlik kazanması ve yükselen oranlarda verimlilik elde edilmesi temelde buna bağlıdır.Yönetim kurulu ve Teşkilat’ta “Toplam Kalite Yönetimi” prensipleri saptanarak uygulanmalıdır.Yönetim kurulu üyeleri hızlandırılmış ve yoğunlaştırılmış programlar ile
“Etkin iletişim” “NLP k.gelişim” eğitimlerinden geçirilerek donanımlı ve vasıflı bir “kadro” haline getirilmelidir.
TEŞKİLAT İÇİ AKTİVASYON ve YENİDEN YAPILANDIRMA
-AK-YÖN (Aktif YÖNetim) Modeli-
Öncelikle gençlik kolu teşkilatı’nın bir başkan ve yönetim kurulu üyelerinden ibaret olduğu “tek odaklı” anlayışın demode-kasaba siyaseti zihniyetinin iflası ile birlikte tüm geçerliliğini yitirdiği su götürmez bir gerçektir.Yeni dönemde tüm unsurları ile canlı,hayatın merkezinde,bilimsel metodolojiyi özümsemiş ve ileri teknoloji’yi kullanabilen bir teşkilatçılık anlayışına ihtiyaç vardır.
İşte bu ihtiyaç’tan yola çıkarak oluşturduğum çözüm önerilerinin bütününü AKTİF YÖNETİM (ak-yön )Modeli olarak özetliyorum.
Buna göre…

Başkan;
Yönetim kurulu dışında tüm teşkilat üyeleri ile tek-tek görüşmeli,dinlemeli,fikir teatisinde bulunmalıdır.Başkan bütün teşkilat üyeleri ile parti binasında gençlik kollarına tahsis edilen/edilecek bir odada üyeleri kabul ederek tek-tek görüşmeli,partiye gelemeyen üyeler ev veya iş yerlerinde ziyaret edilerek ilgi gösterilmeli,sorunları ve düşünceleri dinlenmeli,böylece hem gönül bağı canlandırılmalı,hemde bu insanlar azami oranda teşkilata kazandırılarak aktive edilmelidir.
Teşkilat sadece yönetim kurulundan ibaret,düşük profilli bir mekanizma ile idare edilemez.
Etkin ve verimli bir teşkilat için yönetim kurulu dışındada tüm yan ve alt birimler canlandırılmalıdır.
(mahalle,sandık,sosyal sınıf birimleri v.b.)
Gençlik kolu teşkilatı,
Kapalı devre faaliyetlerden kurtarılmalı,bölgedeki bütün halk kesimleri,S.T.K.’lar,spor ve kültür grupları,kanaat grupları ve manevi zevat,sosyal ve mesleki sınıflar ile iletişim kurularak toplumun tüm katmanlarına nüfuz edilmelidir.
Teşkilat faaliyetleri parti binası ve toplantı salonlarından çıkarılmalı,
Sokağa,evlere,işyerlerine…kısacası hayatın her alanına yayılmalıdır.

AKTİF YÖNETİM MODELİ (ak-yön) IŞIĞINDA YENİDEN YAPILANDIRMA
1)Yönetimin,yan ve alt birimleri ile birlikte oluşturularak göreve başlanması.
2)Haftalık mutad yön.krl. toplantılarından ayrı olarak 15 günlük periyodlar ile ev sohbet toplantıları başlatılması.
3)Bütçe’nin oluşturulması,düzenlenmesi ve yeni kaynakların bulunmasına yönelik faaliyetlere başlanması.
4)Teşkilat faaliyetleri
a)piknik gezileri
b)çiğköfte partileri (hamside olabilirJ)
c)Halı saha maçları ve turnuvaları
d)Müzik ve tiyatro etkinlikleri
e)Tüm bunlarla birlikte üye sayısı’nın arttırılması ve üyelerin aktivasyonu
5)Teşkilat içi eğitim faaliyetleri
a)seçim kampanya ve sandık strateji ve prosedür eğitimleri
b)Muhafazakar demokrasi anlayışı temelinde DO-ST (DOktrin ve STrateji)eğitimi
c)Felsefi,teorik ve moral değerler eğitimleri
d)Teşkilatçılık,etkin iletişim,hitabet eğitimleri
6)Basın-Enformasyon faaliyetlerinin düzenlenmesi
a)basın enformasyon bildirimleri ve basın toplantıları
b)Yerel basınla ilişkilerin organizasyonu
7)Yerel siyasi faaliyetler
a)Bölge sorunlarının tespitine yönelik halkla ilişkiler faaliyetleri
b)Belediye meclis toplantılarının izlenmesi ve değerlendirilmesi.
c)Yerel sorunlara yönelik AR-GE faaliyetleri ve çözüm önerilerinin geliştirilerek parti ana kademe yönetimi ve hedef kitleye aktarılması.
8)Bölge’deki diğer siyasi partilerin gençlik liderleri,STK.’lar,mülki erkan ve gençlik üzerinde etki sahibi olan kanaat önderleri ile diyalog süreçlerinin başlatılması ve/veya canlandırılması.
9)Teşkilat faaliyetlerinin yürütülmesinde bilgisayar teknolojilerinin kullanılması ve orta vadeli zaman dilimi içinde sıfır/düşük maliyetle web sitesi kurulması.
10)Başta İl merkezi olmak üzere diğer ilçe teşkilatları ile işbirliği ve güçbirliğine yönelik temaslar kurulması ve ortak faaliyetlerin gerçekleştirilmesi.
SONUÇ:
Bugüne kadar edindiğim tecrübelerim,kronikleşmiş eksiklik ve hatalar,bunlara yönelik geliştirdiğim çözüm önerilerim çerçevesinde hazırladığım bu raporun insanımız ve ideallerimiz için hayırlara vesile olması en büyük temennimdir.
Asıl projenin özeti hükmündeki bu taslak incelendiğinde gerçekci tespit ve öneriler olduğu kadar,eleştirilebilecek yönlerinde olabileceği elbette mümkündür.
Ancak ham taslak olarak geliştirilebilir ve gerekli ekleme ve düzenlemeler ile uygulanabilir olduğuna inanıyorum.
Laf değil,İş üretme ilkesine iman derecesin inanarak…..
Siyaseti kulisçilikle makam edinme ve iştakibi aracı olarak değil,
İlkeli ve üretken bir mekanizma olarak değerlendirerek böyle bir çalışmayı Teşkilatımızın veri tabanına sunmayı uygun görüyorum.
Bu minvalde tüm birimleri ile teşkilatımıza çalışmalarında başarılar temenni ederim.
Gayret bizden,tevfık Allah’tandır…..
Saygılarımla…

Uğur ERCAN

SAHILL35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-27-2007, 23:55   #2
Kullanıcı Adı
AKmetalci
güzel şeyler bunlar ancak soylede bişi var.

gençlik kolunun belli seviyede karar alma durumu var.belli noktadan sonra il yonetımı devreye gırer.gençlik tek başına herseyı yapma yetkısıne sahıp degil.bunların baya bı kısmını genclıkler yapıor.ama tam bı duzenleme gayet yakısık alır.projenızı sahsen sıtenın Fikir Adamı olarak begendım.ama soylede bi tespitim var.ıl başkanlarının yada genclık başkanlarının tek tek uye alıp sohbet etcek kadar zamanlarının olmadıgını dusunuyorum.ama nolur bole projeler atılır ortaya.bir kaç beyin daha çalışır üstüne guzel birşeyler cıkar.
AKmetalci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-28-2007, 19:08   #3
Kullanıcı Adı
ahmetfaruk
güzel şeyleri gördük ;) ve daha da görüceğiz
ahmetfaruk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-28-2007, 22:58   #4
Kullanıcı Adı
SAHILL35
Alıntı:
AKmetalci Nickli Üyeden Alıntı
güzel şeyler bunlar ancak soylede bişi var.

gençlik kolunun belli seviyede karar alma durumu var.belli noktadan sonra il yonetımı devreye gırer.gençlik tek başına herseyı yapma yetkısıne sahıp degil.bunların baya bı kısmını genclıkler yapıor.ama tam bı duzenleme gayet yakısık alır.projenızı sahsen sıtenın Fikir Adamı olarak begendım.ama soylede bi tespitim var.ıl başkanlarının yada genclık başkanlarının tek tek uye alıp sohbet etcek kadar zamanlarının olmadıgını dusunuyorum.ama nolur bole projeler atılır ortaya.bir kaç beyin daha çalışır üstüne guzel birşeyler cıkar.
ÖNCELİKLE GÜZEL TESBİTLERİN İÇİN TEŞEKKÜRLER
YANLIZ ŞUNU BELİRTEYİM;BU PROJE ELBETTE ÜZERİNDE ÇALIŞILMAYA MUHTAÇ OLMAKLA BERABER ASLEN İLÇE GENÇLİK KOLLARI BAŞKANLARI İÇİN HAZIRLADIĞIM BİR PROJE..
YETKİ ALANI KONUSUNA GELİNCE,İL BAŞKANININ YETKİSİNDEN ZİYADE OLURU YETERLİDİR..
BUNU TECRÜBELERİME DAYANARAK SÖYLÜYORUM..
HİÇ BİRİ İÇİN TÜZÜK'TE BİR DEĞİŞİKİLK YAPMAYA FİLAN GEREK YOK YANİ...
AMA PROJEDEDE BELİRTTİĞİM GİBİ BU BİR HAM TASLAKTIR VE ÜZERİNDE ÇALIŞILMAYA MUHTACTIR TABİİKİ..
KATKILARIN VE DEĞERLENDİRMELERİN İÇİNM TEŞEKKÜRLER EDERİM
Alt 09-10-2007, 16:15   #5
Kullanıcı Adı
murselyavuz
ASIL OLMASIGEREKENLER SENİN DEDİKLERİN ANCAK BENDE METALCİYEKATILIYORUM gkBAŞKANININ O KADAR VAKTİNİN OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM...
AMA GÜZELKONULARA DEĞİNMİŞSİN...
ÖZELLİKLE BASIN İLE İLGİLİ VE ENFORMASYON BÖLÜMÜ ÇOK HOŞUMA GİTTİ...
BENCE BİZİM GENÇLİK OLARAK EN BÜYÜK EKSİĞİMİZ GAZATE,KİTAP VE DERGİLERDEN UZAK OLMAMIZDIR...
BIRAKIN GAZETE VE DERGİLERİ GENEL MERKEZİN GÖNDERDİĞİ BÜLTENLERİ BİLE OKUMUYORUZ, OKUTMUYORUZ...
murselyavuz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-19-2007, 21:41   #6
Kullanıcı Adı
Meftun
diğer siyasi partilerin gençlik liderleri ile diyalog bence de olmalı..partilerinin fikirleri falan bilinir belki ama gençlik kolları onların tabanı sayılır ne istedikleri ve ne düşündüklerini diyaloglar sayesinde bilirsek onların tabanının dikkatini de çekebiliriz...faydalı olur....
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-19-2007, 21:46   #7
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
gerçekten güzel bir proje fakat bu projenin daha iyi ve profesyonel bir AR-GE ye ihtiyacı var... kanaatimce ama baştada söylediğim gibi uygulanması zor olmayan bir proje ...
bu manada bende böyle Gençlik Kollarını ilgilendiren Detaylı bir çalışma yapıyorum Yılbaşına kadar gerekli çalışmayı yaptıktan sonra Sizlerin görüşlerini almak için burada yayınlayacağım...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-23-2007, 17:34   #8
Kullanıcı Adı
SAHILL35
DEĞERLİ DÜŞÜNCELERİNİ BELİRTEN VE KATKI SUNAN TÜM ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM...
Alt 10-08-2007, 10:45   #9
Kullanıcı Adı
scheriff30
Alıntı:
SAHILL35 Nickli Üyeden Alıntı
GİRİŞ
Etkin ve verimli bir teşkilatın kurulması ve bunun sürdürülebilir kılınması için izlenmesi gerektiğine inandığım “yol haritası” ve yapılandırma çalışmaları ile ilgili düşüncelerim özet formatında bu rapor’da belirtilmiştir.
TEŞKİLAT,YENİDEN YAPILANMA VE AKTİVASYON
Teşkilat’ta başarı elde edebilmek için öncelikle somut bir teşkilata sahip olmamız gerekir.Teşkilat’ın yeniden yapılandırılması,etkinlik kazanması ve yükselen oranlarda verimlilik elde edilmesi temelde buna bağlıdır.Yönetim kurulu ve Teşkilat’ta “Toplam Kalite Yönetimi” prensipleri saptanarak uygulanmalıdır.Yönetim kurulu üyeleri hızlandırılmış ve yoğunlaştırılmış programlar ile
“Etkin iletişim” “NLP k.gelişim” eğitimlerinden geçirilerek donanımlı ve vasıflı bir “kadro” haline getirilmelidir.
TEŞKİLAT İÇİ AKTİVASYON ve YENİDEN YAPILANDIRMA
-AK-YÖN (Aktif YÖNetim) Modeli-
Öncelikle gençlik kolu teşkilatı’nın bir başkan ve yönetim kurulu üyelerinden ibaret olduğu “tek odaklı” anlayışın demode-kasaba siyaseti zihniyetinin iflası ile birlikte tüm geçerliliğini yitirdiği su götürmez bir gerçektir.Yeni dönemde tüm unsurları ile canlı,hayatın merkezinde,bilimsel metodolojiyi özümsemiş ve ileri teknoloji’yi kullanabilen bir teşkilatçılık anlayışına ihtiyaç vardır.
İşte bu ihtiyaç’tan yola çıkarak oluşturduğum çözüm önerilerinin bütününü AKTİF YÖNETİM (ak-yön )Modeli olarak özetliyorum.
Buna göre…

Başkan;
Yönetim kurulu dışında tüm teşkilat üyeleri ile tek-tek görüşmeli,dinlemeli,fikir teatisinde bulunmalıdır.Başkan bütün teşkilat üyeleri ile parti binasında gençlik kollarına tahsis edilen/edilecek bir odada üyeleri kabul ederek tek-tek görüşmeli,partiye gelemeyen üyeler ev veya iş yerlerinde ziyaret edilerek ilgi gösterilmeli,sorunları ve düşünceleri dinlenmeli,böylece hem gönül bağı canlandırılmalı,hemde bu insanlar azami oranda teşkilata kazandırılarak aktive edilmelidir.
Teşkilat sadece yönetim kurulundan ibaret,düşük profilli bir mekanizma ile idare edilemez.
Etkin ve verimli bir teşkilat için yönetim kurulu dışındada tüm yan ve alt birimler canlandırılmalıdır.
(mahalle,sandık,sosyal sınıf birimleri v.b.)
Gençlik kolu teşkilatı,
Kapalı devre faaliyetlerden kurtarılmalı,bölgedeki bütün halk kesimleri,S.T.K.’lar,spor ve kültür grupları,kanaat grupları ve manevi zevat,sosyal ve mesleki sınıflar ile iletişim kurularak toplumun tüm katmanlarına nüfuz edilmelidir.
Teşkilat faaliyetleri parti binası ve toplantı salonlarından çıkarılmalı,
Sokağa,evlere,işyerlerine…kısacası hayatın her alanına yayılmalıdır.

AKTİF YÖNETİM MODELİ (ak-yön) IŞIĞINDA YENİDEN YAPILANDIRMA
1)Yönetimin,yan ve alt birimleri ile birlikte oluşturularak göreve başlanması.
2)Haftalık mutad yön.krl. toplantılarından ayrı olarak 15 günlük periyodlar ile ev sohbet toplantıları başlatılması.
3)Bütçe’nin oluşturulması,düzenlenmesi ve yeni kaynakların bulunmasına yönelik faaliyetlere başlanması.
4)Teşkilat faaliyetleri
a)piknik gezileri
b)çiğköfte partileri (hamside olabilirJ)
c)Halı saha maçları ve turnuvaları
d)Müzik ve tiyatro etkinlikleri
e)Tüm bunlarla birlikte üye sayısı’nın arttırılması ve üyelerin aktivasyonu
5)Teşkilat içi eğitim faaliyetleri
a)seçim kampanya ve sandık strateji ve prosedür eğitimleri
b)Muhafazakar demokrasi anlayışı temelinde DO-ST (DOktrin ve STrateji)eğitimi
c)Felsefi,teorik ve moral değerler eğitimleri
d)Teşkilatçılık,etkin iletişim,hitabet eğitimleri
6)Basın-Enformasyon faaliyetlerinin düzenlenmesi
a)basın enformasyon bildirimleri ve basın toplantıları
b)Yerel basınla ilişkilerin organizasyonu
7)Yerel siyasi faaliyetler
a)Bölge sorunlarının tespitine yönelik halkla ilişkiler faaliyetleri
b)Belediye meclis toplantılarının izlenmesi ve değerlendirilmesi.
c)Yerel sorunlara yönelik AR-GE faaliyetleri ve çözüm önerilerinin geliştirilerek parti ana kademe yönetimi ve hedef kitleye aktarılması.
8)Bölge’deki diğer siyasi partilerin gençlik liderleri,STK.’lar,mülki erkan ve gençlik üzerinde etki sahibi olan kanaat önderleri ile diyalog süreçlerinin başlatılması ve/veya canlandırılması.
9)Teşkilat faaliyetlerinin yürütülmesinde bilgisayar teknolojilerinin kullanılması ve orta vadeli zaman dilimi içinde sıfır/düşük maliyetle web sitesi kurulması.
10)Başta İl merkezi olmak üzere diğer ilçe teşkilatları ile işbirliği ve güçbirliğine yönelik temaslar kurulması ve ortak faaliyetlerin gerçekleştirilmesi.
SONUÇ:
Bugüne kadar edindiğim tecrübelerim,kronikleşmiş eksiklik ve hatalar,bunlara yönelik geliştirdiğim çözüm önerilerim çerçevesinde hazırladığım bu raporun insanımız ve ideallerimizn için hayırlara vesile olması en büyük temennimdir.
Asıl projenin özeti hükmündeki bu taslak incelendiğinde gerçekci tespit ve öneriler olduğu kadar,eleştirilebilecek yönlerinde olabileceği elbette mümkündür.
Ancak ham taslak olarak geliştirilebilir ve gerekli ekleme ve düzenlemeler ile uygulanabilir olduğuna inanıyorum.
Laf değil,İş üretme ilkesine iman derecesin inanarak…..
Siyaseti kulisçilikle makam edinme ve iştakibi aracı olarak değil,
İlkeli ve üretken bir mekanizma olarak değerlendirerek böyle bir çalışmayı Teşkilatımızın veri tabanına sunmayı uygun görüyorum.
Bu minvalde tüm birimleri ile teşkilatımıza çalışmalarında başarılar temenni ederim.
Gayret bizden,tevfık Allah’tandır…..
Saygılarımla…

Uğur ERCAN
arkadaşım bilgiledirmen için teşekkür ederim
scheriff30 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-13-2007, 06:43   #10
Kullanıcı Adı
SAHILL35
değerlenrimeleri için tüm arkadaşlara teşekkür ederim..
daha önce gençlik kolları ilçe başkanlığıda yapmış bir kardeşiniz olarak elimden geldiğince tecrübelerimi aktarmaya çalıştım.
eleştiren,beğenen,beğenmeyen ama sonucta katkı yapan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim..
uğur ERCAN

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)