|
![]() |
#1 |
![]() Diyanet’ten Sorumlu Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, yine çok tartışılacak sözlere imza attı.
![]() AKP’nin Kızılcahamam kampında Alevi açılımı tartışıldı. Milletvekillerinin Alevilikle ilgili sorularını cevaplandıran Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, yıllardır tartışılan Alevi nüfusu konusunda ilginç açıklamalar yaptı. AKP’li bir milletvekili, Türkiye’deki Alevi nüfusunun ne kadar olduğunu sordu. Yazıcıoğlu, Türkiye’deki hangi mezhebe bağlı kaç kişinin bulunduğuna ilişkin doğrudan bir araştırmanın yapılmadığına dikkat çekerken, “Ancak TÜİK’in (Türkiye İstatistik Kurumu) yapmış olduğu bir araştırmadan çıkartılan verilere göre, Türkiye’de 7 milyon Alevi vatandaşımızın olduğu tahmin ediliyor. Bu kesin veriler değil, yanılma payı olabilir. Bu rakamın tartışılması da doğru değil. Ama söylendiği gibi ülkemizde 20-25 milyon Alevi nüfusu bulunmuyor” dedi. Devlet Bakanı Yazıcıoğlu, Alevilik konusunda bir sorunun bulunduğuna dikkat çekerek, “Bu sorunu görmezden gelmiyoruz. Sorunu çözme konusunda adımlar atmak istiyoruz. Ama öncelikle Alevilerin kendi arasında anlaşması gerekiyor. Kendi aralarında bile birliktelik yok. Bir birlik sağladıktan sonra gerekli adımları atarız” dedi. Aleviliğin Diyanet’te temsil edilmesine karşı çıkan Bakan Yazıcıoğlu, “Çünkü Alevilik bir din değildir. Diyanet, İslam dinini temsil etmektedir. Genel müdürlük şeklinde bir yapılanma olabilir. Kültür Bakanlığı’na bağlı olarak genel müdürlük kurulabilir” ifadesini kullandı. Haber: Vatan
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() ![]() Prof. Dr. İzzettin Doğan, Bakan Yazıcıoğlu'nun Türkiye'de '7 milyon Alevi var' iddialarına yanıt verdi. ![]() Prof. Dr. İzzettin Doğan iddialara cevap verdi. Bakan Yazıcıoğlu'nun gerçekleri söylemediğini ve Türkiye'de 25-30 milyon Alevi olduğunu belirten Doğan, "Halep ordaysa Arşın burda, buyrun sayalım gerçekler ortaya çıksın" dedi. Haber Türk televizonundaki yayına katılan Türk Tarih Kurumu eski başkanı Prof. Dr. Yusuf Hallaçoğlu'da, hükümeti eleştirdi. Halaçoğlu, " Ne yani Türkiye'de 7 milyon Alevi varken daha az, eğer 20 milyon Alevi varsa daha fazla mı ilgi göstereceğiz. Bu görüşe katılmak mümkün değildir" dedi. İŞTE HALLAÇOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI Yusuf Hallaçoğlu: Alevi inançlı vatandaşlarımızın yaşadığı yerler aşağı yukarı belli. 1980'li yıllara kadar yapılan nüfus çalışmalarında Alevilikle ilgili bir soru sorulmadığından elimizde Alevi nüfusuna ilişkin bir rakam yok. Ben nüfusun 7 milyon veya 20 milyon olduğuyla ilgilenmiyorum çünkü, biz 7 milyon iken daha az 20 milyon iken daha mı çok mu ilgi göstereceğiz. Toplumumuz Aleviliği tam olarak bilmiyor. Alevilik bir Türkmen inancıdır ve 13 yy.da ortaya çıkmıştır. Bu insanlarımızı dışlayamayız. Bizim canımız ciğerimizdir onlar. İnanç olarak bakılırsa hepimiz de biraz Alevilik bulunur, hepimiz Hz. Ali'yi severiz. DOĞAN'IN AÇIKLAMALARI PROF. DR. İZZETTİN DOĞAN: Yusuf Halaçoğlu'nun bahsettiği konuya tümüyle katılıyorum. Bunun kamuoyuna bu şekilde sunulmasını hiç bir bakana yakıştırmıyorum. Alevilere verilecek haklar nüfusuna göre mi verilecek? Bu ülkede bir kişi bile olsa o insana Anayasa'ya göre hakları verilmek zorunda. Sayın Yazıcıoğlu'nun açıklamalarını bir bakana yakışacak bir bakış açısı olarak görmüyorum. Türkiye'de 25-30 milyon arasında Alevi nüfusu mevcut. Ne demek Aleviler 7 milyon, 'Halep oradaysa arşın burdadır' diye bir halk deyimi var. Yaparsınız o zaman bir nüfus sayımı o zaman çıkar her şey ortaya. Almanya'da Fransa'da ve Amerika'da yapılan incelemeler var, onların burada kurdukları mekanizmalar sayesinde Türkiye'deki Alevi nüfusunu yüzde 40 olarak söylüyorlar. Aleviliği İslam'ın özü olarak kabul eden kişilere Alevi denir. Ve bunların sayısı 30 milyona yakındır. Din işleri başkanlığı bunu bilmeyebilir, çünkü onların yapmaya çalıştığı mümkün olduğu kadar Alevileri az göstermeye çalışmak. 10 yıl önce 7 milyon Alevi var diyorlardı, demek ki sadece Aleviler'in nüfusu artmıyor bu ülkede. Aleviler 30 milyon kişi olmasada 3 kişi olsa ne olur. Hak eşitliği her zaman bakidir. Haber: Habercem |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() nerman33 açtığınız haberlere biraz daha fazla özen gösterin. Aksi takdirde maksadınızı aşan bir görüntü veriyorsunuz.
Konu Başlığında "Alevi Açılımı Çöktü" demişsiniz. Neresi çökmüş Alevi Açılımının bir açıklayabilir misiniz? Bakan'ın Türkiye'de 25 milyon değil 7 milyon Alevi var sözü bir tespittir. Buradan, 25 milyon olsa daha çok hak veririrz, 7 milyon olsa daha az hak veririz anlamları çıkarmak sansayon yapmaktır. Konu Üç mevsim tarafından (12-02-2008 Saat 00:07 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Hiç unutmam 10 sene evvel tv ye çıkan alevi dedeleri turkiyede 40 milyon alevi var derlerdi.. bende hiç inanmazdım hadi ordan derdim..demekki şimdi gerçekler açığa çıkıyor.. buda AK parti zamanına denk geldi her nedense..ak pari değil 7 milyon 7 kişi olsada hizmet verir ama kıymetini bilene..
70 senedir CHP yi seçen benimde ilimin sınırları olan hacı bektaş ilçesine en buyuk hizmeti AK partim yapmıştır.. geçen gun yapılan toki evlerini gezdim ..hepside guzel olmuşlar ve gurur duydum başbakanımla vede AK partimle.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() kkc sen deniz Gezmiş'le, faşizme ayırt et de gel. O imzan komik ve bir o kadar da anlamsız.
Hasbinallah ya, kardeşim deniz Gezmiş'i biz mi astık, okuyup da gelsene, Deniz gezmiş ve arkadaşlarını asan sizin savunduğunuz statükodur, sizin savunduğunuz darbeci ordudur. Bizim mücadele ettiğimiz darbeci Genç Subaylardır, Deniz Gezmiş'i asan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|