AK Gençliğin Buluşma Noktası
Fenerbahçe (FB) AK Parti Forum Fenerbahçeliler !

Stil
Seçenekler

Alt 10-17-2007, 12:01   #1
Kullanıcı Adı
tozkaldiran
Standart Alex: Yardım çalışmalarına başladık
Fenerbahçe futbol takımının kaptanı Alex de Souza, şehit aileleri için başlatılan yardım kampanyasına takım olarak katılacaklarını söyledi.
Alex, şehit ailelerine yardım kampanyası konusunda çalışmalara başladıklarını kaydetti. Alex, "Önümüzdeki günlerde menajerimiz Volkan Ballı ile de konuşup, bu konuyla ilgili bir karara vardıktan sonra, yapmamız gerekenleri biz de takım olarak yapacağız zaten." dedi.

Alex de Souza, bireysel yeteneği yüksek oyunculara sahip olan Türk Milli Takımı'nın Yunanistan ve daha sonra oynayacağı maçlardan alacağı iyi sonuçlarla guruptan çıkacağını düşündüğünü söyledi. Türkiye'nin maçlarını evde ailecek takip ettiklerini attığı gollere sevindiklerini söyleyen Alex, "Türk Milli Takımı'nın aldığı iyi sonuçlarda açıkçası ben ve ailem oldukça fazla seviniyoruz" dedi.

Konyaspor maçına değinen Alex, puan kaybına kesinlikle tahammüllerinin olmadığını belirterek, taraftarları 20 Ekim Cumartesi günü oynanacak maça davet etti. Alex, şehit ailelerine yardım için takım olarak bir organizasyon içinde olduklarını yapmaları gerekeni yapacaklarını sözlerine ekledi.

FB TV'de her hafta Salı günü yayınlanan Kaptan Köşkü isimli programda Fatih Demirkol'un sorularını yanıtlandıran Alex, Yunanistan maçıyla ilgili olarak, "Son maçlarda aldığı beraberlikler Türk Milli Takımı'nın durumunu her ne kadar zora soksa da, yarın İstanbul'da oynayacağı maç ve daha sonra oynayacağı maçlarda alacağı iyi sonuçlarla Türkiye'nin gruptan çıkacağını düşünüyorum. Türkiye-Yunanistan maçına bir derbi maçı diyebiliriz. Çünkü bu maçın, büyüklüğünün yanı sıra tarihsel bir büyüklüğü de var. O nedenle her tür faktör bu maçın sonucunu etkileyebilir. Belki bir duran top ya da bireysel yetenekle hazırlanan bir pozisyondan takımlar gol kazanabilirler. Bu noktada ben Türk Milli Takımı'na çok güveniyorum. Türk Milli Takımı'nda özellikle bireysel yetenekli oyuncuların çok fazla olduğunu düşünüyorum. Takım oyunu oynadıkları, rakip oyuncuları iyi marke edebildikleri zaman, kalitelerini de ortaya koydukları zaman, ben Türk Milli Takımı'nın başarılar kazanacağına eminim. Özellikle de bu önümüzdeki maç için bu böyle" dedi.

Alex, kendisinin ve ailesinin Türkiye'nin milli maçlarını hangi ruh haliyle ve nasıl izlediği, kazanılan ve kaybedilen maçlardan sonra nelerin yaşandığı şeklindeki soruyu ise, "Biz gerek hazırlık maçları gerekse resmi maçlar olsun, Türk Milli Takımı'nın maçlarını takip ediyoruz. Türk Milli Takımı'nın ne kadar kaliteli kadrosunun olduğunu, aldığı sonuçlardan görüyoruz ve büyük de bir zevk duyuyoruz açıkçası. Türkiye'nin maçları Brezilya'da fazla gösterilmiyor. O yüzden insanlar çok fazla takip etme imkanı bulamıyor. Ancak her zaman televizyonlarda geçen özet görüntüler oluyor ve ilgisi olanlar izliyor. Fakat biz burada Brezilyalılar olarak tüm maçları takip ediyoruz. Evde izlediğimiz zaman Türkiye goller attığında biz de herkes gibi seviniyoruz. Çünkü bu Türk futbolunun gelişimidir. Bizim içinde bulunduğumuz ülkenin futboludur. O yüzden de burada olan gelişmeler bizi yakından ilgilendirdiği için, Türk Milli Takımı'nın aldığı iyi sonuçlarda açıkçası ben ve ailem oldukça fazla seviniyoruz. Özellikle maçları takip etmeyi seviyoruz. Hatta bir hatıram var. Kadıköy'de en son oynanan Türkiye-İsviçre maçında, Türkiye'nin attığı gollerden sonra o güzel atmosferde gerçekten çok mutlu olmuştuk. Her ne kadar sonuç istediğimiz gibi olmasa da. Bizler için Türk futbolunun geliştiğini görmek ve takip etmek ayrı bir zevk" dedi.

- MEHMET AURELİO A MİLLİ TAKIMA ALIŞTI -

Mehmet Aurelio'nun Milli Takım'daki performansını da değerlendiren Alex, "Aurelio'nun Milli Takım'a alıştığını görüyoruz. Türk olması ve Milli Takım'da oynamasından dolayı ilk başta elbetteki zorlukları oldu. Fakat şimdi iyice alıştığını görebiliyoruz. Fenerbahçe ve Milli Takım'da iyi bir performans ortaya koyuyor. Daha da iyiye gideceğini düşünüyorum" dedi.

Konyaspor maçını değerlendiren Alex, "Konyaspor maçı bizim için önemli olacak. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Milli Takım'da olan oyuncularımız var. Ümit Milli oyuncularımız döndü. Dieogo Uruguay; Aurelio, Yasin, Volkan ve Tümer Türk Milli Takımı'nda. Normalde baktığımız zaman, çok fazla oyuncumuz milli takıma gitmediği için de burada güzel bir biçimde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Puan farkının açılmaması için bizim evimizde oynayacağımız maç çok önem taşıyor ve iyi bir sonuçla ayrılacağımız düşünüyorum. Özellikle Galatasaray'ın bizim önümüzde olması ve puan farkının açılmasından dolayı sadece bu maç değil, bundan sonraki her maç bizim için kritik bir duruma geldi. Kesinlikle puan kaybetmeye tahammülümüz yok. Kadıköy'de oynanan maçları da kesinlikle ve kesinlikle kazanmalıyız. Milli Takım arasıyla birlikte Kadıköy'de taraftarımızla buluşmayalı uzun bir süre geçti. Konyaspor maçında taraftarımızla buluşmanın sevincini de yaşayacağız. Umuyorum ki onlar desteklerini esirgemeyecek, biz de bu destekleri boşa çıkarmayacağız. Onların desteğine ihtiyacımız var. Taraftarlarımız cumartesi günü maça davet ediyoruz" diye konuştu.

Şehit ailelerine yardım için takım içinde bir organizasyon olup olmadığı yolundaki soruyu ise Alex, "Özellikle bugün bu konu ve organizasyon hakkındaki çalışmalarımıza başladık. Önümüzdeki günlerde bu konuyu bir karara bağlayıp, menajerimiz Volkan Ballı'yla da konuşup bir karara vardıktan sonra, bu konu hakkında yapmamız gerekenleri biz de takım olarak yapacağız zaten" diye konuştu.

Milli maç aralarının Fenerbahçe'ye avantaj sağladığını ileri süren Alex, "Bizim için bu aranın bir avantaj yarattığını düşünüyorum. Appiah ve Edu'nun sakatlıkları vardı. Onlar daha iyi duruma geldi. Aynı şekilde kendini geliştirmek isteyen, kendisine bir şeyler katmak isteyen, kondisyonunu daha iyiye getirmek isteyen oyuncularımız da bu aradan yararlanabilirler. O yüzden bu aranın bizim açımızdan yararlı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Alex, Brezilya Milli Takımı'nda yeniden oynayıp oynayamayacağı yönündeki soruyu ise, "Ben şu anda sadece Fenerbahçe'yi düşünüyorum. Ben burada başarılı olmak istiyorum. Burada iyi sonuçlar almak istiyorum. Açıkçası şu anda Brezilya Milli Takımı benim kafamdan geçmiyor" diye yanıtladı.

CİHAN

tozkaldiran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)