06-02-2009, 07:22 | #1 |
Ali Karahasanoğlu "Nurhak teröristleri / Cumhuriyet gazetesi / Mehmetçik Vakfı!"
Kusura bakmayın, taktım ben şu Cumhuriyet gazetesindeki, “Nurhak’ta askere kurşun sıkanları öven haberler”e... O haberlerle birlikte, aynı günlerde yayınlanan, askeriye kaynaklı ilanlara.. Dün de, Cumhuriyet gazetesinde hem “Nurhak’ta Jandarma’ya bomba atan, Keleş ile saldıran teröristleri anma konusundaki haber”e geniş yer verilmişti.. Hem de “TSK’nın Mehmetçik Vakfı’nın, Kurban Bayramı’nda kesilecek kurbanlar için açtığı ihale ilanı” vardı.. Önce Nurhak haberinden ayrıntılar verelim.. YARSAVBaşkanı Ömer Eminağaoğlu’nun, kuruluş yıldönümünde ziyaret edip başarılar dilediği Cumhuriyet gazetesinin 8. sayfasında, tam göbekte resimli bir haber! “Nurhak’ta yaşamını yitirenler anıldı” başlığı ile verilmiş haber.. Bilmeyenler sanır ki; Nurhak’ta teröristlere karşı mücadele veren güvenlik görevlileri anılmış! Hayır! Ölüm yıldönümünde anılanlar, güvenlik görevlileri değil. Peki kimler? Dün de ayrıntıları ile anlattığmıız, bir banka soygunu sonrasında dağlara çıkan THKO üyesi teröristler! Yani Cumhuriyet gazetesinin övdüğü ölüler, güvenlik görevlileri değil, tam aksine güvenlik görevlilerini öldürmek isteyen teröristler! Haberi çarpıtıyor değilim. Kenarından köşesinden kırparak çarpıtmada bulunmuyorum. Birebir alıntı yapıyorum.. Yargıtay Savcısı’nın öve öve bitiremediği Cumhuriyet gazetesinin dünkü nüshasında, bakın teröristler için nasıl ağıt yakılıyor: “38 yıl önce Nurhak Dağı’nda katledilen devrimci gençlik hareketi liderlerinden Sinan Cemgil, Alpaslan Özdoğan ve KadirManga şarkılarla, şiirlerle anıldı.” Eyyy Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker! Eyy Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya! Sizin üyelerinizin yazılar yayınlattığı, kuruluş yıldönümlerinde kutlama ziyaretleri yaptığı Cumhuriyet gazetesinde, teröristler böyle anılıyor! Eyy TSK’daki üst düzey komutanlar! Sizin Mehmetçik Vakfı adı altında verdiğiniz ilanların yayınlandığı gazetede, Nurhak teröristleri için düzenlenen anma etkinliklerinin propagandası yapılıyor! DursunKarataş için verilen taziye ilanını, “Ailenin verdiği, tamamen insanî bir duyuru” diye geçiştirmeye kalkıştılar! Ne Emniyet, ne de TSK, terörist için verilen ilan hakkında tek kelime etmediler! Ve geldiğimiz noktaya bakın.. Güvenlik kuvvetlerine kurşun sıkan Nurhak teröristleri için de şimdi, “katledilen” tanımlaması yapıldı! Onlar “katledildi” ise, o gençleri katledenler de “güvenlik kuvvetlerimiz” miydi? Yani; Cumhuriyet gazetesi, güvenlik kuvvetlerine, açıkça “katil” imasında bulunuyor! Ses gelmiyor Yargıtay’dan, Danıştay’dan ve TSK’daki üst düzey komutanlardan.. Tekrar soruyorum yetkililere; “Güvenlik kuvvetleri”ne katil imasında bulunanlarla, aranızdaki samimiyeti ne zaman gözden geçireceksiniz? Geçirecek misiniz?.. Yoksa, Cumhuriyet’in “teröristlere destek” konusunda ayrıcalığı mı var? YARSAV Başkanı’nın, teröristleri destekleyen gazeteye tebrik ziyaretinde bulunma “ayrıcalığı” mı var? Bir bilen varsa açıklasın da, biz de bu eleştirilerimizle boşuna yorulmayalım.. NOT: 30 Mayıs günlü “TSK bu torpillere niçin sessiz” başlıklı yazımda, Emekli Albay Tanju Güvendiren ismi yerine, maddi hata sonucu, aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Emekli Albay Levent Göktaş’ın ismi yazılmıştır. Aslında yazımda torpil yaptığı belirtilen ve eleştirilen kişi Emekli Albay Levent Göktaş değil, Emekli Albay Tanju Güvendiren’dir. Düzeltirim. vakit
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|