07-10-2014, 03:08 | #1 |
Ali Nur Kutlu - Cemaatin Monşerleri
Ali Nur Kutlu - Cemaatin monşerleri
Cemaatin binlerce gönül vereninin tüm olup bitenlere derin bir şaşkınlık, öfke, kin ve duygusallıkla baktığını, kafasının çok karışık olduğunu biliyorum. Bence çok dramatik bir durum var ortada. Ömrünü Hizmete adamış bir öğretmenin, Cemaatin istihbarat, emniyet, casusluk vb. işlere bulaştığına inanması imkânsız. O sadece 'Abi' dediği ve ölümüne bağlı olduğu insanların dediğine inanan işçi arıdır, yani Hizmet eri. Sorun da burada başlıyor zaten. Aklını kullanmadan, Abilerin söylediği her şeye inanan, duygusal bağlılar/bağımlılar kitlesi. Ben bu insanlara nedense kızamıyorum. Bence derin inanmışlık böyle bir şey. O 'Abi' kitlesi bu koca Cemaati uçuruma sürüklemeseydi, o inanmış öğretmenlerin ülkeye bir zararı olur muydu bilemiyorum. Cemaatin içinde 'Abi' denen kesimi mercek altına almak lazım. Öyle adli ve güvenlik açısından dediğimi sanmayın. Ben, Cemaatin içinde elit, seçilmiş, özel yetiştirilmiş, seçkinci bir kitlenin olduğunu gördüm. Bu 'Abilik', bir kast sistemi gibi aşılamaz ve değiştirilemez bir sosyal sınıf olarak o koca camiayı yönetiyor. Karar ve yönetim mekanizmasını kontrol eden bu seçkin ekip, çok disiplinli, oldukça katı bir hiyerarşik yapıya sahip. İyi eğitimli, iyi donanımlı, çocukluk yıllarından beri özel yöntemlerle yetiştirilmiş, Gülen'e ölümüne bağlı elit ve şehirli bir kitle, sayılarının yüz binler olduğu söylenen devasa bir imparatorluğu yönetiyor. Bunların sayıları öyle sandığımız kadar çok değil. Bir iki bini geçeceğini sanmam. Kamuoyunda öne çıkıp, Cemaat için savaşçı rolü üstlenenlerin haricinde bizim bilmediğimiz, tanımadığımız bu kişiler, Cemaatin kurmay ekibi aynı zamanda. Cemaat hiyerarşisinde yukarı doğu yükselmenin en önemli şartı bu seçilmiş ekipten olmak. Bu kişilerin maaşları, arabaları, evleri, özel ihtiyaçları bizzat Cemaat tarafından karşılanır. Çocukları Cemaatin en özel okullarında ve yurt dışında okur. Evliliklerine bile cemaat karar verir. Çocuk doğurmak için genellikle Amerika'ya giderler. Sınırlı sayıda insanla görüşür, toplumun diğer kesimleriyle ilişki kurmaz, bu yüzden de toplumu pek tanımazlar. Bunlar Cemaatin monşerleridir. Bu ekip Cemaati âdeta savaşa sürükledi ve şimdi herkesin gözü önünde kırk yılın emeği adım adım çöküyor. Cemaate sempati duyanlar çoktan kestiler ilişkilerini. Himmet akışı durdu, dışarıdan yardım yapan kimse kalmadı. Toplumdan dışlandılar, kimse onlarla yan yana gelmek istemiyor, fakat Cemaat üyeleri hep kendi aralarında görüştüğü için bunu fark etmiyorlar. Okullarının ne kadar boşaldığını ve insanların artık bu okullara öğrenci vermeyeceğini bu 'elit Abiler' biliyor ama Cemaatin tabanı bunu okullar açıldığında görecek. Dershaneleri kapanacak. Ticari iştirakleri zarar etmeye başladı. Zarardan dolayı satışa çıkartılan Asya Termal bunlardan sadece bir tanesi. Bank Asya hâlâ taşıma suyla ayakta durmaya çalışıyor. Yurt dışında tüm kapılar yüzlerine kapanıyor. Toplumda sadece CHP ve sol kesimle ittifak yapabilecek kadar marjinalleşti, tüm muhafazakâr kesim onlarla ilişkilerini kesiti. Daha onlarca şey sayabilirim. Buna karşın Cemaatin monşerleri hiçbir şey yokmuş gibi, hâlâ güçlülermiş gibi tabanlarını kandırıyor. Ne toplumu tanırlar, ne milletle bir araya gelirler, ne de siyaseti okuyabilirler. Her şeyin saksı evlerde öğrenci yetiştirmek gibi kolay olacağını sanırlar. Oysa kriminal işler yaptırdığı o polisler, askerler, öğretmenler en büyük zararı görecek kitle. Onlarca itirafçı çıktı aralarından ve hepsinin söylediği şey, 'Abilerin emirlerini uyguladık, hükümeti devirmek isteyeceklerini hiç düşünmedik' şeklinde. Cemaatin monşerleri yüzlerce insanın hayatını yaktı. Kendileri gazete köşelerinde, Twitter'da, televizyonlarda yağıp gürlüyor, sıkışınca Amerika'ya kaçıp yerleşiyorlar. Şu âna kadar Cemaat özel yetişmiş monşer ekibinin büyük kısmını yurt dışına çıkarttı. Peki ya geride kalanlar? Binlerce insan işsiz kalabilir. Serbest piyasada iş bulmaları neredeyse imkânsız. Cemaat zorla eylem ve propaganda yaptırdığı için belki suç işlemiş olacak ve hapse girecek. Binlerce mağdur insanı düşünen hiçbir monşer Abi yok. Eminim bu yazıdan sonra yine onlarca mail ve twit atılacak ve inanmayacaklar bana. Cemaati böleceğimden bahsedecekler. Yazık, binlerce insanın hayatı Cemaatin Monşerleri tarafından karartılıyor farkında değiller. Kaynak Yeni Şafak 09.07.2014
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|