![]() |
#1 |
![]() Taraflı tarafsız herkes dün gece Lincoln’ün atılışına üzüldü; başta Ali Sami Bey! Bir camianın yedi geçmişini bile rahatsız edecek kararlar almak yedi göbek zan altında kalmaktır. Hakem Selçuk Dereli Galatasaraylı ve futbola gönül vermiş namuslu herkesin vicdanını kanattı! Bu hakemi; koruyan, kollayan, kararlarını uygun bulan herkes de ‘kör yandaş’ olarak damga yer! Bir hakem maçın selameti için sahada vardır. Bir hakem her oyuncuya eşit, her ihlale eşit kararlar vermelidir. Bir hakem aldatılmak hissine kapılmadığı ve kendine güven duyduğu</B> oranda başarılıdır. Dereli, bunların hiç birini beceremedi. Hadi, Lincoln’e yapılan penaltıyı vermedin, senin meşrebine uygun düşmedi! Neden kart gösteriyorsun? Darbe alan adam Süpermen gibi havada mı duracak? Bilmem kaç kilometre ile koşan, topu rakibinden aşıran adam darbe alınca mum gibi dikine mi duracak? İnsanoğlu düşerken hiç mi kendini sakınmayacak, kütük gibi mi devrilecek? Neden Galatasaray’a penaltı vermedin de Lincoln’e sarı verdin Selçuk kardeş; bir söyle de bilelim? Neden? Mis gibi başlayan ve tribünleri dolu olan bir maçın içine ettin! Nedir bu kendine güvensizliğin. Nedir bu otorite gösterin. Ne yaptı Lincoln? Bu kadarı da fazla. Ben ki; hakemden yana olan bir adamım beni bile çileden çıkarttın! Lincoln’e gıcık mısın? ![]() Dereli hocam; Lincoln’e gösterdiğin birinci kartında iki kere haksızlık var; 1-Penaltıyı yedin 2-Penaltı versen Lincoln sarı yemeyecek! Lincoln’e ikinci kartın daha da beter. Maç boyu her taç, on metre ötesinden atıldı... Her faul atışı maçın ilk dakikasından itibaren yerinden atılmadı ve sen ‘Hııı bak ben yemem’ gibilerden oyunu durdurup oyuncuları ikaz ederek tekrarlattın da neden Lincoln’ü ikaz etmeden ona ikinci sarıyı yapıştırdın? Nedir bu gövde gösterin. Lincoln’e gıcık mısın? Sen ki rütbeli hakemsin, sen ki Hakemler Derneği Başkanısın! Bir ton hakemin yapamayacağı hatayı tek başına nasıl işlersin! Baroş’a da göstersene! ![]() Dereli, kardeş; işte kopuş anın! 34‘de maçın başından beri tekme sille tokat yiyen Baroş bu kez de Eren’in arkadan kafa darbesiyle yıkıldı! Ayağa kalktı elini kafasına götürdü ve aldığı darbeyle avucu kan doldu. Baroş’un canı yandı, kanı aktı, çıldırdı! Hışımla geldi avucundaki kanı sana gösterdi; bu ne? Sonra kanlı parmaklarını göğsünden aşağıya doğru sıvayarak formana sürdü,; Al bu kan düdüğünün marifeti olarak sende kalsın! Gibilerden halt etti! Atsana Baroş’u! Daha ne bekliyorsun? Gırtlağını mı sıksın? İşte o an cebinden kırmızı çıkmayınca bittin! Oyun içindeki pozisyonlardan kaynaklanan hatalı düdüklerini umursamıyorum, Ona penaltı verdin buna vermedin gibilerden toplumu galeyana getirecek hakem bezirganlığı yapmıyorum. Maçın içine edişine ve Lincoln’e karşı önyargılı oluşuna kızıyorum. Dereli kardeşim; çok kötüydün ve maçın içine ettin. Kaybedilen iki puanı Galatasaray telafi eder ama sana yakışmadı. Seyredene de... Önceden toprağa düşen Galatasaray ahfadına da azap verdin! Tebrikler Beyefendi Skibbe ![]() Selçuk Dereli’nin dün gece Galatasaray-Kayserispor maçında 29’da Lincoln’ü oyundan atarak bir futbol dramı yaşatmasına rağmen maç sonrası Skibbe’nin beyanatları da; bu kadar gergin bir ortamda örnek bir hoca, Galatasaray’a yakışır bir teknik direktör olduğunun kanıtıdır. Teşekkürler Skibbe. Hakem hakkında çirkin en ufak bir söz etmedi. Israrla sorulan sorulara ‘kamuoyunun takdirine bırakıyorum’ diyerek cevap verdi. Bravo Beyefendi Skibbe Ayıp ettin Selçuk Dereli. Galatasaray’a haksızlık ettin ama Skibbe’nin takımı da tam bir saat 10 kişi oynayarak mükemmel bir takım örneği sundu. Hani Galatasaray yorgundu, eksikti, bitikti? Gördünüz mü? Michael Skibbe kadroda ne yapmak istedi? ![]() Selçuk Dereli, Lincoln’ü PFDK’ya Galatasaraylılar da onu Allah’a havale etti, maç bitti. Gelelim oyuna; Statta bizlere dağıtılan maç kadrosunda Hakan Balta sol bek. Mehmet Topal orta alanda, Mehmet Güven ve Volkan kenarda. Ancak Hakan ısınırken baltayı taşa vuruyor ve sakatlanıyor. Skibbe yerine Mehmet Topal’ı sol beke kaydırıyor, Mehmet Güven’i de orta alana alıyor! Neden? Kimse çözemedi. Volkan varken neden Mehmet Topal sol beke... Bana kalırsa hata! Barış da var kadroda o da yedekte! Anlamadım. Yine uzaktan şut çeken yok! Bir takım bu kadar mı şanssız olur! ![]() Galatasaray kanatları yine kullanmadı. Arda’nın arkasında Mehmet Topal hiç ileri kaymadı... Sağda Sabri’nin önünde kimse yoktu... Lincoln de atılınca; Arda, Ayhan, Nonda ve Baroş’un imanı gevredi! Mehmet Topal yapayalnız kaldı ama; Galatasaray da yıkılmadı. Son dakikada golü yedi. Talihsizlik! Bir maçta bir takım bu kadar mı şanssız olur; -Maça çıkarken Hakan Balta sakatlanıyor, -Lincoln 29’da atılıyor, -Galatasaray 1 saat 10 kişi oynuyor ve son dakikada gol yiyor. İnsaf! Bütün takım görevini yaptı ![]() De Sanctis de mükemmel kurtarışlar yaptı. Bu İtalyan’ı çok dikkatli olduğu ve oyundan gözünü ayırmadığı için çok tutuyorum. Güzel işler yaptı onun da şansı yaver gitmedi, top önünde sekti gol oldu. Nonda ve Baroş da çıkana kadar büyük özveriyle oynadılar. Topu çok iyi kullanan iki ileri uç varsa bu Galatasaray nasıl olsa sonuca gider. Oyuna sonradan giren Barış da girer girmez presi koydu. Galatasaray talihsizliğe kurban gitti. Hoş geldin Linderoth ![]() Aylar, hatta belki de yıl sonra Linderoth oyuna girdi. Allah nazardan saklasın; çok iyi gördüm. Akıllı toplar kaptı, milimetrik paslar attı. Az kaldı az... Galatasaray düzeliyor. Bir de şartlar düzelse... Kayserispor ve Tolunay Kafkas ![]() Tolunay Hoca ne yapmak istedi onu da anlayabilmiş değilim. Korkunun ecele faydası yok ki! Kafkas sanki korktu. 1 saat 10 kişi kalmış Galatasaray’a karşı kılını kıpırdatmadı. Aghahowa ve Cangele’yi ileride yalnız bırakmaya devam etti. Onlar da yanlamasına idare etti. Mehmet Topuz ne oynadı, bilen yok! Kayseri orta alanda kalabalık oldu ama sonuca gidecek girişimleri yine orta alanda eridi. Ragıp, Saidou ve Abdullah eksik bir takıma karşı eksik olmasınlar sinek avladılar. En çok da Mehmet Eren’in hala savunmanın sağ gerisinde kalmasına şaştım. Be Tolunay hoca Galatasaray on kişi kalmış salsana Mehmet Eren’i ileriye. Nitekim golü de Mehmet Eren attı! Demek Kafkas Galatasaray’dan bilhassa da Arda, Baroş ve Nonda’dan korktu ki dörtlü savunmasını eksik kalan rakibine rağmen yerinde çaktı! Ağlayan Arda ve Astoria’da toplanan yönetim kurulu ![]() Maç sonrası Arda, soyunma odasının aynında hüngür hüngür ağlıyor! Ruhundaki kadere isyan, gözlerinden yaş olup dökülüyor. Yazık değil mi bu gencecik çocuğa. Bir insan daha hayatının başında bu kadar haksızlıkla yoğrulursa nasıl olur da ileride isyankar olmaz? Üzülme sen Arda; Bazen haksızlığa uğramak da var futbolda! Üzülme Galtasaraylı muhtaç olduğun kuvvet kadrondaki isimlerde var. Şampiyonluk senin yolun. Dayan başarırsın. Galatasaray yönetimi de maç sonrası Başkan Adnan Polat’ın isteğiyle Mecidiyeköy Astoria’da toplandı. Bakalım nasıl bir protesto olacak? Yetti ama... Osman Tanburacı Sporx
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|