AK Gençliğin Buluşma Noktası
Sağlık Sağlığımızla ilgili bütün paylaşımlar bu bölümümüzde.



 
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 07-26-2008, 16:58   #1
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart Alkol Ihtiva Eden Ilaclar ve Yol Actigi Problemler..
Alkol 700'den fazla sivi ilac icerisinde cozucu olarak kullanilmaktadir. ABD'de son zamanlarda bircok ilac firmasi zararlari sebebiyle ilaclardan alkolu kaldirmaya veya azaltmaya calismaktadir. Burun damlalari, oksuruk suruplari ve dis temizligiyle ilgili bazi ilaclarda % 0,3-68 nisbetinde alkol bulunmaktadir. Bu ilaclarda alkolun bulunmasi iki buyuk zehirlenme sekline yol acabilmektedir. Birincisi kisa sure alinimla meydana gelen belirtiler, ikincisi alkol ihtiva eden ilaclarla tedavi esnasindaki menfi durum.



Akut (ani) alkol alinimi ilac emilimini bozabilmekte, diger ilaclarin parcalanmasini engellemektedir . Sakinlestirici (sedatif) ilaclarla alindiginda ise psikomotor bozuklugunu artirabilmektedir. Muzmin alkol alinimi ilaclari metabolize eden P–450 gibi enzimler uzerinde menfi tesirli olmakta ve fenobarbital, fenitoin, meprobamat gibi bir kac ilacin vucuttan itrahini bozmaktadir. Siddetli vakalarda yuzde kizariklik, carpinti, bulanti, kusma, sok, kalp ritm bozukluklari, solunum sathilesmesi, havale ve hatta olum meydana gelebilmektedir.


Alkol ihtiva eden tibbi eliksirler ve alkollu icecekler moxolactam, metranidazole, sulfonamid, chloramp-henical ve cefamandole gibi ilaclarla birlikte kullanildiginda yukaridaki belirtiler ortaya cikabilir.


Kilogram basina 3 gram alkol alinimi cocuklarda oldurucu dozdur. Daha dusuk dozlarda ise kan sekerinde dusme ve diger ilaclarla kullanildiginda yukarida zikredilen belirtiler ortaya cikabilmektedir.


En onemli zehirlenme belirtileri sinir sisteminde ortaya cikar. Davranis degisiklikleri, reaksiyon zamaninda azalma ve kaslarda koordinasyon bozukluklari 100 cm³ kanda 1-100 mg. alkol yogunlugu ile olabiliyor. Tek dozda dahi alkol ihtiva eden ilacla alkol zehirlenmesi ortaya cikabilir.


Netice olarak ABD pediatri akademisi ilaclardan alkolun kaldirilmasini istemektedir.



Nitekim 15 asir once Yuce Rehber ilac olarak kullanmak uzere alkollu icki imal ettigini soyleyen bir kisiye "o tedavi degil, hastalik yapar" demistir.

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi