AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dini Konular Dinimiz hakkında öğrenmek ve paylaşmak istediğiniz herşey.

Stil
Seçenekler

Alt 07-07-2008, 04:43   #1
Kullanıcı Adı
aşk-ı ilahi
Standart Allah Azze Ve Celleyi Seviyoruz....

Biz bugün farklı bir sevgiden bahsedelim, belki sevginin esası olan sevgiden bahsedelim. Yüce Allah’a karşı hissetmemiz gereken sevgiden…
Şimdi şöyle bir soru sorsam ve desem ki “ Allah’ı seviyor muyuz?” İnanıyorum ki hepimiz “ Elbette Allah’ı seviyoruz” diyeceğiz. “ Allah sevilmez mi, O’na kurban olalım!” deriz. Bu duygumuzda samimiyiz de. Çünkü hiç kimse “ Allah’ı sevmiyorum” demez, diyemez. Hiç inanmayan bile böyle bir cümlenin yüküne talip olamaz, olmamalıdır da.
O zaman ikinci soruyu soralım ve “O zaman sevgi nedir?” diyelim. Veya bizim sevmemiz yeterli mi? O’nu sevmek mi önemli, yoksa O’nun tarafından sevilmek mi?
Ne dersiniz, bütün bu sorulara bir çırpıda makul cevaplar verebilecek miyiz?
Dilerseniz gelir İslâm tarihinin ölümsüz şahikalarından enfes satırlar okuyalım. Bakalım sevgiye nasıl bir anlam yüklemiş büyükler?
Bistamlı Beyazıd sevgi sanılan boş bir kuruntunun, duvarların yüzüne çarparken unutulmaz bir ders verir:
“ Allah’ı seviyorum sanırdım! Ama anladım ki, esas olan O’nun sevmesi imiş. Allah bir kulu severse, onun kalbini kendisi ile meşgul edermiş”
Doğrudur… Bistamlı Beyazıt’ın dediği gibi, sevgi eğer sevilenin sevgisini getirmeyecekse, boş bir kuruntudur. Allah’ı o kadar seveceksin ki, neticede O sizi sevmeye başlayacak. O zaman sizin sevginiz, O’nun sevgisine mahkûm olur. İşte o zaman O’nun gören gözü, işiten kulağı, yürüyen ayağı olursunuz.
Fudayl bin Iyaz’ın, sevgiyi tarif eden dokunaklı sözleri ruh dünyamızda depremler meydana getirecek kadar derindir. Şöyle diyor;
“ Allah’ı seviyormuyuz diye sorarlarsa sus, konuşma. Evet dersen, tavırların evet diyenlerinkine benzemiyor ki! O zaman da münafıklara, sahtekârlara benzersin!”
İşte size Bağdatlı Cüneyd’in cümleleri, Mevlana’nın ufkunu ne kadar da çok hatırlatıyor:
“Şu kalp Allah’a aittir. O’na sakın yabancıyı sokma!”

aşk-ı ilahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-07-2008, 13:48   #2
Kullanıcı Adı
Gönülden
Rabbimize olan sevgimizin Rab tarafındanda bizlere tecelli etmesi,sevgisini kalbimize nahşetmesi kadar güzel bir şey olamaz...bizlerde rıza dairesinde yaradana yakın olmak adına kulluk görevimizi ifa edeken ona yakınlaşmayı yürekten isteyip samimiyetle Rab'be yönelmeliyiz..
Paylaşım için teşekkürler canım..+1
Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-11-2008, 21:42   #3
Kullanıcı Adı
Ravza_Ruveyda
Alıntı:
Aşk-ı İlahi Nickli Üyeden Alıntı
“ Allah’ı seviyorum sanırdım! Ama anladım ki, esas olan O’nun sevmesi imiş. Allah bir kulu severse, onun kalbini kendisi ile meşgul edermiş”
Harika bir paylaşım . Allah razı olsun. Yukarıdaki yazıyı okuyunca içimden ağlamak geldi. Rabbim ona layık kul olmayı nasip etsin. Zor zamanda yaşıyoruz. Çok eskiklerimiz var İnşaAllah Rabbimizin izni ile tamamlayıp Sadece O'nun rızasını kazanmak için Yola çıkmayı nasip etsin.
Ravza_Ruveyda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-11-2008, 21:43   #4
Kullanıcı Adı
aşk-ı ilahi
amin arkadaşım amin....
aşk-ı ilahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-11-2008, 21:47   #5
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz
Allah Razı olsun! Teşekkürler ... (+)
tayyipleyiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)